Hlavní diskuze
- Otevřená skupina
Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (35)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
jsem tu ![]()
hanco diky ![]()
ted jenom nacpat ty odkazy na nastenku .. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak jsem tu taky,
Hani,s hrobem je to složitější,je tam pochovaný ještě i jiný příbuzný a jeho rodina na hrob nikdy ani nesáhla a to bydlí ve vedlejší vesnici,nikdy se o hrob nestarali,nebyli schopni po dušičkách si uklidit jednu jedinou umělou kytici.My máme hřbitov trochu z ruky,sestra taky a nemá auto.My si pořídili na starý kolena domek a manžel pořát má co dělat na něm.Holt není tolik času.Navíc můj muž má nějaký blok,prostě na hřbitov ho nedostanu.Jsme spolu 13 let a já dodnes nevím,kde má pochovanou sestru.Jeho rodiče se popelí v urnách u nás doma.Máma si přála vsyp,takže asi tak.S bábou jsme měli hodně podivný vztah,ona uznávala jen prvorozené a dávala to hodně najevo.Jako dítě jsem se k ní chtěla přiblížit,ale ona mě odmítala,toužila jsem po milující babičce a já pro ni byla jen sviňa,prostě nemám důvod se o ni starat ani po smrti.Zní to hrozně,ale je to tak.Přezto všechno,mě včera pohled na zanedbaný hrob hodně zasáhl.Tož asi tak .
Malé přeju brzké uzdravení.Řádí nějaká podivná viroza,strašně se vleče,náš Janek dostal ATB po 14ti dnech nemoci,už je čtvrtý týden doma a pokašlává pořát.
- Citovat
- Upravit
Hani a jak jsi zjistila,to,že tvůj prapředek tu zůstal?
Můj manžel je no…já mu říkám,že cigán,zeťák španěl.
Je hodně snědej a tak by mě docela zajímalo,jak to s jeho předky bylo.V jeho rodině ,teda tu co znám,je snědej jen on a jeden bratranec,jinak jsou všichni bledí až průhlední.K mé smůle jsem se v jeho rodině daleko nedostala,bo bydlí drobet z ruky a jaksi nikdo z příbuzných nejeví ochotu mi jakkoliv pomoct.Tož musím vydržet aspoň do jara a vypravit se do tchánova rodiště.
Mám smůlu,bo kolínsko nemá matriky digi.
- Citovat
- Upravit
Děcka, tak jsem se taky přidala. Adys, super nástěnka, díky za práci.
Tam může vložit kdokoliv nějaký odkaz, jo?
Juro, jestli jsem dobře pochopila ty SLovenské stránky, tak nemají digitalizováno? Já potřebuju Velké Uherce u Partizánského. Je to přesně uprostřed trojúhelníku Nitra, Trenčín, BB. Mně se ty jejich stránky zdají nějaké nepřehledné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Adys,teda ty jsi šikovná,super nástěnka.
Konečně jsem našla zmínku o těch našich Lichenšteinech a to v katastru.Takže tam žil a možná i narodil můj prapraděda,mám zase co dělat,to by v tom byl čert,abych se k nim nedopracovala.Taky jsem našla v matrice zemřelých bratra prababičky z bábiny strany,je to první zmínka z této větve na kterou jsem narazila.
- Citovat
- Upravit
Hanuchomám prosbičku,nešlo by tam ještě připsat naše nicky,jako,kdo ve skupině diskutuje,abych ju nemusela pracně hledat,nebo cpát do záložek.
- Citovat
- Upravit
bamba píše:
Hanuchomám prosbičku,nešlo by tam ještě připsat naše nicky,jako,kdo ve skupině diskutuje,abych ju nemusela pracně hledat,nebo cpát do záložek.
Bambo - poslala jsem ti pozvanku do skupiny, kdyz se mrknes na pravou listu, tak uz ve skupine jsme 4 (Adys, Jitulinda, Zdenkaka a ja). I vy ostatni mate pozvanky, snad jsem na nikoho nezapomnela, kdyztak pozadejte o vstup. Snad je to to co myslis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bamba píše:
Hani a jak jsi zjistila,to,že tvůj prapředek tu zůstal?
Uz jsem to psala, prababicka byla za svobodna C…, a dva z nositelu tohoto prijmeni, ktere jsem nasla na rod&clan mi psali, ze vsichni C. jsou potomci prave toho raneneho svedskeho vojaka, prijmeni vzniklo jako zkomolenina jeho svedskeho jmena ![]()
Adys
ty jsi rychlejsi nez blesk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hanucha píše:bamba píše:Bambo - poslala jsem ti pozvanku do skupiny, kdyz se mrknes na pravou listu, tak uz ve skupine jsme 4 (Adys, Jitulinda, Zdenkaka a ja). I vy ostatni mate pozvanky, snad jsem na nikoho nezapomnela, kdyztak pozadejte o vstup. Snad je to to co myslis?
Fajn,už jsem ju přidala.
- Citovat
- Upravit
hanucha píše:bamba píše:
Hani a jak jsi zjistila,to,že tvůj prapředek tu zůstal?Uz jsem to psala, prababicka byla za svobodna C…, a dva z nositelu tohoto prijmeni, ktere jsem nasla na rod&clan mi psali, ze vsichni C. jsou potomci prave toho raneneho svedskeho vojaka, prijmeni vzniklo jako zkomolenina jeho svedskeho jmena
Adys![]()
![]()
![]()
ty jsi rychlejsi nez blesk
Ahá,no omlouvám se,čtu všechno poctivě,ale moc mi v hlavě nezůstane.
- Citovat
- Upravit
Dnes su nad míru úspěšná,jedinou matriku,kterou jsem našla je matrika úmrtí Z ler 1888.1927,nejdřív jsem ju nechtěla ani otevřít,nakonec jsem si řekla,že se aspoň podívám a bingoo.
Další důvod,proč se vrtat v minulosti rodu.
Pomůže toho spoustu pochopit.
Zjistila jsem,že mé bábě(co mě měla tak ráda)zemřela matka při porodu,když jí bylo 6 let a otec se za 4 měsíce po její smrti znovu oženil.
- Citovat
- Upravit
jo .. jsem si rikala, ze bych vas mohla rano potesit ![]()
nicmene, dala jsem tam vesmes odkazy, ktere jsem mela ja u sebe a pak jsem rychle prolitla diskuzi, ale mohlo se stat, ze jsem na neco zapomnela. tak se kdyztak omlouvam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Somrkrálka Blues , 4.10.25 21:50
- Xxxxx197 , 18.9.25 22:21
- Bubu2828 , 27.7.25 20:48
- mm0234 , 11.6.24 18:38
- helga123 , 6.4.24 06:30
- Sheelle , 5.10.23 14:50
- kubmaja02 , 19.11.22 06:32
- Knihoušek , 7.10.22 16:00
- elpiska , 6.7.22 23:10
- Simisek , 7.1.22 13:07
- Aleano345 , 14.7.21 12:19
- Evelline , 14.6.21 12:04
- hanucha , 17.4.21 11:11
- ŠedáMišička , 14.1.21 19:26
- Catloveee , 10.1.21 15:42
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- Advise
- adys
- Amys
- Angua
- AramisDeMar
- Aspera
- batata
- Bianca123
- brulinka
- Bubu2828
- Caira
- Chocolate
- cline
- Dana Klaudie
- Denullka
- edevira
- elitana
- es-myska
- fialovka
- hanucha
- Jahlina
- Jani85
- janina1974
- Jindřiška7
- Jitulinaja
- jizvíková
- Jura007
- kiri
- korana.kora
- leicka
- leviska
- Mandlička
- me2dova
- milarka
- myskalucka
- opinka
- PeťaPeťa
- Petunnka
- Romana5
- ŠedáMišička
- Sheelle
- Vertiline
- ynax
- Zdenaka
Nové diskuze
Černá stolice u dvouletého
- 23.5.26 12:59
- Zumpa
- 4
Kytaristky, prosim o radu ohledne...
- 23.5.26 12:37
- Hobitka
- 2
Výměna radiatorů v topné sezoně
- 23.5.26 11:43
- 884135
- 26
Gril a ovocne stromy
- 23.5.26 12:49
- Nevšední...
- 3
Kdo může doporučit spolehlivý antikvariát...
- 23.5.26 12:34
- azaleila
- 31
Přes co prodat knihy?
- 23.5.26 13:03
- ZuzaM
- 41
Výkup knih
- 23.5.26 11:37
- Ploskutáček
- 25
Knihobot - zkušenosti?
- 23.5.26 09:59
- arinecka
- 19
Tyčový vysavač - s kloubem nebo bez. Eta...
- 23.5.26 08:09
- nozu
- 3
Negativní test 10 dní po ovitrellu. Je...
- 23.5.26 07:10
- Anonymní
- 1
Nové příspěvky
Hubnutí 2026
- 23.5.26 13:09
- JancaS84
- 33
Milenky sem nová diskuze
- 23.5.26 13:08
- Luxusnixicht
- 107024
Přes co prodat knihy?
- 23.5.26 13:07
- azaleila
- 42
Čím vás matka (nebo otec) v...
- Anikaa02
- 44
Co se zbylými 2 stehy v jizvě po...
- Rosebery
- 11
Maskulinní muž - ano nebo ne?
- 23.5.26 13:01
- M_Vladim
- 218
Přítel jde ve 30 na brigádu místo práce
- 23.5.26 13:00
- KKubula
- 130
Černá stolice u dvouletého
- Zumpa
- 4
Rozišla som sa a potrebujem uistiť, že...
- KKubula
- 152
Přechýlení - ová u dcer. Je to už přežitek?
- 23.5.26 12:57
- M_Vladim
- 172