Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni, především ženy.
Moje otázka zní, jak vlastně většina z vás funguje na seznamkách?
Je mi 35, svobodný / bezdětný a uznal jsem po nějaké době, že nemám šanci v reálu nikoho potkat, tak to zkouším online, ale zdá se mi, že všechny jen sedí a čekají na zprávu a to od malého procenta těch „lepších“.
Když se mi dotyčná líbí, dám srdíčko, aby bylo jasné, že mám zájem jí napsat (a to fakt nemám - není problém začít konverzaci), ale v 99.9% případů je to naprosto bez odezvy, takže hádám, že stejné procentulní zastoupení nemá premium a likes nevidí… Fakt nemám energii, ani chuť psát každé, co se mi líbí zprávu zvlášť, protože si nedělám iluze, že pro většinu budu jen další nezajímavej profil.
Koukáte se někdy na to, kdo vám ten like dal nebo vážně jen čekáte, až zasáhne „osud“? ![]()
Já ti nevím, ale kdysi dávno když jsem se seznamovala já na seznamkách tak základ byl psát si a né dávat si srdíčka, to se těžko dozvíš o tom člověku víc, chceš se seznámit tak musíš komunikovat ![]()
Na fb seznamce jsem ty likes viděla a když mě zaujal, dostal taky srdíčko. Ale narážela jsem tam teda na samé podivíny.
Tak asi je lepší té holce napsat, ne? Zkusila bych to takovouhle tradičnější cestou.
@Plnovous píše: Více
Rovnou piš. A zkus něco originálnější ho než „Ahoj“ nebo „chci ti ukázat svůj dickpic. send image“
@Plnovous jsem stará konzerva 50+, seznamovala jsem se teda offline, i s manželem, takže tě můj náhled nebude zajímat. Ale když už si tady čtu… to s tím srdíčkem mě zaujalo. Takže ty uděláš vlastně první výkop touhle formou, což je to úplně nejjednodušší co můžeš udělat, a ostatní necháváš na nich. Analogie s offline seznamováním - na koncertě, ve frontě na vlek na lyžích, v knihovně se na mě někdo usmál, podíval se mi pár vteřin do očí.
No ale kdyby nic dalšího neudělal, tak tím by to skončilo. Protože delších pohledů, úsměvů a jiných náznaků zájmu (~ srdíček) mužů bylo milion. Pokud stali o seznámení, museli udělat něco víc.
Komunikace je základ a pokud bych mu nestála za větší snahu než hodit úsměv, tak by za ni nestál ani on, i kdybych si pak řekla „škoda“
@adresa píše: Více
Já jsem rád za každý názor
Já to spíš beru tak, že té dotyčné dám najevo určitou formu zájmu a pokud dostanu totéž i nazpátek, je to pro mě jasnej signál „ano - chci se bavit“, protože v opačném případě jako průměrnej chlap rozešlu stovky zpráv a z toho odpoví možná 1 z 200 a to přijde člověku fakt kontraproduktivní… Nemám problém napsat první, jen mi tam trochu chybí ten pocit, že to nedělám zbytečně…
@Plnovous Mě by spíš zajímalo, proč nemáš šanci nikoho potkat v reálu? Jako úplnej ňouma mi podle projevu nepřijdeš, tak kde je jádro pudla?
Příspěvek upraven 21.04.26 v 07:11
@Plnovous takže když dá taky srdíčko, budeš to brát jako signál zájmu o další komunikaci?
A co to nějak zakomponovat do popisu na svém profilu? Něco jako „máš zájem napsat si víc? odpověz taky srdíčkem:) “
Nekde jsem cetla, ze zenske pisou 20% chlapu na seznamkach, da se rict ze “alfa samcu”. Zatimco naopak to neplati. Pokud tedy nepatris do 20% vyvolenych, musis zaujmout necim jinym, myslim, ze libisek nebo srdicko to nebude…
ted si představ že tam je holka třeba půl roku a denně dostane x srdíček myslíš že jí to baví a zaujme?
@Fee-bee píše: Více
Je to tím, že se pohybuju z 99% jenom mezi chlapama, díky kombinaci práce a koníčků. A taky nemám v okolí žádné kamarádky, co mají kamarádky ![]()
Nemyslím si, že jsem ňouma, ani že bych měl problém komunikovat, ale nejsem typ na oslovování náhodných žen někde na ulici a tady se ptám, abych zjistil, jak se na to vlastně ty ženy obecně dívají.
Chápu, že to je dost nevyrovnaný a že pokud má holka za tři dny na seznamce 500 + lajků, tak jí asi nebaví se v tom nějak vrtat - zase z hlediska toho chlapa psát každé sólo je fakt náročný, jestě když by musel pro každou vymyslet opravdu originální zprávu, která má zaujmout
@adresa píše: Více
Zajímavý nápad a ano, bral bych to jako jasný signál, že si přeje, abych jí napsal a mohli jsme se bavit bez toho, aniž by to brala jako další nevyžádaný „obtěžování“
jo a tu holku má bavit hrabat se 500 srdíčkama a každému psát ![]()
A nemyslis, ze v tom je ten problem? Posles 200 zprav nahodnym holkam, misto abys hledal tu, kde mate skutecny „match“ - spolecne zajmy atd
a skrz ty zajmy ji pak oslov.
Chápu, ale to bych pak raději vystoupila ze své komfortní zóny a šla „štěstíčku naproti“ v reálu, než na seznamce, kde ze sebe každej může udělat Julii Roberts nebo Elona Muska… ![]()