Hlavní diskuze
- Otevřená skupina
Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (35)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobrý večer, jdu jenom ohlásit, že příští týden se tu asi neobjevím. Budu ho mít dost nároční, sedm pracovních dní za sebou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro, preji hodne sil ![]()
Jak tak brouzdam po tech matrikach, porad se mi objevuje slovo „zmrhalka“ …jsem tusila co to bude, ale nedalo mi a net mi vyplivnul tento odkaz…pokud uz ho sem nekdo dal, tak se omlouvam…nestiham ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se znova přídám . zase jste mě nakoply v dalším hledání. Nejhorší jsou ty škrabanice v Archivem ani já to moc nerozluštím ,ale když celý den je prohůlížím tak pak už set o dá celkem přečíst.
Latinu jsem měla rok a mám doma ještě i knížku ve formě brožurky . Adys možná budu něco potřebovat přeložit ,ale tak ,že so přeložím sama a ty mi troprosím zkontroluj . Chcise konečně naučit i psát anglicky a pod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nepalka píše:
Tak se znova přídám . zase jste mě nakoply v dalším hledání. Nejhorší jsou ty škrabanice v Archivem ani já to moc nerozluštím ,ale když celý den je prohůlížím tak pak už set o dá celkem přečíst.
Latinu jsem měla rok a mám doma ještě i knížku ve formě brožurky . Adys možná budu něco potřebovat přeložit ,ale tak ,že so přeložím sama a ty mi troprosím zkontroluj . Chcise konečně naučit i psát anglicky a pod.
Nepalko,nejsi sama,dnes v tom ležím celej den.Trochu mi v těch škrábanicích pomáhá číslo domu,na to se při hledání soustředím a pak luštím.
Dnes jsem našla spoustu příbuzných a k mé radosti i záznam o padlém prastrýci v 1.světové.V matrice byly zapsány vyčerpévající informace,smůla,že byly jen do r.1014 a druhý prastrýc padl v r.1915.
- Citovat
- Upravit
Bamba…cisla domu jsou super, ale tam kde jsem ja jsem nahrana, protoze to jsou normalne jen radky ani tabulky..takze rok blabla …od levyho okraje 5 cm cara, pred carou napsana vesnice a za carou 2-3 radky o narozeni nebo umrti…podobne i snatky..na palici
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám fotky i své praprababičky a hodně moc starých předků babí než umřela mi to říkala tak ze zadní strany je mám popsané ,ale musím je brát s rezervou jen se přeci taky mohla spléct. Byla moc už nemocná . Takže to jsou nádherné fotky ještě super tvrdé a s razítkem fotolabu co to dělal i z 18 století tak jsem na to náležitě hrdá. Já jsem tak 18 něco . Mám z archivu kde co na starém ftáku tak se pustím někdy do těch příšerných hrabopisů .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
batata píše:
Kde jste vsichni?? Badate, pecete nebo uklizite???
Spime!
![]()
Ja dnes usnula s malou a vcera jsem makala do prace, dnes byl deadline na odevzdani cehosi a nikoho nezajima ze mam nemocny dite.. Tak jsem sla spat ve tri a na rodokmen jen potaji myslela ![]()
Jenze ja vlastne nemuzu nic moc delat, pac ty matriky proste nejsou digitalizovany a nejsou
Nevite, kdybych si na gene foru zadala dotaz, jestli nekdo nema treba nafocene nektere z tech matrik, jestli to ma vubec cenu se ptat?
Predevcirem jsem na strankach jedne obce objevila, ze nositel jednoho z prijmeni predku byl starosta te obce, jiny zase ze prispel na nejaky oltar nebo co, ale bez matrik proste nezjistim jestli to byl pribuzny nebo jen shoda jmen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanu .. to jsme na tom stejne .. teda ja nemela deadline, ale nemocny dite c.2 ![]()
takze prestavka .. a navic jsem ted taky nejak na mrtvem bode, spis budu jeste jednou projizdet ty matriky, ktere jsem uz jednou jela, jestli nenajdu neco , co jsem prehlidla ..
ale aspon uz mame vanocni vyzdobu, ozdobene 2 stromecky, jen ta venkovni vyzdoba neni .. ![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mate vy co pouzivate MyHeritage ted akci a slevu na Premium a Premium plus? Nebo to ma jen nekdo? Pisou prazdninova sleva, tady teda zadne prazdiny nejsou - Adys vy tam mate nejake prazdniny??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,taky tam mám napsaný prázdninová sleva,ale platit to nrbudu.
Taky nemám už kde hledat,ale projíždím znova a zjistila jsem,že se fakt dá lehce něco přehlídnout,nebo jsem třeba později narazila,na předka,jehož rodina se vyskytuje i v jiných rodinách.Nebo jsou zápisy v matrice,kde jsou třeba 4 dědiny pohromadě a pak jen ta jedna konkrétní a v každé je něco.
Jinak mám lepší zábavu,než je rodokmen.U mého táty dělají okna,tak jsem tam včera byla ss zedníkama a dnes to budem se segrou uklízet.Se mi dělá špatně,jen když si na to vzpomenu.Je tam neskutečnej binec.
Jo a v naší původní didkuzi se nabídla holčina,která je ochotná pomoct s překladem kurentu.
Adys snad bude malej brzo fit.
U nás už venku vánoční výzdoba svítí.
Manžel vtipkuje,že my ateisti už máme od 1.adventní neděle výzdobu a věřící ne.
- Citovat
- Upravit
Taky všechny moc zdravím. A máme tady zasněžený prosinec, vánoční výzdobu ještě nemám, páč jsem pořád v procesu a o víkendu jezdím k mamince. Včera večer jsem se taky dostala na mrtvý bod, prababička měla prý několik sourozenců, já jsem procházela večer digi matriku stránku po stránce a našla jsem jen její narození. Pak mě napadlo, že se asi přestěhovali a sourozenci se tudíž narodily někde jinde, ale kde? Tak budu muset jít jiným směrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hanucha píše:
Taky mate vy co pouzivate MyHeritage ted akci a slevu na Premium a Premium plus? Nebo to ma jen nekdo? Pisou prazdninova sleva, tady teda zadne prazdiny nejsou - Adys vy tam mate nejake prazdniny??
Hanu .. jj … ale holiday se nemusi = prazdniny, ale spis svatky .. min. ctvrtek bylo dikuvzdani, lidi meli volno vetsinou od stredy az do pondeli ![]()
taky jsem na to vcera koukala, jsem tam zabrousila po par dnech, ale byla jsem
, protoze bratranec tam sice doplnil veci, ale z jeho vetve, tzn. jeho tata a jeho rodice a tak .. to me vubec nezajima . ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem tam dodala řadu lidí dnews už jsem na více jak 150 oni totiž každý měl 10 a více dětí takže nevím kam to pak dám. Dodala jsem fotky hodně staré a za 14 dní mám sraz s rod. příslušníkem v Praze tak se těším. Jěště zkusím podladat všechny možné padlé ve válkách ve vojenském archivu ,ale nejdřív si udělám se znam ze všech možných rodin ono jich bude hodně. aspoň čítám tak 10 .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo .. vsimli jste si, ze na stare diskuzi je nabidka se ctenim kurentu ? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Somrkrálka Blues , 4.10.25 21:50
- Xxxxx197 , 18.9.25 22:21
- Bubu2828 , 27.7.25 20:48
- mm0234 , 11.6.24 18:38
- helga123 , 6.4.24 06:30
- Sheelle , 5.10.23 14:50
- kubmaja02 , 19.11.22 06:32
- Knihoušek , 7.10.22 16:00
- elpiska , 6.7.22 23:10
- Simisek , 7.1.22 13:07
- Aleano345 , 14.7.21 12:19
- Evelline , 14.6.21 12:04
- hanucha , 17.4.21 11:11
- ŠedáMišička , 14.1.21 19:26
- Catloveee , 10.1.21 15:42
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- Advise
- adys
- Amys
- Angua
- AramisDeMar
- Aspera
- batata
- Bianca123
- brulinka
- Bubu2828
- Caira
- Chocolate
- cline
- Dana Klaudie
- Denullka
- edevira
- elitana
- es-myska
- fialovka
- hanucha
- Jahlina
- Jani85
- janina1974
- Jindřiška7
- Jitulinaja
- jizvíková
- Jura007
- kiri
- korana.kora
- leicka
- leviska
- Mandlička
- me2dova
- milarka
- myskalucka
- opinka
- PeťaPeťa
- Petunnka
- Romana5
- ŠedáMišička
- Sheelle
- Vertiline
- ynax
- Zdenaka
Nové diskuze
Svatba ve dvou na úřadě-šaty
- 25.5.26 21:54
- Anonymní
- 1
Stolní lampička - tipy
- 25.5.26 21:40
- IcePlanet7
- 5
Nejhorší rozhodnutí v mém životě
- 25.5.26 20:31
- Anonymní
- 26
Práce z domova - Teplice - tipy
- 25.5.26 20:26
- Michaela12228
- 1
Sledování folikulometrií - už jsme úplně...
- 25.5.26 18:56
- Anonymní
- 1
Nejlepší antikoncepce a PS? Názory,...
- 25.5.26 19:48
- yumyumky
- 6
Nechci mámu na svatbě
- 25.5.26 20:52
- Anonymní
- 15
Slabý proužek na testu
- 25.5.26 21:41
- Anonymní
- 63
Brigáda pro 14letého chlapce
- 25.5.26 20:06
- HankaHK
- 9
Kdy po obědě/večeři myjete nádobí?
- 25.5.26 20:10
- Černá Madonna
- 43
Nové příspěvky
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky...
- 25.5.26 21:55
- Černá Madonna
- 615
IVF - ET/KET 2026
- 25.5.26 21:55
- muminek5
- 4651
Svatba ve dvou na úřadě-šaty
- 25.5.26 21:54
- Anonymní
- 1
Celostní medicína WE CARE Liberec -...
- 25.5.26 21:53
- Pučálkovic.Amina
- 13
Nebaví ho sex, ale i tak ho máme. Mám to...
- 25.5.26 21:52
- andiedvorakova
- 14
Černé tričko bez obrázku pro dítě – kde...
- 25.5.26 21:50
- veria
- 19
Slovní fotbal č.2
- 25.5.26 21:48
- Adull
- 20627
Svatba a vše okolo, poradíte?
- 25.5.26 21:41
- Švédka87
- 16
Slabý proužek na testu