Nechci mámu na svatbě

Anonymní
25.5.26 18:15

Nechci mamu na svatbe

Ahoj,
s moji mámou se nebavim od svých 17. Teď je mi 38. Před 10 lety, kdy se narodil syn se kontakt obnovil, spis kvůli tátovi, který to tezko snasel = syn a nulový kontakt matky s babickou. Většinou si vnoučata bere tata u nas doma, odveze je, jedou na výlet a přiveze zas zpět. K nám mama moc nechodí, nechce, krom rodinných oslav, kdy se slavi dětské narozeniny. Z me strany ahoj, z její kritika na vsechno a všechny.
Teď se budu vdávat a strašně ji tam nechci, kolem ni jsem v tenzi, necítím se v její přítomnosti dobře a ve svatební den nechci poslouchat jedovaté, pasivně agresivní poznámky. Jenže tatu i bratry tam chci. Ale nějak si nedokážu představit, jak bych tátovi rekla, aby přišel sam. I kvůli dětem ji pozvat musím, ale jsem z toho už teď na prasky.
Co byste dělaly v me situaci vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1631
25.5.26 18:17

Je to tvůj den, pozvi jen tátu a sourozence. Pokud tě mají rádi a chtějí aby sis to užila tak to nebudou rozporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17007
25.5.26 18:19

Pravou svatbu bych si udělala jen se svědky, dětmi a fotografem. A party pro rodinu udělala třeba o týden později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
25.5.26 18:31

Já myslím, že kdybys pozvala jen tátu a bratry, tak to těžké rozhodnutí přeneseš na ně.
Asi bych to udělala jak píše Králičice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13228
25.5.26 18:35

A jak to vidí tvůj nastávající? Bereš si otce dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15550
25.5.26 18:38

Matce bych narovinu řekla, že ji tam nechci a vyjmenovala důvody. Pozvala bych ostatní a nechala bych na nich, jestli půjdou, nebo ne.
Je to tvoje svatba, udělej si to podle sebe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
25.5.26 18:47

Za této situace bych ji pozvala, ale požádala bych tátu a bratry, aby se ji pokusili nějak držet na uzdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8570
25.5.26 18:56

Já bych měla tu její kritiku na vše a všechny úplně na háku. Nebyla bych na to zvědavá.
Hele, je to tvoje svatba - pokud enechceš, nemusí tam být. Nemusíš se nikomu zpovídat, vysvětlovat nebo obhajovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
25.5.26 19:00
@Anonymní píše: Více

Je to tvoje svatba, takže nemusíš nic. Udělej si to tak, jak to cítíš. Řekni otci, že tam chceš jeho s bratry a matce oznam, že ji nezveš a proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.26 19:08
@Magical-eyes píše: Více

Ano, beru si otce děti. Oni mají skrz me taky takový spis formální vztah, on by ji pozval a říkal, ze by sam poprosil tatu a bratry, at ji krotí, ale konečne rozhodnutí, ze je na me. On ma rad klid v rodine, ale bude stát za mnou, ikdyz ji nepozvu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.26 19:12
@Králičice píše: Více

Co me se tyce, já bych klidně jen matrice podepsala papíry, po tolika letech, co jsme spolu.
pritel moc chce svatbu a me se jeho představa o ni líbí, na obřadu bychom moc moc chtěli jeho rodiče a prave proto bychom to dělali vsechno v jeden den
Sofiina volba proste

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.26 19:19
@Anonymní píše: Více

To je vždy velmi nepříjemná situace. Měla jsem to kdysi podobně, akorát se jednalo o dva alkoholiky. Přidělili jsme jim nenápadnou „ochranku“, a jak začal být ten jeden problémový, tak byl „odejít“ nenápadně domů. :D Ta druhá osoba nám pak po příjezdu před barák vypadla z auta :D. Ve tvém případě bych asi poprosila někoho, kdo má na matku vliv, ať s ní před svatbou promluví, a upozorní ji, že jestli bude dělat "vlny, tak bude prostě vykázaná ze svatby.

• Citovat
  • Upravit
35970
25.5.26 19:51

Vemte se jen se svědky a hotovo. Nebo ať ji prostě otec srovná že bude jeden den držet ústa a usmívat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42271
25.5.26 20:42

Vzala bych se jen na úřadě. Po tolika letech společného žití a dětech mi klasická svatba nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.26 20:52

Jednoduchý. Svatba se svědky. Udělat si všechno v klidu, pohodě a za nějakou domu prostě rodinnou oslavu s několika kamarády. To už nikdo nezkazí a pokud ano nebude to mít takový dopad. Může to být víc civilní, bez zbytečných středu okolo.
Taky bychom to tak udělali. Moje matka má velkou potřebu se s každým pošťekat a s tátou a jeho přítelkyni je pohromadě nechci. :nevim: od jejich bouřlivého rozchodu dělám všechno pro to aby se nikde nepotkali.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová