Návrat po mateřské do zaměstnání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
140
12.9.11 11:08

Návrat po mateřské do zaměstnání

Prosím o radu ohledně návratu do změstnání… Asi za měsíc se mám vrátit zpět do práce, zaměstnavatel po mě chce písemné oznámení o termínu návratu. Vůbec nevím, jak to formulovat. Nepsala jste některá něco podobného?
A ještě jedna věc…den nástupu je první pracovní den po 3 narozeninách dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101424
12.9.11 11:17

Ano den návratu je první pracovní den po 3 narozeninách dítěte.
A co po tobě zaměstnavatel chce netuším, nárok na to nemá, nicméně bych mu napsala něco v tom smyslu, že dne toho a toho nastupuji zpět do zaměstnání po rodičovské dovolené poskytnuté dle paragrafu 196 zákoníku práce do 3 let věku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
12.9.11 12:00

No - já jsem nastoupila 1. pracovní den po dnu narozenin dcery - bylo to po domluvě se zaměstnavatelem. Nicméně mně tvrdili, že se nastupuje v den narozenin dítěte a tudíž jsem ten den vykazovala jako neplacené volno s tím, že jsem si i sama za ten den hradila pojištění (teda zpracoval to zaměstnavatel). Tak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
12.9.11 12:16

§ 196 Rodičovská dovolená
K prohloubení péče o dítě je zaměstnavatel povinen poskytnout zaměstnankyni a zaměstnanci na jejich žádost rodičovskou dovolenou. Rodičovská dovolená se poskytuje matce dítěte po skončení mateřské dovolené a otci od narození dítěte, a to v rozsahu, o jaký požádají, ne však déle než do doby, kdy dítě dosáhne věku 3 let.

A dítě dosáhne 3 let v den kdy má narozeniny, tj. to je poslední den kdy můžeš čerpat RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
12.9.11 15:33

Díky za rady. Že na oznámení nemají žádný právní nárok, je mi jasné, ale chci se do práce vrátit, tak jim něco budu muset poslat, když to tolik chtějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
12.9.11 15:47

Jojo, to budeš, spíš jde o to, že nemusíš výrazně řešit formu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
27.12.16 22:45

Dobry vecer ženy mam dotaz vracím se po materske do prace byla mi nabídnuta jiná pozice a mensi plat nez sem mela moje pozice neni totiž volna vim ze mi nemusejí držet pozici ale misto ano ale co plat? mela sem i úvazek 40 ale ted budu muset mit 37,5 jinach bych to nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
10.1.17 20:47
@tynka 1 píše:
Dobry vecer ženy mam dotaz vracím se po materske do prace byla mi nabídnuta jiná pozice a mensi plat nez sem mela moje pozice neni totiž volna vim ze mi nemusejí držet pozici ale misto ano ale co plat? mela sem i úvazek 40 ale ted budu muset mit 37,5 jinach bych to nedala

Po mateřské, nebo po rodičovské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat