Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3329
7.12.10 00:42

Jé, Bambo, ja jsem se nenastvala, ale mozna to tak vyznelo.. Ja to spis myslela tak, ze i kdybych byla reditelka zemekoule, tak to prece neni duvod mi tady zacit vykat, ne ;-)
Jinak jsem ti vlastne neodpovedela co delam, vid - pracuju na univerzite ;-)
Dotaz - v matrikach JC jsem nasla u prarodicu narozeneho vzdy dve jmena - napr. Josef Martinovic Cerny nebo Marie Josefovna roz. Maslova, znaci to druhe jmeno jmeno otce? Jako v Rusku? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.12.10 06:24

Hanucho,to vykání byl pokus o vtip.Už su prostě taková,pravda,kdo mě nezná,nemůže vědět,jak jsem to myslela.Mě rozesmála i tvá odpověď.jsem vyučená pánská krejčová a po několika letech se nás pár holek sešlo.Samo,že jsme se bavily i o tom,co která děláme.No a jedna s vážným a veledůležitým výrazem v obličeji řekla.pracuju na univeritě.My na ni hleděly s otevřenou pusou až jedna se zeptala,co tam dělá.Ona na to,no uklízečku.Byly jsme mrtvý smíchy.
Nesmály jsme se tomu,co dělá,ale jakým způsobem to řekla.Nemám nic proti uklízečkám,taky jsem to dělala a byla jsem ráda,že mám prácu.

• Citovat
  • Upravit
76
7.12.10 07:45

Hanucho já jsem taky JČ matrikách našla dvě křestní jména, určitě taky Josefovnu - musím to večer pohledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
7.12.10 11:44
bamba píše:
Hanucho,to vykání byl pokus o vtip.Už su prostě taková,pravda,kdo mě nezná,nemůže vědět,jak jsem to myslela.Mě rozesmála i tvá odpověď.jsem vyučená pánská krejčová a po několika letech se nás pár holek sešlo.Samo,že jsme se bavily i o tom,co která děláme.No a jedna s vážným a veledůležitým výrazem v obličeji řekla.pracuju na univeritě.My na ni hleděly s otevřenou pusou až jedna se zeptala,co tam dělá.Ona na to,no uklízečku.Byly jsme mrtvý smíchy.
Nesmály jsme se tomu,co dělá,ale jakým způsobem to řekla.Nemám nic proti uklízečkám,taky jsem to dělala a byla jsem ráda,že mám prácu.
:lol: :lol: :lol:
Tak ja tedy uklizecku nedelam, i kdyz si obcas rikam, ze by to bylo super, to by byl veget :lol: Vsichni by po mne chteli maximalne vynyst kos, umyt okna nebo vyluxovat :D
Ja to nechtela specifikovat, pac to co delam je hodne ruzne ;-) Trochu ucim, trochu badam, trochu pisu… a tak ruzne vsechno mozne. Oficialne jsem odborna asistentka ;-) Ale jak vidite, tak treba v historii jsem na urovni zakladni skolky, mozna ani to ne, takze timto bych skoncila debatu na tema prace :D

Vcera jsem se prohrabovala v tech matrikach JC kraje a teda musim rict, ze vam fakt zavidim, co uz mate digitalizovane matriky. Cely vecer jsem nad tim sedela, dedecek Maji (vlastne to delam i pro ni, zejo nakonec, doted jsem nejak nemela chut se touto rodinou zabyvat :?) projevil zajem dozvedet se o vice predcich, tak jsem jen za ten vecer nasla 23 novych lidi, a to jsem prosla jen jednu matriku 8O Mela jsem stesti na matriku kde byli krome rodicu uvedeny i prarodice vcetne mist odkud pochazeli, bylo to i celkem pekne napsane, jen ten mistopis jsem obcas musela hledat v mape, co to asi muze byt, proste genealogicky raj :lol: Takze mam zase na par tydnu co delat, a treba mezitim v Zamrsku pohnou zadkama a neco dalsiho vyvesi 8-)
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.12.10 12:20

Hanucho.dobrý,o práci už ani ťuk :lol: .
A nejsi sama,kdo zůstal viset kvůli digitalizaci a jak na potvoru jsou to všechno místa trochu z ruky.Jsem se včera dušovala,že už na to ani očkem nemrknu a už zase hledám,bo jsem narazila na další předky,ale je to kurentem,takže mám na dlouho co dělat.Snažím se to louskat sama,aspoň se něco přiučím,jenže to jde pomalu.

• Citovat
  • Upravit
3790
7.12.10 15:06

zdravim :mavam:

tak tady se taky nebada, ani nepece, ani neuklizi (no, to bych nedelala ani tak) , vanocni vyzdobu uvnitr mame, potrebuju dat i tu venkovni, ale jaksi se zatim snazim lecit z priserne anginy, ktera me postihla a neni to zrovna nic prijemneho :roll:

Příspěvek upraven 07.12.10 v 18:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.12.10 15:24

Adys,to je smůla s anginou,snad budeš brzo fit.

• Citovat
  • Upravit
1063
7.12.10 19:17

Ahojte, Adys, taky přeji brzké uzdravení. Mě už začíná pečení stresovat, jakože bych už taky měla začít, ale mně se tak nechce! Úklid neřeším, neuklízím nic extra než běžně. Na koberce pozvu úklidovku, děckám jsme doma pověsili svítící řetěz, na stůl jsem dala adventní věnec, ale poté, co mi ho malý shodil dolů, tak je na klavíru a není skoro vidět, venkovní výzdobu už nedělám, protože nám předloni kdosi ukradl věnec ze dveří. A tož tak já a přípravy na vánoce.
Radši volný čas strávím nad rodokmenem. :mrgreen: Pátrám na „actapublice“ a našla jsem tam jednu dobrou duši, která mi pomáhá hledat a překládat kurent, tak toho využívám a s její pomocí jsem se dostala do 18. st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.12.10 19:31

Taky ještě nepeču a zatím jsem v klidu,ůklid neřeším,stejně když jsou tu děti,tak za chvilku není poznat,že bylo všechno naleštěný.Pekla jsem jen perníčky a ty se mi špicově rozjely,no nevadí,už jsou skoro snědený.Dětem je celkem fuk,jak vypadají,důležitá je chuť.Píct začnu až v neděli,bo vrátím děti a bude klídek,moctoho dělat nebudu,no jen pro tři rodiny,ale jen pár druhů.Beztak se za chvilku neunesu.

• Citovat
  • Upravit
76
7.12.10 20:50

Dobrý večer vespolek, tak my jsme s maminkou (78 r.) přes víkend upekly 4 druhy cukroví, jen takovou klasiku a tím končím. V mezičase jsem vyhrabovala dvorek ze závějí, dnes tam musel nastoupit brácha. Úklid ten neřeším vůbec, bo jsem furt na cestách a venku bydlí v domku i pes a dvě kočičiny. Takže do svátků máme ještě 14 dní, tak vesele pátrejme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
9.12.10 00:12

Ahojte,
tak jak pokracujete a jak se dari? Ja dnes uklidila kuchyn, vanocni uklid neresim, pac kuchyn je fungl nova, takze tady je vse v podstate uklizene :D a vzledem k tomu, ze jsme se sem stehovaloi na konci srpna, tak nejaky binec tu taky neni.
Ja porad patram v tom JC kraji, vlastne jen v jedne vesnici. Ale uz jsem se divala jak to vypada se zdroji pro tu druhou vetev a tam se mi zda, ze toho moc neni. Nevite - Brnensky archiv ma digitalizovane veci jen na actapublica??? Jsem tam hledala jednu obec, neco tam je, ale jen stare veci, potrebovala bych matriku narozenych z let 1844 a pozdeji a tam je z teto doby jen index, ktery se mi navic nechce otevrit :-( Jinak az pred rokem 1830. Badate nekdo na Morave???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.12.10 06:16

Ahoj,Hanucho,já bádám na severní moravě a taky toho moc není,nejdál jsem došla u máminy větve,ale třeba narození tam je jenom do r.1880 a pak šlus.Tak nevím,že by ty matriky byly ještě živé?Navíc stále nemůžu najít,kde a kdy byl oddán můj praděda,prostě záznam o jeho 1.svatbě nikde.Je to divný,bo jeho sestru jsem našla,taky spoustu narozených a zemřelých sourozenců,jen jeho ne,tedy jen kdy se ženil.
Hanucho,chci se tě zeptat,taky tvá malá říká na všechno ne?Náš Janek neumí nic jeného jak nechci,nebudu,nejdu…už jsem z něj na mrtvici.

• Citovat
  • Upravit
1063
9.12.10 08:49

Hanucho, já řádím v Brněnském archivu na actapublice. V porovnání s Třeboňským nebo i Opavským se mi tam nepracuje moc dobře. Všechno zdigitalizované není, je zdigitalizované jen to, kde je ta lupa. I když je tam index a není lupa, tak tam nic nenajdeš. Navíc nemají indexy zvlášť, jako třeba Třeboň, tak je to takové chaotické. Nejdřív jsem si vyhledala v té zmněti indexy a napsala si je, abych to nemusela hledat pořád dokola. V aktualizaci uvádí, které další obce se jim podařilo zdigitalizovat, ale jde jim to jak psovi pastva. Já jsem se tak zasekla v Dubňanech, kde je má jedna hlavní větev a čekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
9.12.10 10:06
bamba píše:
Hanucho,chci se tě zeptat,taky tvá malá říká na všechno ne?Náš Janek neumí nic jeného jak nechci,nebudu,nejdu…už jsem z něj na mrtvici.

Zkus se zeptat jestli chce cokoladu ;-) :lol:
Ted ma momentalne obdobi, kdy ji nejvic ze vseho bavi sledovat DVD s Prasatkem Pepinou, koupila jsem ho jak byla nemocna, a od te doby jede dvakrat denne :roll: Takze pokud se moje otazka tyka cokolady, bonbonu nebo kdybych se zeptala jestli chce pustit Pepinu, tak to bych zapor zcela urcite neslysela (akorat ze na takove veci se neptam pochopitelne)… Ostatni otazky naprosto ignoruje, nereaguje na ne :roll: Vcera cucela a mi zazvonil telefon, a ona na me zacala hulakat at vypadnu s tim telefonem do kuchyne, pac ona neslysi televizi :lol:
A jinak nas cekaji s vysokou pravdepodobnosti dalsi tydny marodeni, bo v utery jsme hlidaly souseda, hrali si spolu a dnes je potkam a malej ma nestovice :? Tak nevim jestli mam byt rada ze je bude mit za sebou nebo nastvana ze bude o Vanocich nemocna… No aspon kdyby to propuklo fakt za 14 dni, tak bych si nemusela brat dovolenou navic, pac ji mit budu tak jak tak. Horsi je, ze jsem nestovice nemela ani ja, tak jsem zvedava co me ceka :?

S tou Moravou jste me nepotesily, safra uz aby to bylo digitalizovane cele, co?

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.12.10 10:52

Tak nevim,jestli se mi to zdá,nebo jsou ty děti zlobivější,než jste byly vy.Dnes už dostal i proutkem,nejednou,sice řve jak tur,sotva ho vemu do ruky,ale stejně neposlechne.Přece ho nemůžem furt mlátit.Babička by měla rozmazlovat a ne ho bít,jenže on mě má na háku a to su jako babča nezdravě přísná.Jo kočoládu,tu chce pokaždé,ani se nemusím ptat.No neštovice jsou lepší když jsou děti malé,ale nemusí je dostat,segra ke mě poctivě docházela s klukama,aby je dostali a nic.Prodělali si je jako desetiletí a bylo to něco,segra je nedostala vůbec,tak zatím klídek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny