Existují citově založené ženy?

29
24.5.26 21:51

Existují citově založené ženy?

Prosím o přesvědčení, že naděje existuje…🙏🏻
Je mne 37 let a mám v péči svého syna, máme se moc rádi a potřebuji od vás podpořit v názoru, že existuje v dnešní době citově založená žena…já v to totiž pořád věřím…
Příběh mám takový, že na nás maminka začala kašlat, když synovi byly 3 roky…přestávala se vracet domů, a když bylo potřeba, nedalo se s ní vůbec mluvit a bohužel nezbylo nic jiného, než se před synem nehádat a manželství rozpustit.
3 roky trvalo, než jsem uspěl dostat Matěje do péče…maminka se o něho nestarala a přes to dělala naschvály…s ženskou z ospodu mě řekli, ať se v tom nevrtám, že to může dopadnout tak, že ho nebudeme mít nikdo, takže jsem musel od toho upustit…ale jak syn dosáhl věku, kdy bylo brán v potaz to co chce on, najednou se to podařilo.
Nemusím nikomu vykládat, co je za pocit, když máte svého chlapečka na víkend a když ho jedete vrátit, tak plače a prosí ať ho nevracíte že chce zůstat s váma…Pro člověka citově založeného jako jsem já, mne to dělalo něco přes rok velké problémy se stímto vypořádávat…Našeho Matýska já jsem chtěl, těšil jsem se na něho od prvního ultrazvuku a byli jsme už po narození velcí kámoši a měli jsme se rádi…rád jsem se o něho staral, jako každý rodič…A do dnes, když mě usne v posteli a spí, tak ho hladím po zádech a omlouvám se mu, že mě moc mrzí, že nemohl mít celou rodinu, tak jak jsme zažili my…, že od mala musel říkat k mámě a k tátovi…a ikdyž to nebyla moje vina, nikdy si to selhání v nejvyšším svazku neodpustím…,ten kluk za nic přece nemůže…a doufám že mé to jednou odpustí…
Dnes má 10 let a starám se o něho již něco přes 2 roky…a je to nejlepší ze všech jedijů…
Maminka se mu neozvala už skoro rok…narozeniny nic, na vánoce nic…myslím si že je mrtvá ryba naschvál, protože neplatí už přes rok alimenty…ale já na ty prachy kašlu, u soudu jsem se výživného chtěl zříci, ale nedovolili to, tak jí stanovili nějakou nejnižší částku, protože pobírala mateřskou na další dítě, které má už s někým jiným…
Mám trochu strach z toho, že když jsme vesměs většinou spolu jako chlapi bez ženy, aby kvůli tomu neměl pošahanou orientaci, ale doktoři i poradna řekli že toho se bát asi nemusím…od té doby totiž jsem nepotkal žádnou ženu, která by byla citově založená, která by dokázala opravdu milovat dlouhodobě, měla v sobě i vášeň, ale hlavně aby byla hodná a dokázala mít opravdu ráda, milovala…
Potřebuju od vás pomoct v přesvědčení, (i když vím že se do dnešní doby vůbec nehodí být hodný a spolehlivý), že existuje na světě ještě aji žena, která bude taky citlivka jako my s Matym…
Pořád v to věřím, protože věřím v dobro, a věřím, že existuje hodná milá žena, i když už dlooouho se žádná taková neobjevila…zkoušel jsem i seznamky, ale nemá to smysl…a štěstí by to zřejmě nepřineslo…ale prosím vás o názor, že je ještě možnost, že existuje nějaká, která to má podobně jako my? Že nezůstaneme napořád sami? někdy občas mívám takové úzkostlivé myšlenky, které moji víru tak trochu otřásají, ale před Matesem se snažím nedávat nic najevo…, nechci aby viděl, že v něčem pochybuju…protože ho učím optimismu a dobru… a vím, že i když matka nemá o něho žádný zájem a on o ni taky ne, je mě toto co mají mezi sebou docela líto…protože pořád je to jeho matka…i když nejeví zájem…ale nutit ho do ničeho nikdy nechci…a už ne vůbec, když sám nechce o ní ani slyšet…
Počítám ale s tím, že za nějakou dobu, třeba on bude svoji mamku chtít vidět a rozhodně mu v tom bránit nehodlám… nenávidím naschvály, a nemám rád zlo…jsem holt takový, že i když mě někdo ublíži, tak mu to neoplatím, ani se nemstím…i když ona mě dělala naschvály jen přes styk s ním, protože neměla jak jinak mě dělat naschvály…někdo je hold takovej…
Ale že nemusím mít pochybnosti v tom, že existuje taková „blbka“ dobrák s citama a láskou jako já???
 děkuji

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
9082
24.5.26 22:07

Mám trochu strach z toho, že když jsme vesměs většinou spolu jako chlapi bez ženy, aby kvůli tomu neměl pošahanou orientaci - TROLL :roll:

• načítám...
726
24.5.26 22:09

Na vás kašlala i tvoje matka? mmch. troll se odkopal: Mám trochu strach z toho, že když jsme vesměs většinou spolu jako chlapi bez ženy, aby kvůli tomu neměl pošahanou orientaci… :roll:

• načítám...
29
24.5.26 22:20
@Zvedava1 píše: Více

Myslel jsem jako matka našeho syna…
Přijde mě co vidím kolem sebe a slýchávám, jakoby se situace otočila… že co dělávali chlapi, že utíkali od rodin, což se děje pořád…že nějak se to jaksi rozmohlo i u žen…poslední dobou jsem slyšel o několika případech, že děti vychovávají babičky a že matka se ozve třeba jednou za měsíc a pak se po ní slehne zem…to jako fakt čumím, že jsou prostě i ženy, které mají děti ale nezajímají je…kromě té naší, že jich je mnoho…

• načítám...
363
24.5.26 22:23

Já ti řeknu z vlastní zkušenosti, že je dost takových žen, naopak si myslím, že žen, co jsou také samy s dítětem a byly by rády za kompletní rodinu je fakt hodně.

Ale já tohle zkusila 2×, že jsem měla tatínka, co byl sám s dítětem a narazila jsem na to, že ten tatínek, když je s děckem sám, začne mít pocit, že je nejlepší tátá, ale taky i nejlepší máma a celkově nejlepší rodič, což v jeho pojetí znamenalo naprostou oddanost tomu dítěti. A ač mě i mou dceru jejich děti zbožňovaly a my je, tatínek najednou začal ztrácet tu svou mateřskou roli, kterou si uměle vytvořil a nechtěl se jí najednou vzdát a já začala poslouchat, že oni babu nepotřebují, že to zvládají sami a to, co bylo ze začátku přijímáno s nadšením, začal být problém.
Např:
1. Blbý svačiny do školy.
2. Ač děti spaly samy v pokoji, tatínek si začal najednou brát do ložnice své děcko s tím, že jeho dítě má narozdíl od mého trauma a já to nechápu, přitom dítě naprosto v pohodě ve svém pokoji celé měsíce.
3. Ze začátku nebyl problém, když přijela třeba moje mamka a hlídala děti a my někam šli nebo i jeli sami, za čas už to nešlo, protože to nebyla jeho babička a oni babičku nepotřebují a jemu nevadí, když nebude chodit nikam sám.

A plno podobných situací. Jakoby měl ten chlap pocit, že najednou přichází o svojí roli a nedokázal přijmout, že může být klidně jen táta a chlap.

Stalo se mi to 2× a možná se pletu, ale z toho, jakým stylem píšeš, mám pocit, že ti taky „stouplo mlíko do hlavy“, protože ani citlivej chlap není takhle přeslazenej.

Promiň, nemyslím to špatně, ale než se pustíš do nějakýho vztahu, opravdu se zamysli nad tím, jestli budeš pak schopný se té role matky úplně vzdat, protože my ženy vetšinou tenhle syndrom přijetí i otcovské role nemáme a když si najdeme partnera, nemáme potřebu s ním „soupeřit“ o to, kdo je lepší chlap a už vůbec ne o to, kdo je lepší maminka…

Takže… Opravdu bys byl schopný být zase jenom chlap, co bude rád, když jeho baba zařídí hlídání a on si prostě jen užije večer?
A možná trochu uber ty plky o tom, jak jsi citlivý a tak, buď prostě chlap, co projevuje city, ale nevytvařej v nabě pocit, že když bude někde rvačka, ty jí tam necháš a utečeš…

• načítám...
12655
24.5.26 22:33
@LWalkstar píše: Více

Uprimne bych do Tebe nesla. Chlap ktery x krat napise jak je hodny citlivy atd a zase hodny citlivy me desi. Radim Ti dost uber a vetsi nadhled.

• načítám...
29
24.5.26 22:42

Jo tak to s váma naprosto souhlasím, ale dotaz zněl, jestli taková existuje?
Nejde o to, dělat maminku, rád bych trošku v mezích rozmazloval tu żenu…
Proto jsem se ptal, jestli existují v dnešní době ženy, pro které je hlavní harmonie, klid a pohoda…
A rvačku v hospodě jsem nikdy nezažil, nikdy jsem chlastat moc neuměl…
Taky jsem viděl na vlastní oči ve špitále chlapy velký jak hory, když šlo o někoho jim blízkého tak najednou už tak velcí nebyli…
A kdosi řekl : síla se nepozná napohled, jaká to je hora svalů…pravá síla je vždycky uvnitř…

• načítám...
29
24.5.26 22:46

A jasně že jo, zkoušel jsem pár rande, hlídala naše babička, a já vyrazil na lov…a bylo to vždycky super…akorát neuznávám moc typy, co se napijou, spadnou zábrany, a hned by s člověkem strávili noc a druhej den řekli : sorry, chlast, čau! Tak s takovýma se neztotožňuju…nemám rád když se z někoho dělá trubka, nebo se někdo oblbuje a tahá za nos…z toho jsem vyrostl…moc dobře vím a poznat se to dá, vy víte o čem mluvím… :lol:

• načítám...
29
24.5.26 22:50

A nechápu chlapa, kterej by řekl že ženskou nepotřebuje…co já sám musím držet „pod pokličkou“ :lol: :mrgreen: :mrgreen: Tak já ženskou potřebuju rozhodně, a od vás potřebuju slyšet, ano existuje ženská, která umí milovat…to mě postačí ;)

• načítám...
29
24.5.26 22:57
@lilith1 píše: Více

A kolikrát jsem to o sobě celkem řekl? Falt tolikrát??

• načítám...
Anonymní
25.5.26 00:11

Já si našla muže se třemi malými dětmi v péči a teď jsme spolu již 15let. Čili dá se taková „blbka“ najít.
Tebe bych nechtěla, protože třeba zrovna to označení „blbka“ mi nepřijde vtipné, ale trapné. Odrovnal jsi mě i tím, že se bojíš, aby syn neměl „pošahanou orientaci“, když ho vychováváš sám,…cože??!
Nelíbí se mi celkově tvůj projev…„sorry, chlast, čau!“ „…nemám rád když se z někoho dělá trubka“
Citově založeného člověka si představuji jinak.
Přesto držím palce, ať najdeš tu pravou.

• Upravit
363
25.5.26 00:47

@LWalkstar
No, většina žen umí opravdu milovat, ale jde o to, co si pod tím tedy představuješ ty? Konkrétně. Co by měla dělat a nedělat, jaká by měla být, jak bys s ní chtěl trávit čas, co byste dělali?

• načítám...
42617
25.5.26 03:44

Většina žen je opravdu citově založená, takže hledej dál, asi jsi měl jen smůlu.
A souhlasím s tím, že bys měl ubrat toho medu, kterým se prezentuješ.

• načítám...
42617
25.5.26 03:46

Tvůj vztah se synem je chvályhodný, jenom aby se ta těžko hledaná, citlivá ženská duše necítila na druhé koleji.

• načítám...
363
25.5.26 04:25
@LWalkstar
@LWalkstar píše: Více

A jen poznámka k tomu, že nemáš rád, když z tebe někdo dělá trubku… Holka, kterou si odtáhneš z baru a ona ti hned dá, z tebe nedělá trubku, tu ze sebe děláš spíš sám, pokud si myslíš, že ta holka to dělá proto, že to má potenciál lásky forever:-))).

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová