Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ne, a ani otce bych nechtěla vidět. Výčitky si může strčit za klobouk.
Určitě ne, tohle je za čárou všeho myslitelného. Otce bych též odstřihla.
Není ani tak otázka, jestli chceš ten vztah obnovit, jako spíš:
a) chceš mít v životě toxické lidi?
b) to usmíření - bylo by to usmíření nebo vyříkání si věcí?
Abych to nějak v sobě uzavřela a neměla tam stále nějaký karmický vliv a stálý pocit, že něco nebylo dořešeno (pocit křivdy atd.), asi bych si to chtěla vyříkat. Ale ne vyloženě se usmiřovat. Ty jsi nic špatného neudělala, ten, kdo by se měl omluvit, tak tvoje babička a tvůj táta. Prostě si to jen vyříkat - pochopí, nepochopí, omluví se - neomluví se. Ale ty budeš moct konečně udělat tečku a už se k tomu vnitřně nevracet, protože teď ti to evidentně leží v hlavě a pokud neuděláš nic, tak to z té hlavy nezmizí.
Ještě odstřihnout otce a bude to úplně v pořádku. ![]()
Nechápu, že ho ve svém životě ještě toleruješ.
Ne, ne a ještě jednou ne!!
Otce taky odstřihnout, čím dřív, tím líp, včera bylo pozdě ![]()
Musíš se zbavit toho toxického vlivu, co na tebe mají.
To je šílené, ze se vůbec ptáš? Pro mě nepochopitelné. Kdyby po tobě vystřelila, asi bys stale nevěděla. Smutné. Žasnu ze komunikujes i s otcem. Mrzi me ze mas takovou rodinu.
Osobně bych to nedělala. Proč nad tím uvažuješ, protože na tebe otec naléhá? Pokud se snažíš si s ním zachovat neutrální vztahy, tak se nenech takto citově vydírat.
Me prave otec rikal, ze to je moje chyba.. ze se na tátu policie nevolá.. a nekdy citim ze i sousedi se na me dívají skrz prsty.. tak mam z toho špatný pocit
Otec se k tobě hlavně nema chovat agresivně a verejne naznačovat ze jsi prostitutka, kdyz nejsi. Sousedi spíš skrz prsty koukají na něj. Ty mas treba tu výhodu ze se muzes klidne sbalit a jit žít do zahraničí.
Ahoj,
Budu se snažit to napsat co nejvíce ve zkratce. Muj otec mel odjakživa vždy velké problémy s alkoholem a býval opravdu zlý… jednoho dne doslo k tomu, ze jsem pro nej jela k jeho rodičům, kde na me začal řvát ze jsem ja a druha část rodiny (moje mamka) zabili otce mamky (stala se u nás tragédie, děda si vzal kvůli psychickým problémům život) a kdyz jsem mu rekla, ze ho domu mevezmu (tehdy jsme spolu ještě bydleli), tak agresivně se vetřel do mého auta, při vstupu do domu me shodil, byl agresivní.. mela jsem opravdu strach.. zavolala jsem na něj policii.. otec to stihl mezitím zavolat své matce, která mu přijela ‘’na pomoc’’… a ta policajtum i před mými sousedy začala říkat, ať si vezmou mě, že jezdím opila v autě a ohrožuju lidi (nikdy jsem nesedla za volant ani s pivem), ze se živím jako společnice (například otec kdyz mě vezl za kamarádkou, tak všude prohlašoval, ze me vezl na hotel) a ze jsem viník všeho ja a delam problémy.. policie nakonec rozhodla tak, ze bude na ten den vyhoštěny z domu a pak v následujících dnech se otec odstehoval trvale.. od te doby jsem se snažila mít s nim alespoň neutrální vztahy…… od tohoto incidentu jsou to už 3-4 roky, kdy jsem jeho mámu videt nechtěla, za to co udělala a jak se slepě zastává svého syna… je opravdu zlá… nebyla to jediná věc, kdy se podobne zachovala. A otec mi pořád vyčítá, jak jsou staří, proč za nimi nechodim a ze bych mela… jenže me vnitřně neco brzdi a proste to tak necítím.
Vy by jste to pokusili obnovit? Od te doby mi nikdy nezavolala, neomluvila se nic.. a otec čeká, ze bych se mela omluvit ja