Nechci, aby s námi bydleli rodiče

Anonymní
5.5.26 14:38

Nechci, aby s námi bydleli rodiče

Asi potřebuju cizí pohled na věc. S manželem jsme si před deseti lety předělali dům z šedesátých let, který patřil mým prarodičům. Kdysi to byly dvě bytové jednotky, my máme 5+1. Už v té době začali manželovi rodiče navrhovat, že by se k nám nastěhovali, že by pomohli s detmi, s provozem… Odmítla jsem. Teď se to dostalo znovu na přetřes, že bychom se měli uskromnit a uvolnit jeden byt pro rodiče. Osobně to odmítám. Manžel se odmítá naklonit na mou nebo jejich stranu. Bojím se vyhrocení vztahů.
Podle všech jsem sobec, protože bychom všichni ušetřili.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2497
5.5.26 14:46
@Anonymní píše: Více

Kolik tam těch bytů máte? Jsou odděleny včetně vchodů a zahrady? Jestli ne, budou to dost vysoké náklady a rodiče se chtějí podílet jak? A je to v podstatě tvůj dům. Kolik je prarodičům?

Příspěvek upraven 05.05.26 v 14:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
5.5.26 14:46

A oni nemají kde bydlet nebo co? Já bych teda do toho určitě nešel. Jo kdyby byli nemohoucí, tak možná. Ještě mě napadá jedna věc - když odmítneš, riskuješ vyhrocení vztahů. Ale když si je vezmete domů, bude to jistota :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
5.5.26 14:47

ale v těch 5+1 nejsou dvě kuchyně, dva záchody a dvě koupelny aby to šlo rozdělit opět na dvě bytové jednotky, ne? :think: pokud se manžel odmítá naklonit na jakoukoli stranu, super, nechala bych to na něm, at to řeší s rodiči, ty nesouhlasíš, on se taky nerozhodne a tím to hasne…
V 5+1 přece nebudou žít dvě rodiny dohromady, když to není nutné!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.26 14:51

Nejsi sobec, také chci svůj klid a nechtěla bych bydlet ani s našima, natož s tchýní.
Manžel je jedináček? Pokud ne, tak je samozřejmě, kromě jisté ztráty soukromí ve hře i to, že pak bude péče výhradně na vás. Oni mají své zázemí? Pokud ano, co s ním po eventuálním přestěhování plánují? Aby to nedopadlo jako když se k nám po ovdovění chtěla nasáčkovat tchýně s tím, že svůj byt přenechá své dceři, mé švagrové, která si tak vyřeší svou bytovou situaci a nebude muset bydlet v nájmu. A byla hrozně překvapená, když jsem řekla ne a kdybych náhodou souhlasila, tak byt pronajímat a nájem k našim rukám.
Anonym-info o rodině

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.26 14:51

@Vada zahrada by byla jedna.

@Keyllah ne, teď máme 1 kuchyni, ale dvě koupelny zůstaly.

@asddsa mají vlastní byt, ale chtějí šetřit náklady.

• Citovat
  • Upravit
2670
5.5.26 14:54

Já bych o tom s nimi vůbec nediskutovala. Už teď ukazují, že jsou řádně drzí a překračují hranice. Nechci vidět, co by začalo, až se vám tam nastěhují. A ještě s jednou kuchyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.26 14:55

Tak to vůbec. A co plánují s tím svým bytem?

• Citovat
  • Upravit
16137
5.5.26 14:56

Do bydlení s rodiči bych nešla…
Z dlouhodobého hlediska, to většinou nedělá dobrotu. Není nad to, když každá rodina bydlí zvlášť. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
5.5.26 14:56

tak jak si to jako představují? že byste měli dohromady kuchyn a žili společně? :think: oni chtějí šetřit a taky chtějí mít zajištěnou péči na staří…tedy polopaticky - počítají s tím, že ty se o ně budeš na stáří starat.
Za této situace bych byla velmi, ale opravdu velmi zklamaná ze svého chlapa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
5.5.26 14:59

Ja se teda divim, ze to jim neni blbe :D
Cpat se k mladym, kteri maji svuj zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.26 15:01

@Livi92 předpoklad je, že bychom udělali změnu a byty 3+kk a 2+1.

To nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.26 15:02

@Keyllah mají představu, že se byty opět oddělí.

• Citovat
  • Upravit
8790
5.5.26 15:03

Ne, ne, ne, ani náhodou a jeste jednou ne. Bydlela jsem s tchyni rok a stačilo. Ted bydlí naproti a i to je moc… nechtěla bych bydlet ani se svými rodiči, domácnost ma proste byt pro jednu rodinu. Není na tom nic sobeckého, je to proste normální lidská potřeba nesdilet domácnost. To je výbornej argument, ze chtějí ušetřit… bych je poslala do patřičných mezi. Slusne, ale rázně. Proste ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
5.5.26 15:09

Ještě bych to pochopila, kdyby to byl dům zděděný z jejich strany. Trvej na svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová