Masér bez salónu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Masér bez salónu?
Ahoj holky, je tu některá s masérka, co nemá masérský salon? Známá mi říkala, že si můžu nechat vystavit ŽL jako tzv. pohyblivý masér, nebo tak nějak. To znamená, že mám kurz, ale nemám salon a já docházím k zákazníkům, ne oni ke mně.
Máte s tím některá zkušenost? Buď jako masérka nebo jako klientka. Holky, díky za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Manžel to tak má, má ŽL, přenosné lehátko a po dohodě dojíždí ke klientům.
Příspěvek upraven 23.09.15 v 21:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ŽL budeš mít vždy jako masér, to je tvoje věc, jestli budeš mít provozovnu nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám zkušenost. Jde to, jen mít živnostenský list, kurz maséra a lehátko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky, díky moc za odpovědi, kurz mám, žl a lehátko né, ale to se dá zařídit ![]()
salón bych mohla mít i doma, jen chybí penízky na zařízení, které by splňovalo hyg. podmínky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,jsem na tom podobne jako ty,ale propocitavala jsem naklady jen na masernu na mesic bez nabytku a najmu mistnosti,to vyjde kolem 25 000 Kč a to jsem vybirala ten nejlevnejsi material jako prosteradla,rucniky,jednorazove pokryvky lehatka atd. Jo a jeste v tom neni zapocitana pradelna.Ale hypoteticky vzato bez vlastni klientely je to strasny risk.Pravdou ale je,ze lide udelaji dobremu maserovi velkou reklamu. ![]()
- Citovat
- Upravit
Zajímalo by mě, jaké jsou sankce, když úřady přijdou na to, že mobilní masér masíruje u sebe doma???
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Žádný. Není povinnost mít provozovnu, pokud jí nepotřebuješ, masírovat u sebe v bytě můžeš zcela bez problémů.
Zajímalo by mě, jaké jsou sankce, když úřady přijdou na to, že mobilní masér masíruje u sebe doma???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag no tak já nevím, ale když jsem si před 4 lety zřizovala provozovnu, tak mě hygienička upozorňovala, že masírovat doma a nemít to ohlášené, je provozovat živnost na černo. A ať si nemyslím, ale že úřady se o tom dříve či později dozvědí
A za tu pokutu si myslím to nestojí.
Neříkám občas někoho namasírovat, jasně, řekneš, že to jsou kamarádi, ale udělat si z toho živnost bych neriskovala.
Jinak sankce co si pamatuju, byly v desítkách tisíc korun ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lebudik hygienička o živnostenském zákoně asi moc neví. Pokud je živnost ohlasena, nemůže se jedna o neopravnene podnikání a nikdo ti nemůže zakázat rovozovat živnost doma, pokud to ta cinnost umožňuje, což asi u cinnosti masera není problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag no já se nehádám, ale k provozování živnosti typu maséra, „musíš mít“ schválený Provozní řád. I mobilní masér musí mít Provozní řád a ten nevystaví nikdo jiný, než hygienická stanice. Samosebou, jde si udělat ŽL a pak masírovat doma, ale bez řádu bych si to fakt neriskla
A mít ŽL a nemít řád
Mně to za pokutu nestálo.
Já jsem si zřizovala masérnu před 4 lety (předělávala jsem obchod na provozovnu masáží) a vyřídit si papíry, mi trvalo 3 měsíce a hromadu starostí. Protože je nutné vyjádření od hasičů, stavebního úřadu, živnostenského úřadu a pak vše předložit na hygienické stanici, kde musí schválit provozní řád - což také není sranda (dle náročnosti pracovníka
) A hlavně, hygienici chodí na pravidelné kontroly a zjišťují dodržování schváleného „řádu“.
Dneska si každý myslí, že si udělá kurz, koupí si lehátko, které si postaví do obýváku a může začít. Ale ono to zase taková sranda není, stačí se zeptat jakéhokoliv maséra, který už nějakou dobu v oboru „podniká“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a co ti maséři, co jezdí za klienty nebo do sport. zařízení? Znám minimálně 2,co jen jezdí a provozovnu nemají.
- Citovat
- Upravit
@mag píše:
A co třeba tohle?
http://www.masaze.info/…niho-masera/
Doporučuji si přečíst komentáře, kde je všechno vysvětleno i od jiných lidiček. Prostě bez „Provozního řádu“ si masér i když s ŽL sám říká o pokutu. To je můj názor.
A jasně, provozovna není podmínka. Ale ten Provozní řád ano. I pro mobilního maséra! Jinak mně osobně tedy hygienička jmenovala několik lidí, kteří masírovali doma na černo - a jak se to asi dozvěděla, co? V dnešní době bych nic neriskovala. Lidi jsou zlý a nepřející - znám ze své zkušenosti
Stačí se jednomu klientovi nezavděčit a máte kontrolu hned
A hádejte se pak s úředníkem, že doma nemasírujete, že to byla jen výjimka
Ale to je každého osobní věc. Také jsem zvažovala, jestli salon nebo mobilně a zvolila si salon. Ono dojíždět za klientem, tahat lehátko do xtého patra, všechno rozbalit, namasírovat, zabalit, snosit žádná sranda není - kord pro ženu. Zabere to 3× tolik času a v dnešní době je málo lidí, kteří budou chtít platit cestovné v takové výši, abyste neprodělali. (( Jezdila jsem masírovat na zámek Zbiroh a i přes dobré ceny jsem si nevydělala tolik, jako když jsem byla u sebe v salonu
)) To si raději do salonu dojedou - opět názor mých klientů. Ale jde také o místo. Já jsem provozovala na malém městě (5 tis obyvatel, ale jezdili za mnou i klienti z Prahy, Plzně - cca 50 km).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lebudík, ale však když si někdo nechá schválit provozní řád pro mobilního maséra na hygieně, (i mobilní masér musí mít provoní řád), ale když jsem jako mob. masér tak mě potom stejně nemají kde zkontrolovat. mě jde o to, kdyby někdo prásknul, že mobilní masér masíruje občas doma.
jako klient si může vybrat kde chce být namasírován a není podmínkou že to musí být u něj doma, může se třeba nechat namasírovat u kamarádky doma, tak proč je problém že se nemůže masírovat u maséra doma. já vím, prostě by to nehrálo v zákoně, asi že? ![]()
- Citovat
- Upravit