Má matka je zlá mrcha

Anonymní
8.7.11 11:44

Má matka je zlá mrcha

Holky omlouvam se za nazev,ale proste to tak citim..uz nemuzu od rana jen brecim a mam chut socit z mostu:/(musela jsem rano vyplaznout matce na stul 3500 tisice..byslim u rodicu jsem sama s detma,ex je nezvestny neplati ani kacku..mam na mesic 10 000kc..kazdy mesic davam 1500kc,na energii ktera je v celem dome 2300 i s voodu,,kdyz prislo vraceni zua elektrinu dva litry tak matka penize skovala a rekla ze neco za to koupi do domacnosti..no budiz ,samozrejme nic nekoupila..a donesla si nove boty..ted dosel doplaatek za vodu 2000.a rekla ze ji to musim dat ja,jelikoz tady bydlim ,a jsme tu tri..jinak at si hledam podnajem..takze ja ji dala 3500 i s elektrinou…ale jde mi o to,ze ma tri dcery,nejstrasi dala 100litru na barak,druhe(hoodne movite dala jen tak 15000 ,a po me se jen chce a chce,vi v jake jsem situaci ze platim jeste dluhy po ex,platim skolku skolu,no proste vsechno nikdo mi neda ani stovku malemu na boty,a to vi ze tento mesic mu musim koupit spesl ortopedicke za 2000 jinak se mi nekde zabije…proste ja nevim co delat budem zrat asi omitku..vite kdyby nemela ale ona proste ma a to dost..vsechno vzniklo vlastne kvuli tomu..ze mela vzit(poprve)syna na chatu,a ja mu rano jeste hodila nejake obleceni do pracky,a rekla ji ze ji to dam do sacku,a at to na chalupe jen povesi..no to vyletela jak certik s krabicky,,,ze jsem spina ze nepoveze mokre obleceni…a prej se opet nestaram o deti..no a pak vyrukovala s tim placenim..malej samozrejme zustal doma…holky asi je to kravina ale ja jsem uplne vyrizena,asi si jdu dat masli :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
8.7.11 11:56

Babička je asi jedna z těch, která si „už odbyla“ povinnosti na svých dětech, a teď je vzteklá, že jí doma zůstala daší verbež. Říkám to ošklivě, já vím, ale opravdu některé dnešní babičky takové jsou. Jsou z generace, kdy nebylo společensky vhodné, aby žena zůstala plánovaně bezdětná. Resp. bylo žádoucí, aby se nejpozději v 19 vdala a pak sypala jedno dítě za druhým. (Moje máma to samý - velmi dlouho nemohla rozdýchat, že já se vdávala a měla děti až po třicíctce. Zatímco ona měla v 25 už tři děti.) ) Tohle je někdy důsledek - asi nechtěla, trápila se a nechce to zase. (Moje máma taky, taky není ukázková babička, ale takhle drsný to teda u nás není.)

Já to vidím leda tak, najít si „náhradní“ babičku. Odstěhovat se, pytlíkovat nějak brigády (příjem) a hlídání prostřednictvím přátel, a pomalu se z toho zvednout … a na biologickou babi radši moc nespolíhat …

Ale vím, že jít do toho, to bude hodně těžký rozhodnutí … :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
8.7.11 12:01

Předně Ti chci říct: hlavně neudělej nějakou blbost! :hug: (Nevím jak moc vážně bylo myšleno to s tou „mašlí“..) Máš děti, mysli na ně..! Musí to být těžké, já sama takovou zkušenost nemám, ale dokážu si představit jak ti musí být.. Vůbec nechápu chování tvé mámy.. Děti má tři, ty, která bys evidentně její pomoc potřebovala nejvíc, jí nedostáváš a sestry ano? :zed: Přijde mi, že z tebe tahá peníze, ačkoliv je jí určitě jasné, že jich máš velmi málo - proč to dělá? Začalo to tím odjezdem na chatu? Nebo jste měly problémy i dřív? Nechápu to.. Není žádná šance, že by ses mohla odstěhovat? Takhle to totiž asi nemá smysl, navíc budeš jen nešťastná a s tebou i děti.. :-( Myslím, že kdybys šla třeba do 1+1, nájem bys zaplatila, třeba bys dostala ještě nějaké příspěvky od státu (na bydlení, děti, atd. - nezmiňuješ se, jestli něco pobíráš) a podat oznámení na ex, že neplatí, by taky nebylo k zahození.. :nevim: Je mi to moc líto, drž se, posílám sílu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.11 12:09

holky ano souhlasim s prvnim prispevkem uplne do posledniho slova..ale copak nejsem taky jeji dite?copak nechce abych se mela pokud mozno lepe?je mi z toho smutno,neni to jeji prvni vystoupeni,uz jsem jednou psala jak me i s detma vyhodila pred barak a zamkla at si jdu kam chci..ach jo..na najem proste ted nemam nevim jak bych zvladla platit sest tisic najem ..uz jsem podala milion inzeratu..obehala milion realitek,ale nikdemi nedaj trvalak..kvuli tem prispevkum..mladsi syn je postizeny beru prispevek na peci,do prace se nedostanu(ikdyz bych opravdu chtela)nemam proste hlidani..ona je doma,nepracuje,ale proste nepohlida to s tou chatu je poprve za dva roky..me strasne mrzi jak se ke me chova vlastni mataka,a to e snazim jak muzu,uklizim celej barak,staram se o zvirectvo,nikam nechodim,jeste varim a peru otci,ten nastesti co muze tak pomuze,sem tam veme kluky na prochazku nebo jim koupi zmrzlinu..lide z vesnoce uz se smeji ze matka nevzala vnuky ani na prochazku..nic si neudelam to je jasny,ale chut tam je..uz jsem precerpala vsechny sily…o financich ani nemluvim…ach jo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.11 12:13

jeste jsem chtela dodat ze matce je 53let,chodi dvakrat tydne plavat,solarko a spol.jezdi jen v aute nikam se bez neho nehne,a ja vsude straduju vlakem,bylo by nad jeji sily me nekam odvezt..

• Citovat
  • Upravit
27009
8.7.11 12:36

MOJE mamka taky měla těžký život taky se těšila že jednoho dne bude mít ode mě klid ale i kdžy se bytově papírově rozdělíme až ted nikdy by se takto nezachoala naopak snaží se pomáhat neustále něco dětem kupuje …já být tebou tka se odstěhuju určitě budeš mít nárok na různé příspěvky když budeš bydlet sama ale rozhodně byhc šla pryč a to hned!Pokud to nejde tak bych se jí postavila prostě pěkně na půl všechno i přeplatky co přijdou a nazdar!
Místo aby ti pomohla tak se chová takto to asi nepochopím zvlášt když další dvě děti si vydržuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
8.7.11 12:38
Anonymní píše:
holky ano souhlasim s prvnim prispevkem uplne do posledniho slova..ale copak nejsem taky jeji dite?copak nechce abych se mela pokud mozno lepe?je mi z toho smutno,neni to jeji prvni vystoupeni,uz jsem jednou psala jak me i s detma vyhodila pred barak a zamkla at si jdu kam chci..ach jo..na najem proste ted nemam nevim jak bych zvladla platit sest tisic najem ..uz jsem podala milion inzeratu..obehala milion realitek,ale nikdemi nedaj trvalak..kvuli tem prispevkum..mladsi syn je postizeny beru prispevek na peci,do prace se nedostanu(ikdyz bych opravdu chtela)nemam proste hlidani..ona je doma,nepracuje,ale proste nepohlida to s tou chatu je poprve za dva roky..me strasne mrzi jak se ke me chova vlastni mataka,a to e snazim jak muzu,uklizim celej barak,staram se o zvirectvo,nikam nechodim,jeste varim a peru otci,ten nastesti co muze tak pomuze,sem tam veme kluky na prochazku nebo jim koupi zmrzlinu..lide z vesnoce uz se smeji ze matka nevzala vnuky ani na prochazku..nic si neudelam to je jasny,ale chut tam je..uz jsem precerpala vsechny sily…o financich ani nemluvim…ach jo

aha ted čtu o tom trvaláku to je blbý těžko radit tohle byhc zkoušela přece to nějak musí jít…nebo nevím odkud jsi si podat žádost na úřad o přidělení bytu :nevim: nebo se přestěhovat někam úplně jinamale to asi nepůjde vid škola školka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.7.11 12:44

Ano, babčka porpdoruje ostatní děti, protože ty po ní zjevně nic nechtějí. Rozhodně ne věci jako .. mít u ní ubytované děti!!! Kdežto ty jsi ta Popelka, která i když se bude snažit sebevíc, budeš na očích. S cejchem (promiň …) zbytečných parchantů na babiččině krku …

Ona vás tam zjevně nechce. Jak jsi psala, že už se vás snažila vyhodit. Je pak zbytečný, a hlavně neskutečně útrpný žádat o pomoc, natož o lásku … ona jí nechce dát … :nevim: Nechce.

Na sociálce ti houby poradí, ale zkus nějaké odborníky z poraden typu „matky v nouzi“.

S tou náhradní babičkou, napadla mně věc. řada seniorů má vlastní vnoučata na druhém konci republiky, nebo vůbec. Řada z nich má nějaký peníz ve strožoku a ráda by někomu lásku předala. Jen se prostě bojí, aby nenaletěli. Zkus si podat inzeráty do novin (na net ne, ten staří lidé skoro nepoužívají), že byste rádi takovou babičku našli. Třeba zatím na návštěvy, na poznání. Časem, pokud to bude fungovat, by to mohlo být i na hlídání a další vzájemné výpomoci. By´t by to hlídání bylo „placené“ občasnou pomocí na zahradě … znám paní, která svým „adopitvním“ vnoučatům pravidelně šetří, kupuje dárky k vánocům, narozeninám, kromě toho, pokud akutně potřebuje sezónní oblečení, boty … dyť nikoho jinýho nemá … (to tvrdí :kytka: ). A pokud je to babi se slepičkama, zahrádkou … :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
8.7.11 13:01

Taky bych to (z pohledu dcery ubytované s komplet rodinou u matky) viděla jako Emilie.

Ono to není jen o tom, že ty musíš bydlet u ní, protože to dle tebe jinak nejde, hlavně ona vás musí trpět doma, ač máš svoji rodinu, o kterou nejsi schopna se sama postarat, zabezpečit. Nemá tam svůj klid, na který se určitě na stará kolena těšila.

Osobně si tedy nedovedu představit, že bych za nějakých 20 let skákala radostí, že můžu synům posluhovat, mít je ubytované doma, jejich děti neustále otravující, něčeho se dožadující, dělat jim taxi kdykoliv si vzpomenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
8.7.11 13:07
Hanule píše:
Taky bych to (z pohledu dcery ubytované s komplet rodinou u matky) viděla jako Emilie.

Ono to není jen o tom, že ty musíš bydlet u ní, protože to dle tebe jinak nejde, hlavně ona vás musí trpět doma, ač máš svoji rodinu, o kterou nejsi schopna se sama postarat, zabezpečit. Nemá tam svůj klid, na který se určitě na stará kolena těšila.

Osobně si tedy nedovedu představit, že bych za nějakých 20 let skákala radostí, že můžu synům posluhovat, mít je ubytované doma, jejich děti neustále otravující, něčeho se dožadující, dělat jim taxi kdykoliv si vzpomenou…

já nevím měn by zas tohle nevadilo pokud by byly hranice já třeba neberu automaticky když tu mamka je(většinou není) že se mi bude starat o děti uklízet…tohle vše dělám sama jen občas uvaří(u jejího přítele vaří jeho mamka tak moje nadává a je rád aže může vařit tady)vím že když potřebuje peníze postarám se aby je co nejdřív měla protože i ona mně finačně vypomáhá…když má jeotu mých dětí dost tak jednoduše nepřijede a trpí tchýnku(aspon pak máme o čem drbat :mrgreen: )já nevím no máme už jen jedna druhou a asi to dělá že máme takový vztah a takové pouto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
8.7.11 13:10

ahoj,odstěhuj se ,rychle vypadni,zničí tě.Budeš to mít těžký,ale časem se to srovná,vždycky se najdou lidi co rádi pomůžou.Jen musíš něco podniknout.Nečekej že se máma změní,možná bude věkem ještě horší!!!Přeju ti moc štěstí,držim pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746

ahoj,odstěhuj se ,rychle vypadni,zničí tě.Budeš to mít těžký,ale časem se to srovná,vždycky se najdou lidi co rádi pomůžou.Jen musíš něco podniknout.Nečekej že se máma změní,možná bude věkem ještě horší!!!Přeju ti moc štěstí,držim pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703

A není nějaká možnost, že by ti stát zatím platil alimenty za otce? A od něj to pak vymáhal? To budeš teda určitě muset k soudu, počítám, ale někde jsem o tomhle slyšela. V tvé situaci bych si určitě zašla na sociálku a poptala se na to, pokud jsi to už neudělala teda. Nebo pohledje na netu, zavolej na soud atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.11 13:18

holky soudy,policii a aliky uz mam obehane,tohle mam vyresene jen se proste vtom nasem zasr..state na neplatic otce nejak neresi :nevim: socilka uz nic neproplaci to zrusili pred ctyrmi lety ,jako ja mam vrchni cast baraku,jsme vicemene jen nehore,a pokud je ona doma snazim se deti co nejvice brat pryc,chodime na prochazky na kolo a tak,,,,ano rvou,ale ona nehne brvou,i co se tyce domacnosti,tak vetsinu praci zastavam ja,proste je to na palici,verim ze chce mit svuj klid,ale jelikoz jezdi ctyri az pet dni v tydnu za svou matkou kde je u ni v byte,a tady opravdu jen na vikendy tak mi nerikejte ze nemuze vydrzet s vnukama…

• Citovat
  • Upravit
20518
8.7.11 13:20
Hanule píše:

Své děti s rodinami velmi ráda přijmu na dovolené, na prázdniny, na víkedndy. Těším se, až se tu budeme scházet, stejně jako nyní my u mé tchýně. Ale jakmile to bude možné, prostě si spakují fidlátka a půjdou do světa, naučit o sebe postarat (máma samozřejmě bude na telefonu, aby v nouzi pomohla), ale nejsem mamahotel … :nevim: Obě naše rodičovstva nám nabízeli,a bychom k nim šli bydlet. Když jsme stavěli, měli jsme hypotéku a ještě jsme spláceli nájem a ještě jsme se snažili ušetřit na stavbu. Pravda, nebyly děti. Ale stejně jsme tu nabídku odmítli. Právě kvůli zdravým vztahům. S mojí mámou bych prostě nevydržela (jakmile jsem začala chodit do práce, tak jsem se sama odstěhovala - prostě jsem to s ní nevydržela), a ikdyž tchýně je naprosto super ženská a babička, kterou za milion neseženš, v jednom domě bychom se nesnesly …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová