Má na to šéfová právo?

muffinka89
13.9.11 23:01

Má na to šéfová právo?

Holky jsem pěkně vytočená a potřebuji poradit.Přítel má v práci šéfovou,která je pěkná píp píp píp.Vymýšlí si na přítele úplné hovadiny a dělá mu naschváli.Ale co udělala teď to mě vytočilo do nepříčetnosti.Přítel zapomněl dát do balíku jeden kus zboží(zůstalo na skladě).A ona ho chce zaplatit i z dopravou.A když jí přítel slušně řekl,že zboží zůstalo na skladě a pokud mu nevěří tak udělají inventuru tak mu odpověděla,že kvůli němu inventuru dělat nebude a ani se nikdy nedělala a že to prostě zaplatí :-( a pokud to nebude chtít dát,tak mu to vezme hned z výplaty :pocitac: .Chtěla sem se zeptat zda na to má právo a jak se zachovat

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
13.9.11 23:16

Paní šéfová určitě ráda dává najevo svou převahu…
Já jsem držka plechová - a udělat toto mně, postupuju následovně:
krok jedna - okamžitě najít jinou práci - dobře placenou, s dobrým šéfem, s dobrýma kolegama. Teď je doba na změnu práce ideální - dlouho nebude na trhu práce tak dobře jako je teď na podzim. Nabídky se jenom sypou…
krok dva - sepsat pracovní smlouvu v nové práci ještě před nástupem, všechno dohodnout, všechno připravit.
krok tři - dát písemnou výpověď pro zvlášť hrubé porušení pracovní smlouvy ze strany zaměstnavatele. A šéfové říct: „Teď si tu práci dělej vlastníma rukama, ty náno!“ (Pokud se jí nelíbí forma výpovědi, může se s tvým manželem soudit - což určitě neudělá a místo toho bude rychle shánět někoho na jeho místo).

Příspěvek upraven 13.09.11 v 23:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.9.11 23:19

Ještě bych si pohlídal, jestli mně vydá zápočťák v zákonem stanovené lhůtě (což asi neudělá). V novém zaměstnání bych ohlásil, že dosavadní zaměstnvatel mně bude dělat všemožné obstrukce a požádal bych je o spolupráci při získávání zápočtového listu.Pokud by mu tam šéfová prosadila ten paragraf 46 odst. 1g) (Kdysi populární paragraf 53) tak po ukončení zkušební lhůty v novém zaměstnání už má do budoucna nárok na zápočťák od nového zaměstnavatele a tam určitě toto nebude.
Uff, to je zase román… ale sám jsem už tuhle situaci řešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
13.9.11 23:25
Jura007 píše:
Paní šéfová určitě ráda dává najevo svou převahu…
Já jsem držka plechová - a udělat toto mně, postupuju následovně:
krok jedna - okamžitě najít jinou práci - dobře placenou, s dobrým šéfem, s dobrýma kolegama. Teď je doba na změnu práce ideální - dlouho nebude na trhu práce tak dobře jako je teď na podzim. Nabídky se jenom sypou…
krok dva - sepsat pracovní smlouvu v nové práci ještě před nástupem, všechno dohodnout, všechno připravit.
krok tři - dát písemnou výpověď pro zvlášť hrubé porušení pracovní smlouvy ze strany zaměstnavatele. A šéfové říct: „Teď si tu práci dělej vlastníma rukama, ty náno!“ (Pokud se jí nelíbí forma výpovědi, může se s tvým manželem soudit - což určitě neudělá a místo toho bude rychle shánět někoho na jeho místo).Příspěvek upraven 13.09.11 v 23:20
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.9.11 23:28

Nebo to může zaplatit, tu věc si vzít a střelit ji na Aukru :-P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
13.9.11 23:35

Jo jo a ještě na něj podá trestný oznámení za krádež.Ona to je hrozná čůza.Mám sto chutí na ní vlítnout a trošku si s ní promluvit.Boužel když sem hooodně vytočená tak mi dělá problém být slušná 8-) .
Už hledá novou práci tak uvidíme,ale prý když podá výpověď on,tak dostne od pracáku jen 30% a když ona tak 70%

• Citovat
  • Upravit
18305
13.9.11 23:38

Muffinko, zásadně nechodit na pracák, ale rovnou do nové práce. Být na pracáku byť jenom den, když nemusí, je hrozná blbost… Přichází o peníze, když nic jiného.
Zkuste prohledat nabídky ve vašem regionu a prace.cz a jobs.cz Hezky jeden obor po druhém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.9.11 23:39
muffinka89 píše:
Jo jo a ještě na něj podá trestný oznámení za krádež.Ona to je hrozná čůza.Mám sto chutí na ní vlítnout a trošku si s ní promluvit.Boužel když sem hooodně vytočená tak mi dělá problém být slušná 8-) .
Už hledá novou práci tak uvidíme,ale prý když podá výpověď on,tak dostne od pracáku jen 30% a když ona tak 70%

A pokud mu tam napíše paragraf 46 odst.1 písmeno g) tak nedostane NIKDY NIC. Téhle situaci bych radši předešel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.9.11 23:43

To byl samo vtip :wink: I když technicky vzato si už stejně myslí, že to šlohl, tak co :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
14.9.11 00:11

Hlavně když nedělá inventury tak ví stejně houby :lol:

Angua píše:
To byl samo vtip :wink: I když technicky vzato si už stejně myslí, že to šlohl, tak co :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
14.9.11 07:22

A má manžel podepsanou hmotnou zodpovědnost?Pokud ano,musí se dělat inventury.Pokud se inventury nedělají,tak by hmotnou zodpovědnost neměl nikdy podepsat.A v jaké hodnotě bylo zboží?A to se nikdy nikomu nestalo,že by zapomněl dát do balíku zboží?Jak se to řešilo u ostatních?A nebo nekrade se u nich / nemyslím tím manžela/ ve velkým a šéfový došla trpělivost a odnesl to manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
14.9.11 07:52

Má přítel podepsanou hmotnou odpovědnost? Pokud ano, tak musí šéfová udělat inventuru, jinak má smůlu. V případě,že mu peníze strhne z výplaty a do 14 dní je nevyplatí, má přítel možnost okamžitě rozvázat pracovní poměr pro nevyplacení mzdy a rovnou bych to nahlásila na ÚP a oblastním inspektorátu práce, aby jí holce udělali ve firmě kontrolu…
Kdyby byla aspoň trochu co k čemu tak na férovku řekne, nechci vás tu hledejte si jinou práci…ukončíme to pak celé dohodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
14.9.11 21:26

Tak sem mu to řekla a on prostě odejít nechce.Ale nejhorší je že na to doplácim já a děti,protože dávám většinu peněz na nájem a pak moje děti chodí jako socky.Poslední dobou mě dostává jeho sestra.Ví jak na tom jsme a minule se přišla pochlubit,že malému koupila teplákovku za 1600kč a kalhoty za 600kč.Ne to neni závist,ale zamrzí to,protože já kdybych měla,tak bych jim taky kupovala hezké oblečení-ale přijde mi to od ní hnusné.Stejně tak když kupuje dětem na Vánoce dárky tak svému malému koupí kvalitní hračky a našemu auto od větnamců které se hned rozpadne:-(.Ach jooo :cry: :cry: :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
18305
15.9.11 00:56

Ať si holt uvědomí, že živí rodinu. A taky ať si uvědomí, že s nízkopříjmovou částí zaměstnanců si šéfové v tomto státě rádi vytírají ona místa. Až najde zaměstnání, kde bude vydělávat o polovinu víc, tak podobné excesy zažívat nebude. Taky jsem to tak měl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
15.9.11 09:48

Jinak hmotku prý podepsanou nemá 8-o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat