Hubnutí 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LP4
1367
23.5.26 11:23

Ja mam nejradsi velky vecere no. Protoze si to doma oproti praci uzivam. Aha no ja 3× nevydrzim ja mam hlad. Tak jim 5×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25002
23.5.26 11:43
@LP4 píše: Více

Ono si tělo postupně zvykne. Ze začátku jsem měla hlad hrozný, normálně mi kručelo v břiše. :mrgreen: Ale postupně se to srovnalo a zjistila jsem, že mi vyhovuje jíst s delšími pauzami mezi jídly, než pořád něco uzobávat. Každý to má jinak. Každopádně to večerní jídlo by mělo být lehčí a aspoň 3 hodiny před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36963
23.5.26 13:09
@Anonymní píše: Více

A o víkendu se přežíráš. To ti činky opravdu zhubnout nepomůžou. Musíš změnit svoje stravovací návyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.26 13:14

@JancaS84 Už na tom pracuju nějakou dobu
Vyřadila jsem sladké jogurty jim převážně tvarohy, skyr, vyřadila jsem sladké nápoje snažím se pít vodu, vyřadila jsem brambůrky a podobné prasárny ;)

• Citovat
  • Upravit
25002
23.5.26 13:19

No a jak dlouho to vyřazování vydržíš, celý život? Není lepší naučit se jíst to jen občas a v malém množství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1367
23.5.26 13:20

@lucad77 cca 3h pred spanim to je..jim cca v 18 naposled a pak jdu spat 21.30+
Jako predstava jist 3× denne nebo 4× by mi vyhovovala vice. Ale ja mam strach ze to hladoveni od jidla do jidla, ze si telo ulozi zasoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.26 13:22

@lucad77 Neříkám že si občas nedám ale ne není to jako driv kdy jsem snědla na posezení cele balení čokolády teď si dám kostičku

• Citovat
  • Upravit
25002
23.5.26 16:49

Tak to ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25002
23.5.26 16:51
@LP4 píše: Více

To už bylo dávno vyvráceno. Naopak se hodně doporučuje třeba přerušovaný půst, aby tělo vůbec dostalo šanci pořádně trávit. Já mám pauzu mezi jídly tak 4-4,5 hodiny, což je za mě ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.26 05:13

@Nevšední…
Zas taková pravda to není. Nesmí jíst pod bazál. Pokud jí hodně málo nebo nepravidelně, tak bude tělo všechno ukládat, protože vlastně hladoví. Já hubla sama roky. Pak jsem si zaplatila nutriční terapeutku, přidala mi asi tak o 50% víc jídla a zhubla jsem za 4 měsíce o dvě velikosti. A to jsem jinak byla věčná dietářka. Je potřeba jíst dostatečně, kvalitně a pravidelně. Jinak to prostě dolů zdravě a udržitelně nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
4301
18.6.26 09:34

Hezký den,
pročetla jsem celou diskuzi a ráda bych trošku poradila. V praxi se setkávám u žen nejčastěji s problémem nedostatku jídla! Snaží se zhubnout, nejde to, tak si sníží porci jídla a opět se diví, že se váha ani nehne nebo kolikrát se i zvýší.
U správného a dlouhodobě udržitelného hubnutí je potřeba najít si ten správný směr. Nejde o zákazy nebo přísnou dietu, dá se jíst všechno co má člověk rád, ale vyváženě :srdce:
Držet se v kalorickém deficitu, mít dostatek zdravých tuků, sacharidů a hlavně bílkovin. Každá makroživina je pro tělo důležitá a je nesmysl ji vynechávat :))
Zařadit pohyb je správné, tělo se udržuji v kondici, zlepšuje se zdraví a člověk má pak i lepší pocit :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35037
23.7.26 07:01
@Lucie Kyršová píše: Více

Tak jí poradˇ tady, vždyt´píše tak nějak vše potřebné, případně doplní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...