Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
1.12.10 16:50

Jj všimly,už jsem to sem ráno psala.Teda povím vám,to byl den.Hned ráno ještě u nás v obchodě jsem vytratila dálkový ovládání k autu a už jsem si myslela,že su fakt blbá,bo jsem ho nemohla najít,až prodavačka si všimla,že něco leží u dveří.No a pak hurá gruntovat k tátovi.Už jste umývaly okna v -8?Fakt paráda,navíc tak šíleně fučelo,do toho padal sníh,no hrůza a děs.Vážně jsem zvažovala.že tam přespím.Volala jsem manžovi a on prej co se bojím,že je to jenom prašan.Až jsem dojela téměř dom,tak tady trošku pofukuje a sněží.Jinak celou cestu jízda krokem,vidět bylo tak na deset metrů.Mám na dlouho odježděno.

• Citovat
  • Upravit
3790
1.12.10 19:21
bamba píše:
Jj všimly,už jsem to sem ráno psala.

jsem slepa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
1.12.10 20:24
adys píše:
bamba píše:

No jo,napsala jsem to do dlouhého přízpěvku,to se pak ledaco přehlídne.

• Citovat
  • Upravit
3329
1.12.10 23:41
adys píše:
bamba píše:

Adys - pichni to prosim na nastenku k opince ;-)

Ja dnes zase prace, mala je na tom zase hur, takze na skok do prace nehrozilo :? tak to zase pujdu spat ve tri nebo dyl.. Ale dnes mame rekord ve spani, vstavaly jsme v pul 11 :pankac: tak treba to bude rano podobne a dospim se :-)
snad se zitra zase dostanu k rodokmenu aspon na chvili :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.12.10 07:46

Hanucho,Honzíkovi se táhly ty horečky 14 dní a po třech týdnech doma šel do školky.

• Citovat
  • Upravit
3790
2.12.10 13:31

tak horecku mam uz i ja .. :roll: :mavam:

Hanu .. je to tam ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
2.12.10 14:48

Adys, tak se brzy uzdrav. Já jen občas nahlížím, rodokmen jsem nachvíli nechala napokoji. Padl na mě nějaký spleen, či co, starosti doma, tak odpočívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
2.12.10 17:16

Holky, potřebuju poradit, jak mám importovat rodokmen z Myheritage do Family tree builder. Konečně se mi ho podařilo stáhnout, jen teď nevím, jak importovat. Vím, že myslím Hanucha už to někomu radila, ale nemohu to najít. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.12.10 18:09
Bianca123 píše:
Holky, potřebuju poradit, jak mám importovat rodokmen z Myheritage do Family tree builder. Konečně se mi ho podařilo stáhnout, jen teď nevím, jak importovat. Vím, že myslím Hanucha už to někomu radila, ale nemohu to najít. Díky.

Jinak kopiruju postup:
Rodokmen (mezi „domu“ a „Fotografie a videa“) – pak na Spravovat rodokmeny (uplne posledni) – a tam ve sloupecku „akce“ vybrat „exportovat do GEDCOMu“. To si uloz a pak az nainstalujes FTB tak v nem zase das „import GEDCOM souboru“ nebo tak nejak.

Otevres Family Tree Builder a kliknes na „soubor“ a zhruba uprostred „import Gedcom souboru“

Doteď jsem to hledala. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1063
2.12.10 18:45

Bambo, moc děkuji, já jsem prošla 10 stránek a když jsem to nenašla, tak jsem se na to vykvákla, ale věděla jsem, že to tam už bylo popisované. Nemám náladu na pátrání, tak budu datlovat plody mého pátrání do počítaču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.12.10 19:35
Bianca123 píše:
Bambo, moc děkuji, já jsem prošla 10 stránek a když jsem to nenašla, tak jsem se na to vykvákla, ale věděla jsem, že to tam už bylo popisované. Nemám náladu na pátrání, tak budu datlovat plody mého pátrání do počítaču.

No šla jsem podle data,kdy jsem to přetahovala.Dala jsem to na nástěnku,taky bych měla konečně všechno přepsat do PC,ale nevím,jestli se v těch mých zápiskách vůbec vyznám.Teď jsem narazila na matriku,kde nejsou letopočty,mě picne.

• Citovat
  • Upravit
bamba
3.12.10 19:49

Kde ste všichni?Mě se stratila prababička,prostě není,že by se praděda rozvedl?To už fungovaly rozvody?Je to divný,v matrice narození je u pradědy zápis o sňatku,ale až o tom druhým.Přece nesplodil 5 dětí jen tak.Fakt divný.

• Citovat
  • Upravit
1063
3.12.10 20:20

Děcka, podařilo se mi stáhnout FTB a dokonce i importovat z Myheritage do FTB (díky Bambo), ale mám dotaz - dnes jsem doplnila spoustu jmen do Myheritage a nemám to ve FTB. To musím znovu importovat? Ale to tam pak budu mít dvakrát to, co už jsem tam měla před tím, ne? Já myslela, že je to propojený a že to ve FTB bude automaticky taky. :think:
Bambo, k tomu nenalezenému sňatku - a víš jistě, kde se brali? Pátrala jsi i v místě bydliště ženicha i nevěsty? A nejdřív si procházím indexy, jestli je tam jméno ženicha, někdy bývají informace o datumech, které mám od příbuzných dost mylné a nesedí se skutečností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
3.12.10 20:26

Koukam lidicky, ze jste nejak nemocni fseci :-( Uzdravte se !!! :kytka: :kytka: :kytka: a samo i deticky! My jsme teda jakz takz uz zdravi, jeste trosku ryma, ale to uz je v poho. Jinak nam treda nefakci notas, nejde pripojit na net a stolni pocitac je decne pomalej, takze s mym badanim je taky trosku utrum…nebo muzu jen lehce, jinak tady z toho pocitace silim…asi bych taky mela datlit do pc, ale jsou veci, ktery bych jeste rada nasla nez to tam dam, aby mi tam nechybely souvislosti :think:
Bambo a jak jako ze se ztratila?? A neumrela trebas a pradeda si pak vzal jinou?? Nekoukala jsi do umrtni matriky? Ja teda radim a nevim, jestli mi neutekly nejaky souvislosti, jsem po nemoci lehce spomalena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.12.10 20:46

Fakt nevim,ale prostě měl 5 žijících dětí,první se narodil v r.1890,vím její jméno i za svobodna,ale prostě nikde nikdo.Je divný,že v té matrice narozených,je až jeho druhá žena a pochovaný je taky až s tou druhou.Je to záhada.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny