Má dostatek mléka?

106
25.9.15 20:38

Má dostatek mléka?

Zdravím všechny a prosím o váš názor. Před týdnem jsem byla na pohotovosti se svou holčičkou, která usedavě plakala celé ráno i dopoledne a nechtěla se přisávat. Doktorka mě nejdřívě obvinila, že jsem s malou třískla o zem, protože měla malá vyboulenou fontanelu a poslala nás na sono mozku a břicha, kde se nic neprokázalo. Nakonec mě sjela podruhé, že malá řve z hladu a já nemám mléko, protože jsem nebyla v ordinaci schopna odstříkat ručně hned více jak 50 ml mléka, aby se malá napila alespoň z flašky. Nakonec nám naše paní dotorka po víkendu diagnostikovala virózu (moc se v tom nevyznám 5., 6.nemoc) s tím, že takováto paní doktorka z nemocnice by měla vrátit diplom. Děs běs, v ordinaci se mě paní zeptala - proč tak řve? Každopádně mě ale solidně znervózněla jestli má malá dost mléka, protože za poslední měsíc (mezi 3,5 a 4.5 měsíce) přibrala pouze půl kila. Není to málo? Nerada bych ji trápila hlady, protože je hodně živá. Nezdá se mi, že by vypadala bídně, ale říkám si, jestli přece jen. Navíc nás dost šíleně trápí bolesti bříška, tak ať ji ještě netrápím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6463
25.9.15 20:49

Pristup na pohotovosti je otresny 8o
Pokud je ve hre viroza, u tak maleho prcicka, nedivim se, ze miminko jeci. ynestresuj se, ze rve kvuli tobe :kytka:

Malo mleka vypada jinak. Pokud hsi schopna rucne! odstrikat padesatku, tak miminko si vytahne mnohonasobne vic. Ja rucne jsem neostrikala nikdy vic nez par ml a i odsavackou mi sla stezi ta padesatka. A deti byly kojene a syte.

Prirustek mi taky nepripada nijak tragicky, moje nejmladsi /i nejstarsi/ jsou drobni a pribirali snad jeste mene. Dulezite je, ze jinak ditko prospiva - ne ve smyslu pribirani, ale celkoveho ozvoje, je zdrave atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
25.9.15 21:10

Dr. na pohotovosti je kr*ava! Pribira ti cca 100g za tyden, coz sice neni moc ale porad v norme… Jestli je nemocna tak bych to prisoudila spis tomu, pripadne spurtu… pokud si nejsi jista, tak zkus treba zavest jeden prikrm, ale fakt bych vydrzela par dni a podle toho se rozhodla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.9.15 21:10

@leola Půl kila měsíčně je ok. Dr. z pohotovostí je na pěst a navíc bez znalostí problematiky kojení. Ja ručně neodstrikam nic a hlady mi deti netrpeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
25.9.15 21:26

Bože, co by asi dneska řekla na mou dceru, dopoledne nabrala tváří dveře a večer spadla na kostky Lega (ano, úklid si to prosím, miláčku dřív než na tom uklouzneš :mrgreen: :roll: ) a rozbila si ret o zuby, to by mě asi nechala rovnou zavřít :zed:
Já pro změnu odstříkala rukou a odsavačka mi byla k ničemu. A malá taky přibírala takto zlehka a když měla rýmu, tak snad nepribirala vůbec, špatně se jí sálo. Nestresuj se, samo od sebe se mléko neztratí a jestli do teď nebyl problém, tak se na doktorku z pohotovosti vyprdni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová