Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ne, na dceru se karanténa nevztahuje, ale s ohledem na to, že jsou od středy prázdniny bych ji ze slušnosti k ostatním doma nechala. Nicméně nařídit ti to nikdo nemůže.
Ne dcera do karantény nemusí. Školaa asi svoje přísnější pravidla, kdoví. Ale jelikož jsou pak prázdniny, tak je to vcelku jedno, po prázdninách by v případě negativního testu bratra do školy normálně šla.
@Anonymní píše:
Dobrý den, syn (13 let) a celá jeho třída se setkala s pozitivním učitelem tudíž jde do karantény a na test se jde až za několik dní. Máme dceru (14 let) která má být zítra doma taky. Dcera nebyla v kontaktu s pozitivním učitelem a celá třída do karantény nešla pouze ten kdo má sourozence ve třídě kde byl nakažený učitel tak má zítra zůstat doma. Vztahuje se karanténa i na dceru? Zítra má zůstat radši doma.
Nevztahuje, to až pokud by byl syn pozitivní
Ne, karanténu má jen ten, kdo se setkal s pozitivním, ostatní členové rodiny ne, jen v případě že by synovi vyšel pozitivní test půjde do karantény i dcera.
@j.a.n.i1 však já nikde nepíšu, že nárok má, že jsou oprávněné nebo cokoliv podobného…jen konstatuju, že nějaká vlastní pravidla evidentně má. Když jde o jeden den před prázdninami, škole bych vyhověla. Pokud by šlo třeba o týden nebo nějaký jiný nesmyslný a neoprávněný požadavek, řešila bych to.
@Perandoreshe píše:
Ne, na dceru se momentalne karantena nevztahuje.
On ani syn pozitivní nebude.
V kontaktu z daným učitelem byl velice, ale velice málo.
Já jsem si nebyla jistá a tak jsem zavolala na tu covid linku a řekli mi vše, co jsem potřebovala. Takže nic proti nikomu tady, ale tyto věci si ověřuji, když mám kde. A tady mám kde, tak jsem toho využila. Vše se mění a co bylo včera, nemusí být dnes.
@Lucylla1 píše:
Já jsem si nebyla jistá a tak jsem zavolala na tu covid linku a řekli mi vše, co jsem potřebovala. Takže nic proti nikomu tady, ale tyto věci si ověřuji, když mám kde. A tady mám kde, tak jsem toho využila. Vše se mění a co bylo včera, nemusí být dnes.
Si klidně volej, nam to nevadí, ovšem pochybuju, ze to na druhou stranu zakladatelku diskuze zajima.
@Lucylla1 píše:
Já jsem si nebyla jistá a tak jsem zavolala na tu covid linku a řekli mi vše, co jsem potřebovala. Takže nic proti nikomu tady, ale tyto věci si ověřuji, když mám kde. A tady mám kde, tak jsem toho využila.Vše se mění a co bylo včera, nemusí být dnes.
To máš pravdu, dnes se měnily podmínk y ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Si klidně volej, nam to nevadí, ovšem pochybuju, ze to na druhou stranu zakladatelku diskuze zajima.
A nepříjemná jsi z jakého důvodu??? Jen proto, že jsem napsala nějaký názor? Já jsem neřekla:zavolej si tam. Člověk nemůže napsat nic.Hned se do něj někdo naveze..
@vokishka píše:
To máš pravdu, dnes se měnily podmínk y
No právě proto. Člověk už je kolikrát tak zmatený, že si není jistý, co kde platí, co může..Tak už jsem radši volala a zrovna to, co jsem si myslela, že tak je bylo jinak. Tak jsem hleděla. ![]()
Dobrý den, syn (13 let) a celá jeho třída se setkala s pozitivním učitelem tudíž jde do karantény a na test se jde až za několik dní. Máme dceru (14 let) která má být zítra doma taky. Dcera nebyla v kontaktu s pozitivním učitelem a celá třída do karantény nešla pouze ten kdo má sourozence ve třídě kde byl nakažený učitel tak má zítra zůstat doma. Vztahuje se karanténa i na dceru? Zítra má zůstat radši doma.