Genealogické služby na ŽL
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Myslím, že by jsi se moc neuživila. Rodopisectví je mým koníčkem, v denšní době můžeš stáhnout spoustu programů a pokud tě to baví a je na to čas, tak dokážeš zjistit strašně moc. Chtěla jsem se tomu také věnovat-vydělávat si, ale vzdala jsem to. Brala bych to jako přivýdělek, ale ne jako hlavní zdroj obživy. Zkus si spočítat, kolik by jsi za dané služby chtěla a kolik by jsi potřebovala měsíčně klientů, aby jsi z toho mohla být živa. Musíš vzít taky napaměť,že rodokmen ti nebude trvat třeba měsíc, ale taky půl roku (příklad).
- Citovat
- Upravit
vzhledem k tomu, že se SOA snaží poslední dobou nascanovat matriky a ty se objevují na netu, tak si myslím, že lidi se do nich budou dívat sami. Možná bys mohla pomáhat lidem se čtením některých položek,protože pro laika jsou matriky kolikrát šíleně nečitelné (znám z vlastní zkušenosti), ale ten, koho to baví a nechce to jen pro snobství, si údaje radši vyhledá sám - pokud se nedostane hlouběji, protože to už se fakt přečíst nedá. Zkus si udělat webovky a inzeruj, uvidíš, jestli se ti budou lidi hlásit, ale na uživení bych to neviděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím,že na uživení by to nebylo,možná přivýdělek.Jak už tu bylo napsáno,spousta lidí si genealogii zvolilo jako koníček.
Kdyby jste měla některá zájem,máme tady na emiminu skupinu.Přijmem rádi i radu. ![]()
https://www.emimino.cz/…skuze-55793/
- Citovat
- Upravit
Alisa25 píše:
Práci si představuji tak že po přijetí zakázky bych objela dané archivy, nafotila vše potřebné a pak zpracovávala doma.
No nevim,jak jsi na tom s časem,ale u mě by jsi musela objet celou republiku.Pravda jsem jen amatér,ale mám několik zádrhelů a to je pak něco ,o zápisech nemluvím.Někdy jsou k nepřečtení.
- Citovat
- Upravit
Zvažovala jsi i možnost, že některé rodiny pocházejí nebo se různě pohybovaly v zahraničí? U nás to bylo u obou rodů - náš pochází z francouzsko německého pomezí, manželův se z velké části na přelomu 19stol. přesunul do USA. Pak je to pátrání složité i nákladné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj možnost věnovat se genealogii mě napadla vzhledem k mému nedostudovanému zaměření na archivnictví. V rámci studia jsem absolvovala dvousemestrální kurz, kdy zápočet opravňoval k vykonávání rodopisecké činnosti. Mám sice koncem týdne nastoupit k tatkovi do firmy (vezme mě ale zjevně mě tam nechtějí a je to taková z nouze ctnost, brácha pořád vyčítá že z oděvnictví nic neumím a podobně) ale možnost dělat genealogii mě napadla proto, že danému oboru rozumím a vždycky mě bavil (samozřejmě bych navštěvovala různé kurzy a semináře pro zdokonalení). Myslíte, že by se bylo možné takto uživit? Myslím že jde o živnost volnou že? Práci si představuji tak že po přijetí zakázky bych objela dané archivy, nafotila vše potřebné a pak zpracovávala doma.