Dům na tři díly – hádky

Anonymní
7.5.26 19:47

Dům na tři díly- hádky

Ahoj,

potřebuji poradit. Žiju v domě s mou rodinou.(3 členové), dále tu žije můj otec, jeho bratr a prababička. Dům patří z poloviny prababičce, a otec a strýc mají každý po čtvrtine.

Prababička chce po své smrti přepsat na každého svůj díl. Jenže teď už začínají problémy.

Každý má svou vizi, to naprosto chápu. Já žiju nahoře, a oni dole. Bohužel strýc chce dělat úpravy, se kterýma otec ani prababička nesouhlasí. Jedná se o zásah do nemovitosti a neodborný zásah by mohl narušit statiku. Bohužel strýc si to nenechá vymluvit. Otec a prababička chtějí najmou firmu, ale s ním to ani nehne. Ohání se, že to udělá bez jejich souhlasu, může?

Začaly kvůli tomu dost problémy. Já tu bydlím s mou rodinou na žádost otce, abych se starala o prababičku, prababička chtěla přepsat polovinu na mě, ale já to odmítla. Nechci vlastnit nic. Každopádně teď se tu řeší, že to chce udělat bez domluvy. Jak se může prababička bránit, ostatně jako otec? Nás to zde přestává bavit a přemýšlíme o odstěhovani.

Díky za názory a rady

K.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20874
7.5.26 19:50

Tak je to úmyslné poškozování jejich majetku. Tímto směrem se mají bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.26 20:08

A to je tvoje prababička? Kolik jí je a Tobě, když už tam bydlíš s rodinou? To máte všichni svoji jednotku nebo jak je to rozdělené prakticky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.26 20:45

Jenže je to rodina. Otec s prababičkou se hádat nechtějí… Proto se ptám, co lze…strýc si to nechce nechat vymluvit..

Ano, moje prababička. Věk zmiňovat nechci, nepřijde mi to podstatné. Rozdělené to není. Dům vlastní všichni. Ale každý má to svoje. Ale prakticky to dané není.

• Citovat
  • Upravit
16939
7.5.26 21:13
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

strýc nesmí dělat úpravy na domě bez vašeho souhlasu a dokonce by mohl mít oplétačky, pokud to neohlásí na stavebním úřadě. Teď jsme 4 roky kompletně opravovali dům, tak jsem se po ú)řadech pěkně naběhala. Bohužel se někdy musí platit „kolky“, já třeba platila i za to, že máme lešení na chodníku, platila se tak zábrana veřejného prostranství :lol:

Je škoda, že nechceš na sebe napsat polovinu - plynou z toho povinnosti, ale i práva. Dvojnásob, pokud máš děti - je to něco, co pro ně můžeš zajistit. A nemovitost je skvělá investice. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.26 21:23
@Anonymní píše: Více

Tak spíše jen, že už potřebuje péči, ale zároveň se ještě snaží rozhodovat, ale taťka a strýc už ji mají na háku, tak je to divné zamotané…já bych takhle na jedné hromadě se všemi nežila a šla do vlastního jinam, klid rodiny by mi za to stál…

• Citovat
  • Upravit
2746
8.5.26 01:06

Můžeš prijmou nabídku babičky a kdyz k tomu přidáš jeste podíl svého otce, budeš mit většinu nemovitosti a můžeš podat žalobu na zrušení spoluvlastnictví. Pokud jde oddělit vchod strýc se oddělí. Pro právníka brnkacka, pokud hrozí poškození domu, treba by naridili i vyplacení, to nevím. Ale treba predzalobni výzva by mohla úplně stačit aby se zklidnil. Až babi umře a on zdědí jeji podíl, budou mit dum s tvým otcem napůl. Nechápu na co čekáš, ale kdyz nic nechceš tak abys pak nelitovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová