Kvůli partnerovi mé matky se spolu nebavíme

16
16.5.26 10:44

Vztah mama dcera

Potřebuju se někomu svěřit a možná slyšet názor ostatních, protože už nevím, co si mám myslet a psychicky mě to ničí. Je mi 23 let, jsem samoživitelka a bydlím doma s mamkou, babičkou a svým synem..moje máma má partnera, se kterým je už delší dobu. Problém je v tom, že už když mi bylo asi 16 let, začal mi pod vlivem alkoholu posílat svoje nahé fotky a sexuální zprávy typu co by se mnou dělal, jak by mě „vystříkal“ a podobné věci. Vždy to pak zlehčoval tím, že byl opilý a měl v sobě hodně promile. Potom se to na nějakou dobu uklidnilo, hlavně když jsem byla těhotná.

I přesto jsem se snažila mít s ním aspoň nějaký normální vztah typu nevlastní otec – dcera, kvůli mámě a kvůli klidu doma. Jenže to nikdy nešlo normálně. I když jsem ho jen přišla pozdravit nebo obejmout na přivítanou, měl blbé řeči, osahával mě nebo se choval způsobem, který mi byl nepříjemný. Dlouho jsem to přecházela a snažila se nedělat konflikty.

Naposledy ale překročil hranici úplně, když mi při objetí začal olizovat krk. Máma to viděla a nijak nereagovala. Navíc jí říkal i věci typu, že má na mě slabost a podobně. V tu chvíli jsem řekla, že nechci, aby k nám chodil.

Od té doby je mezi mnou a mámou katastrofální vztah. Nejvíc mě bolí to, že s ním dál normálně funguje, jezdí s ním na víkendy, sdílí jeho firmu na sociálních sítích a tváří se, jako bych problém byla já. Já už o něm nechci nic slyšet ani ho mít kolem sebe.

Řekla jsem to i babičce, protože jsem se cítila sama, psychicky špatně a bála jsem se, že moje hranice nikdo nerespektuje. Máma se kvůli tomu na mě vyřvala, řekla, že mluvím nesmysly, že jsem nenormální a že z něj děláme úchyla. Dohodly jsme se nejdřív, že k nám nebude chodit. Jenže potom ho sem chtěla zase vzít, což jsem vůbec nechápala, protože jsem jí připomněla, že jsme měly dohodu. Nezvládala jsem už poslouchat ani to, jak o něm mluví a že s ním zase jede na víkend, a z toho pak vznikla velká hádka.

Já už opravdu nevím, co si o tom myslet. Nejhorší je, že místo toho, aby se řešilo jeho chování, mám pocit, že já jsem ta špatná a problémová. Máma se mě vůbec nezastala a dál zůstává s člověkem, který se ke mně takhle choval.

Jsem opravdu ta špatná já? Dělám haló z ničeho? Jsem sobecká a zlá dcera jen proto, že mi vadí vztah mojí mámy s člověkem, který se ke mně choval nevhodně?

Navíc jeho dcera má svatbu a ani mě na ni nepozvali. I kvůli tomu se cítím hrozně. Nejen že mě vyšachovali ze svatby, ale on si ještě dovoluje chovat se ke mně jako k odpadu. Přitom moje máma by si k jeho dceři nikdy nic podobného nedovolila. Připadám si vedle nich, jako by ona byla nějaká královna a já úplný odpad.

Co byste dělali na mém místě? Jak to dál řešit? Už dva dny jen brečím, skoro nespím a je mi hrozně. Aktuálně se s mámou vůbec nebavíme a navzájem se ignorujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65146
16.5.26 10:52

To je čí byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.5.26 10:56

@vokishka

Bydlíme všichni v jednom domě, který patří mojí babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
16.5.26 10:56

Tak když se tě máma nezastane, tak nevím, proč tam dál bydlíš. Měla si odejít hned po škole, když se tohle dělo od 16 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65146
16.5.26 10:57
@Natalia227 píše: Více

tak se odstěhuj a máš vyřešeno. Stýkat se můžeš jen s matkou, ne s jejím přítelem. Na svatbu tě zvát nemusí, nejste žádné sestry nebo jinak příbuzné. Prostě nechce, má právo tam mít, koho chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.5.26 10:58

@Monchichik Vím, že mi někteří řeknou, že jsem měla odejít už dávno. Jenže nešlo to. Měla jsem zdravotní problémy a zůstala jsem sama na syna, takže jsem neměla kam ani jak odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.5.26 11:03

Vím, že je to ostuda, ale nemám takové finance, abych zvládla sama žít se synem. Nechci rozvádět proč… stalo se toho víc, ale snažím se ted pracovat a odejít..Ale co do té doby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
16.5.26 11:04

Ty jsi v poradku a chapes spravne, ze chovani toho prasaka je prekroceni hranic a chovani mamy je taky spatny, a jeji pristup k tomu vsemu je naprosto prekrouceny. Nikdy v zivote bych takove excesy partnera k me dceri nedovolila a navic ja bych s nekym takovym ani po tom nemohla dal byt, to je pro me uplne nepredstavitelny.
Chapu, jak tezky to pro tebe musi byt.
Jak se k tomu tedy stavi babicka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.5.26 11:13

Ty jo… kdyby se mě moje vlastní máma nezastala před člověkem, který by mě sexuálně obtěžoval a ještě s ním udržovala vztah, tak bych s ní asi přerušila veškerý kontakt 8o
A už by nikdy neviděla ani mě ani moje děti (zvláště, pokud bych měla dceru). Jednoduše bych v ní po tomhle už neměla důvěru, že kdyby si ten její něco zkusil na moje děti v době, kdy tam nebudu, že by to řešila.

Být tebou bych asi zkusila vzít syna a hledala bych nějaký azylový dům, popř. spolubydlení s nějakou jinou maminkou, která má dítě a neutáhla by nájem sama.

Kde je otec dítěte? Máš soudně určené otcovství? Platí alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.5.26 11:32

@marcellia Babička si s ni o tom povidala, snazila se klidne, ale mama na ni zacala kricet, ze z nej delame uchyla a podobne veci. Ale babicka je rada, ze jsem se odhodlala ji to rict a neposlechla jsem mamu, kdyz mi rikala, abych o tom nikomu nerikala. Je mi oporou. Obě vime, ze by asi bylo nejlepsi, kdyby se mama odstehovala. Ale babicka ji potrebuje, ma rakovinu a mama je zdravotni sestra. Cele je to komplikovane. Ja to jen pisu a placu 😃 Mam ji rada, taky by me netesilo, kdyby odesla, je to tezke, ale zaroven mi ubližuje. Mam v sobe smutek a nenavist..zmatek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
16.5.26 11:36

Zakladatelko to je otřesný 8o
Normální máma, by po prvním podobném excesu to prase kopla do zadku dceři se x omluvila a dělala všechno proto, aby se její vztah s dcerou úplně nepokazil a dcera z toho vyšla s co nejmenšími šrámy na duši. :hug:
Na druhou stranu pořídit si dítě po 20ti s holým zadkem a nevhodným partnerem, to je zase Tvoje obrovská chyba :(. Vím, že už se stalo a rýpání Ti nepomůže. Píšu to jenom proto, abych Ti mohla napsat, že je potřeba zapracovat na sobě v tom smyslu, že se z toho poučíš a už se Ti podobný přešlapy nebudou stávat.
Teď co už no…jedině zapracovat na tom, abys mohla co nejdříve odejít a aby to nebyl odchod toho typu, že se pro změnu staneš závislou na novém partnerovi. Takže co nejdříve do práce, šetřit každou korunu, hledat co nejlevnější bydlení i za cenu určitého nepohodlí.
Dokud bych byla nucená být doma, snažila bych se tam zdržovat co nejméně, od matky bych se snažila vnitřně úplně odstřihnout, bavila bych se s ní jenom o provozních věcech. Je to krá. va na entou a jiná nebude věnovat energii a čas tomu přimět ji, aby se chytila za nos a svoje chování přehodnotila je naprostý nesmysl.
Po odstěhování už by ta kreatura neviděla mě ani moje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.5.26 11:38

@Duhovka12 Jsem ráda, že mi píšou i takoví lidé, protože už včera jsem začala mít pocit, že možná přeháním a že jí ubližuji já… že kdybych byla ticho, nic se neděje a máme dál dobrý vztah. Ale vím, že mám strach. Strach o sebe a o syna. Bolí mě, že mu dovolila, aby se ke mně tak choval, a ještě se se mnou hádá, i když sama dobře ví, že pravdu mám já. Nedokážu ji pochopit. A otec dítěte je na tvrdých drogách, utekl, nestará se. Byli jsme spolu od mých 15 let, věřila jsem mu. Pak jsem s ním měla těžkou nehodu. Když jsem se zotavovala, jeli jsme na výlet, kde mě na hotelu zdrogoval a já jsem následně otěhotněla. Takovým způsobem jsem se dozvěděla, že začal brát drogy.. předtím jsem to neviděla, nevěděla. Ale sám se přiznal, že mi dal něco do vody a že něco bere, a pak utekl. Teď by s námi chtěl být, ale já už mu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21296
16.5.26 11:39

Tvá matka stojí za H.VNO.
Chtěla bych po babičce, ať ji vyhodí za jejím životním štěstím panem Úchylem., ať si pořádají svatby do aleluja. A zdravotní sestru, ať si najme z důchodu.
Pokud ne, tak odstěhování a odříznutí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21296
16.5.26 11:41

Vidím, že také přitahuješ divné typy. To je hodnotami, které ti předali v dětství. Stálo by za to začít uvažovat o nějakém odborném vedení.
Tvůj otec náhodou nefunguje, že bys šla k němu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
16.5.26 11:41

Babicka by ji mela vypakovat i s nim. Jestli je nemocna a potrebuje pomoc, tak jsou i jine sestry. Nechapu, ze se te tvoje mama nikdy nezastala. Byt na tvem miste, tak mu udelam takovou ostudu, ze by chodil kanalama. A tvoje mama taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová