Péče o děti - poučování od rodičů/tchánů

Anonymní
3.5.26 20:51

Péče o děti

Čau, mám dotaz, když jste vychovávali děti, jak moc jste si nechali kecat do výchovy od rodičů/tchánů? Mě se zdá, že nám do toho celkem kecají, furt se snaží je poučovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33443
3.5.26 21:01
@Anonymní píše: Více

Jaky si to udelas, takovy to mas 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2678
3.5.26 21:02

Ahoj, kecat si do výchovy nenechávám. Kdyz se zeptám na nazor nebo zkusenosti, tak samozrejme poradi. Ale u nas nastesti celkove do výchovy nemají tendenci kecat nebo poučovat. Nekdy mi vadi u me mamky, ze i přesto ze neco zákazu napr. sladke pití, tak dceri-18m da napít, protoze to prece dcera chce zkusit :roll: ale to jsou takove výjimky, nestává se to často, ja to sekla hned ze zacatku, mozna jsem sem tam byla za hysterku, ale ted to aspon nemusim resit porad dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
3.5.26 21:06

proč anonymně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
3.5.26 21:17

Nezaložila si, náhodou i téma; hlídání od prarodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
3.5.26 21:17

Vůbec, ve výchově a péči jsem měla naprosto jasno, rady prarodičů vůbec nepotřebovala. Moje maminka mi nikdy neměla potřebu radit a tchyně občas prohodila, že ona to dělala jinak. Teď už jsem chvilku i babičkou a když vídím jak to dcera s miminkem krásně zvládá, nevím co bych jí radila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
3.5.26 21:29

V postate vůbec. Ale moji rodice se příliš neangažovali…a u tchýňky kdyz obcas rafila nevyžádané, jsem vzdy pouzila neco jako „ale to víš ze jo…“, a myslela si své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
3.5.26 21:57

Moje odpověď: “dekuju, ja to nejak udelam”.
Nekdy jsem to udelala podle rady, jiny po svém. Čím jsem byla starší a měla víc dětí, tím lépe mi to šlo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
3.5.26 22:06
Čau, asi je nemáš vychovaný, jinak by určitě nepoučovali :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
4.5.26 06:21
@ibis píše: Více

Nebo je možná málo mlátí a všichni přece víme, že škoda rány, která padne vedle, viď. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
4.5.26 07:26

Nikdo, ale taky je fakt, že k okamžikům, kdy tam byly děti déle, bylo až v okamžiku, kdy jsou rodice v důchodu.
Takze k nějakému delšímu zaopatřeni děti došlo až když už byly větší.
Nemam pocit, že by mi někdo do něčeho mluvil.
Spis manželova babička byla generál, ale jak už byla stará, tak na poučování uz asi neměla chuť ani silu. Tam občas nějaký úlet byl. Ve smyslu nechte je vyrvat, namočit dudlík do medu, případně dávejte / nedávejte dudlík, podle toho jak se to hodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.5.26 07:33
@KKubula píše: Více

No to rozhodně ne :roll: Proč mluvíš o mlácení? 8o Asi z vlastní zkušenosti, co? Zakladatelka se o ničem takovém nezmiňuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9693
4.5.26 07:36

Jo, vypadá to, že prarodiče nejsou vychovaní, jinak.by věděli, že nevyžádané rady nemají nikomu vnucovat, jelikož je to neslušné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
4.5.26 07:49

Tys okamžitě usoudila, že jsou nevychované. A z mé zkušenosti starší generace, která vidí nevychovanost (rozuměj dítě neposlouchá jako hodinky), má pocit, že nějaká ta výchovná by to spravila jedna dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.5.26 07:52
@Jahru píše: Více

No, co ti na to mám říct. Mě nikdo děti nepoučoval, neměl to nikdo zapotřebí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová