Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@PaníBovaryová A to jsem ještě zapomněla napsat, že mi chtěl poslat peníze… a máma řekla, že to můžeme využít, že mi bude posílat peníze..Všichni tu máte pravdu… ukončit kontakt s ní a pokud neodejde ona, odejdu já. Babičku mám moc ráda, je jako moje máma. Je vážně nemocná, pomáhám jí, co se dá. Ale pokud ona nepůjde, musím já..A ano, ať si jde, pokud bude s takovým mužem opravdu šťastná… žít s vědomím, že ví, co mi dělal a kdo má pravdu, bych nechtěla. Věřím, že se to jednou otočí a že ji to bude mrzet, stejně jako mě teď mrzí všechno.
@Natalia227
Hele, ty jsi neudělala špatně nic. To, že dospělý chlap píše šestnáctileté dceři své přítelkyně věci typu, že ji „vystříká“ je absolutní překračování hranic. A to že byl opilý není omluva. Stejně jako je překračování hranic, když ti při obětí začne olizovat krk i když ví, že je ti to nepříjemné.
Tvoje máma, ten nejbližší člověk, který by tě měl chránit (nehledě na to, jestli jsi dítě nebo dospělá), dala přednost chlapovi před tebou. Pokud by uznala, že máš pravdu a že tě ten chlap sexuálně obtěžoval, musela by se s ním rozejít a přijít o partnera, kterého očividně chce. Pro ni je jednodušší zavírat před tím oči, případně to bagatelizovat, protože pak z jejího pohledu problém neexistuje a ona ho nemusí řešit.
Ale to, co ten chlap dělá není v pořádku a to co dělá tobě taky není v pořádku. Nenech si namluvit opak.
A vy z něj úchyla neděláte. On úchyl je.
Přeji hodně štěstí, pevné nervy. A doufám, že to zvládneš a už se budeš mít jen dobře a budeš se cítit v bezpečí. ![]()
@arinecka Chtěla jsem, ale mám málo důkazů… jen pár zpráv. Staré fotky, které mi posílal nahé, už nemám, protože máma tehdy plakala a prosila mě, abych je smazala. A teď mám jen pár jeho zpráv. A to, co se dělo, viděla jen máma je jediný svědek. A když už teď říká, ať babičce neříkám nesmysly, tak bych stejně neměla šanci jim něco dokázat, ani udělat ostudu..Nakonec by ze mě asi udělali šílenou, tomu věřím😥Babička by ji asi vyhodila, ale asi je to pro ni taky těžké, když je to její dcera no😣
To je těžká situace, rozhodně to není tvoje chyba. Ty oplzlé zprávy ještě máš, že bys je mámě ukázala, aby ti uvěřila? Mámě nemůžeš zakázat, aby se s ním stýkala, ale chápu, že tě to bolí. Snad bude respektovat tvé přání, aby k vám nechodil, pokud ne, tak se tomu hnusákovi vyhýbej, vůbec ho nemusíš vítat a hrát si na šťastnou rodinku. S tou svatbou si to tak neber, nejsi žádná příbuzná, nejspíš o tobě nevěsta jako o hostovi vůbec neuvažovala. Nejlepší by bylo se odstěhovat, nešlo by nějaké spolubydlení s jinou maminkou?
@Natalia227 píše: Více
Zmetek jeden hnusnej, co na to rict. Mama ho mela chytit za fligr a vyrazit s nim dvere, ne brecet abys smazala fotky. Tim by u me skoncila. Domluv se s babickou, chapu ze je to pro ni tezke, ale veri ti a tohle se neda tolerovat. Kdyz to nepujde, tak budes muset odejit ty. Mela bych fakt strach, ze tohle jednou dopadne spatne a mama se te nezastane. Co tvuj tata?
Nevim proč řešíš nějaký nepozvání na svatbu, to je asi nejmenší problém. Buď ráda že tam být nemusíš. Kdo ví co by si na tebe ten úchyl dovolil.
Ne, nejsi špatná ty. Špatná je ona, že tě nechala sexuálně zneužívat.
Dělala bych vše pro to abych si našla svoje bydlení a matku jednou pro vždy odstřihla.
Jo tak, mámě je jasný, že je to chlípník, ale radši před tím bude zavírat oči. No tak to můžeš být ráda, že si ho nenašla, když jsi byla mladší a bezbranná. ![]()
Upřímně, nevím, jestli bych ji ještě dokázala nazvat mámou. Nemusíš vůbec poslouchat její výlevy o víkendech s tím hajzlem. Můžeš s ní mluvit jen o tom nejnutnějším. Snaž se co nejdřív odstěhovat. ![]()
Máma je asi těžce zaslepená, nebo to vidět nechce, je rada, že má chlapa ![]()
Za mě fakt hnus, mám dvě dcery a jen náznak toho, že se něco takové děje a už v 16! Letěl by tak rychle, že by se ani nestihl obout.
Hnusnej úchylák! S tebou není špatně nic!
S babičkou se domluv, že tam bude mít zákaz, ať o tom ví i máma, že si dáte pravidlo, žádný chlap v domě. Přijde mi škoda, aby jsi se odstěhovala ty, jsi asi nejvíc ohrožena, sama s dítětem asi nebude dost financí a kam by jsi šla živořit pri dnešních najmech a ještě kdo by se staral o babičku..držím palce ať to nějak funguje.
V březnu ti bylo 25, teď je ti 23. Máš elixír mládí? Přestaň řešit chlapy s kterýma se chceš vyspat a bydlení s matkou a její vztah a postav se na vlastní nohy.
Sorry, nevěřím. dal ti narkotika do vody a ty jsi to nepoznala? dobrovolně se objímáš s prasákem, který tě osahává a olizuje? bydlíte v domě, a nedokážeš se mu vyhnout, když přijde?
@Natalia227 musíš zpeněžit to, jak se za dva měsíce omladne o dva roky ( březen je ti 25, květen 23) a pak budeš mít finance na vlastní bydlení.
Jak se ti dají věřit tvé příspěvky? V čem všem ještě kecáš?
Kolik ti je tedy let? Tady píšeš, že 23 a v jiné diskuzi uvádíš že 25
přestávám věřit, že je tento příběh skutečný
NEJSI! Nenech si nic takového namluvit. Je to prase a tvá máma má divné představy o vztahu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat