Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

3329
24.11.10 01:49

Hlavní diskuze

tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3790
24.11.10 03:16

jsem tu ;-)

hanco diky :palec:

ted jenom nacpat ty odkazy na nastenku .. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.11.10 05:31

Ahoj,tak jsem tu taky,
Hani,s hrobem je to složitější,je tam pochovaný ještě i jiný příbuzný a jeho rodina na hrob nikdy ani nesáhla a to bydlí ve vedlejší vesnici,nikdy se o hrob nestarali,nebyli schopni po dušičkách si uklidit jednu jedinou umělou kytici.My máme hřbitov trochu z ruky,sestra taky a nemá auto.My si pořídili na starý kolena domek a manžel pořát má co dělat na něm.Holt není tolik času.Navíc můj muž má nějaký blok,prostě na hřbitov ho nedostanu.Jsme spolu 13 let a já dodnes nevím,kde má pochovanou sestru.Jeho rodiče se popelí v urnách u nás doma.Máma si přála vsyp,takže asi tak.S bábou jsme měli hodně podivný vztah,ona uznávala jen prvorozené a dávala to hodně najevo.Jako dítě jsem se k ní chtěla přiblížit,ale ona mě odmítala,toužila jsem po milující babičce a já pro ni byla jen sviňa,prostě nemám důvod se o ni starat ani po smrti.Zní to hrozně,ale je to tak.Přezto všechno,mě včera pohled na zanedbaný hrob hodně zasáhl.Tož asi tak .
Malé přeju brzké uzdravení.Řádí nějaká podivná viroza,strašně se vleče,náš Janek dostal ATB po 14ti dnech nemoci,už je čtvrtý týden doma a pokašlává pořát.

• Citovat
  • Upravit
bamba
24.11.10 05:51

Hani a jak jsi zjistila,to,že tvůj prapředek tu zůstal?
Můj manžel je no…já mu říkám,že cigán,zeťák španěl. :lol: Je hodně snědej a tak by mě docela zajímalo,jak to s jeho předky bylo.V jeho rodině ,teda tu co znám,je snědej jen on a jeden bratranec,jinak jsou všichni bledí až průhlední.K mé smůle jsem se v jeho rodině daleko nedostala,bo bydlí drobet z ruky a jaksi nikdo z příbuzných nejeví ochotu mi jakkoliv pomoct.Tož musím vydržet aspoň do jara a vypravit se do tchánova rodiště.
Mám smůlu,bo kolínsko nemá matriky digi.

• Citovat
  • Upravit
76
24.11.10 07:22

Tak už jsem tady taky, ale teď hurá do procesu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
24.11.10 08:32

Děcka, tak jsem se taky přidala. Adys, super nástěnka, díky za práci. :potlesk: Tam může vložit kdokoliv nějaký odkaz, jo?
Juro, jestli jsem dobře pochopila ty SLovenské stránky, tak nemají digitalizováno? Já potřebuju Velké Uherce u Partizánského. Je to přesně uprostřed trojúhelníku Nitra, Trenčín, BB. Mně se ty jejich stránky zdají nějaké nepřehledné. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.11.10 09:15

Adys,teda ty jsi šikovná,super nástěnka.
Konečně jsem našla zmínku o těch našich Lichenšteinech a to v katastru.Takže tam žil a možná i narodil můj prapraděda,mám zase co dělat,to by v tom byl čert,abych se k nim nedopracovala.Taky jsem našla v matrice zemřelých bratra prababičky z bábiny strany,je to první zmínka z této větve na kterou jsem narazila.

• Citovat
  • Upravit
bamba
24.11.10 09:58

Hanuchomám prosbičku,nešlo by tam ještě připsat naše nicky,jako,kdo ve skupině diskutuje,abych ju nemusela pracně hledat,nebo cpát do záložek.

• Citovat
  • Upravit
3329
24.11.10 11:50
bamba píše:
Hanuchomám prosbičku,nešlo by tam ještě připsat naše nicky,jako,kdo ve skupině diskutuje,abych ju nemusela pracně hledat,nebo cpát do záložek.

Bambo - poslala jsem ti pozvanku do skupiny, kdyz se mrknes na pravou listu, tak uz ve skupine jsme 4 (Adys, Jitulinda, Zdenkaka a ja). I vy ostatni mate pozvanky, snad jsem na nikoho nezapomnela, kdyztak pozadejte o vstup. Snad je to to co myslis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
24.11.10 11:56
bamba píše:

Uz jsem to psala, prababicka byla za svobodna C…, a dva z nositelu tohoto prijmeni, ktere jsem nasla na rod&clan mi psali, ze vsichni C. jsou potomci prave toho raneneho svedskeho vojaka, prijmeni vzniklo jako zkomolenina jeho svedskeho jmena ;-)

Adys 8-o :potlesk: :potlesk: :potlesk: ty jsi rychlejsi nez blesk :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.11.10 11:56
hanucha píše:
bamba píše:
Bambo - poslala jsem ti pozvanku do skupiny, kdyz se mrknes na pravou listu, tak uz ve skupine jsme 4 (Adys, Jitulinda, Zdenkaka a ja). I vy ostatni mate pozvanky, snad jsem na nikoho nezapomnela, kdyztak pozadejte o vstup. Snad je to to co myslis?

Fajn,už jsem ju přidala.

• Citovat
  • Upravit
bamba
24.11.10 11:58
hanucha píše:
bamba píše:

Uz jsem to psala, prababicka byla za svobodna C…, a dva z nositelu tohoto prijmeni, ktere jsem nasla na rod&clan mi psali, ze vsichni C. jsou potomci prave toho raneneho svedskeho vojaka, prijmeni vzniklo jako zkomolenina jeho svedskeho jmena ;-)

Adys 8-o :potlesk: :potlesk: :potlesk: ty jsi rychlejsi nez blesk :D

Ahá,no omlouvám se,čtu všechno poctivě,ale moc mi v hlavě nezůstane.

• Citovat
  • Upravit
23505
24.11.10 12:01

Dostala jsem pozvánku a jsem tu, díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.11.10 12:08

Dnes su nad míru úspěšná,jedinou matriku,kterou jsem našla je matrika úmrtí Z ler 1888.1927,nejdřív jsem ju nechtěla ani otevřít,nakonec jsem si řekla,že se aspoň podívám a bingoo.
Další důvod,proč se vrtat v minulosti rodu.
Pomůže toho spoustu pochopit.
Zjistila jsem,že mé bábě(co mě měla tak ráda)zemřela matka při porodu,když jí bylo 6 let a otec se za 4 měsíce po její smrti znovu oženil.

• Citovat
  • Upravit
3790
24.11.10 13:20

jo .. jsem si rikala, ze bych vas mohla rano potesit :-)

nicmene, dala jsem tam vesmes odkazy, ktere jsem mela ja u sebe a pak jsem rychle prolitla diskuzi, ale mohlo se stat, ze jsem na neco zapomnela. tak se kdyztak omlouvam :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny