Pokud jste chodily/chodíte na obezitologii, jste spokojené?

Anonymní
15.5.26 16:18

Obezitologie

Ahojky. Pokud jste chodily nebo chodíte na obezitologii, jste spokojené?
Myslíte si, že ne vždy vám budou hned nabízet ty drahé injekce? Že někdy vás budou jen motivovat, pomuzou sestavit jídelníček a zváží pro kontrole a nebudou nic takového doporučovat?
Případně doporučili vám místo injekcí tablety?
Kolik jste platili?
Nebo vám tam pomohli zjistit příčinu vaší obezity, proč třeba máte neustále chuť na jídlo že byste jedly nejradši nonstop.
Mám zadanku od praktika. Jdu tam až v červenci tak na co se mám připravit. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2128
15.5.26 17:40

Já bych na obezitologii prdla a zkusila to napřed sama. Třeba klidně pomocí nějakých doplňků ale prostě abych dávala peníze za něco že mi někdo bude říkat proč je lepší jíst pomeranč místo tatranky tak to fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79928
15.5.26 19:31
@žena_za_pultem píše: Více

přesně, já vždycky říkám, že všichni víme, jak se zdravě stravovat, ale pevná vůle, to je to, co chybí, a to nám žádná obezitologie do hlavy nenarve, to musíme my sami - a to je to nejtěžší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
15.5.26 19:55

Já tam chodím už rok a nikdy nic neplatím. Pomáhá mi to hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
15.5.26 19:55
@stinga píše: Více

Jo, ale někoho zkrátka motivuje ta kontrola, kterou nad sebou má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.26 20:24

Chci to zkusit, samotné se mi vůbec nedaří :( o injekce nestojím, ty jsou dost drahé, na to nemám. Vím, že se budu muset hodně snažit, že za mě to nikdo neudělá, ale můžou me motivovat.

• Citovat
  • Upravit
39799
15.5.26 21:03

Tak asi 6k za měsíc. :?
Ale zřejmě je v dohledu doba, kdy půjde cena dolů a pojišťovny se taky zamýšlí nad doplatky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
16.5.26 04:48
@stinga píše: Více

Přesně tak. Znala jsem jednu paní která vyzkoušela snad všechny obezitologie v okolí různá výživová poradenství krabičky a tak dále a tak podobně ale co to bylo platné že prostě vždycky když přišel stres z práce nebo z čehokoliv jiného tak porušila úplně všechno a prostě jela na sladkém… :think:

Za mě je to prostě takový obchod s lidským neštěstím protože než abych dala peníze za to že do mě někdo bude hučet v odborných termínech co mám jíst a co nemám jíst to raději půjdu do supermarketu a nakoupím si nějaké to zdravé jídlo ovoce zeleninku nějaké kvalitní jogurty maso a tak dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
17.5.26 10:46

Upřímně neznám člověka, kterému by obezitologie pomohla. Ale asi tací existují… Pokud máte pořád hlad, tak je třeba napřed rozlišit, zda to fakt je hlad tělesný. Ve většině případů to je emoční hlad. Zkuste ho neposlechnout a uvidíte, co se stane. Jestli je to emoční, tak přijdou nepříjemné pocity. Strašně moc lidí se už v dětství naučí dát si něco dobrého, když se necítí ok. A to jídlo potom funguje jako potlačovatel nepříjemných emocí, se kterými se nechceme potkat a prožít je… A zcela upřímně, pokud je to takhle, tak vám nepomůže ani obezitolog ani injekce. Pomůže psycholog a někdo, kdo se zabývá somatikou… Je-li ten hlad opravdu tělesný, tak bych si nechala nabrat hormony, protože důvod bude nejspíš v nich. Ale to už by řešil endokrinolog… Jinak platí to, že žádnou metodu léčby vám nikdo nemůže vnutit. Smí vám ji navrhnout, ale vy ji nemusíte přijmout. Takže pokud řeknete, že to chcete řešit bez injekcí, tak vám je nikdo násilím cpát nebude… Upřímně si ale myslím, že ta obezitologie není třeba. On je hrozně velký nešvar to, že se obezitu snažíme léčit jako by to byla chřipka a stačilo do těla něco nasypat a ono bude zase fungovat. Obezita je v absolutní většině případů jenom následek problému na úrovni emocí (psychiky). A na té úrovni je taky třeba ji řešit. Jakmile se vyřeší tam, tak potom je kalorický deficit dost snadné dodržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
17.5.26 13:02

Běžte aspoň vás zváží, přeměří, vypočítají hodnotu bazálního metabolismu a dají vám jídelníček. Jediné co funguje je mít prostě příjem níže, než je bazál. K tomu si najděte sport, který vás bude bavit aspoň jednou týdně. Psát si do tabůlek, pak máte přehled, kolik si můžete přidat/musíte ubrat jídla. Injekce dokážou pomoct a neslyšela jsem o tom, že by je lékaři nutili lidem. :nevim: Dobrý lékař vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
17.5.26 13:11
@Anonymní píše: Více

Nech si napsat doporučení a budeš to mít na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
17.5.26 13:13
@andiedvorakova píše: Více

Mně teda pomohla hodně a nestálo mě to ani korunu. Nikdo mi nenutil žádné léky. A ano, musí se člověk hlavně snažit sám, ale je fajn mít kontrolu a pomoc. Minus 30 kg. Že zrovna tobě nepomohli, neznamená, že je to k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
17.5.26 13:14
@žena_za_pultem píše: Více

Já neplatím nic, je to na pojišťovnu. A jasně, že člověk musí především sám chtít. Že někdo nemá vůli, není chyba obezitologa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5287
17.5.26 13:16

Na injekce nemáš ale na tuny jídla ano? Injekce Ti pomohou s přejídáním, nebudeš na jídlo myslet od rána do večera, pomohou stabilizovat hladiny cukru v krvi atd. Řadě lidí opravdu pomohly. Někdy se nevyplatí šetřit na nepravém místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.26 13:16

Nejdůležitější je pevná vůle, ale popíšu svou zkušenost.

Je to už několik let. Zaplatila jsem si sezení u výživového poradce u nás ve městě. Dali mi jídelníček (prý na míru), ale regulérně mě nechali vyhladovět. Vydržela jsem to dva měsíce a pak to vzdala a na sezení už nechodila. Přišel jojo efekt.

Po nějaké době jsem se kousla znovu a šla na obezitologii. Tam mi sice nedali jídelníček na míru, ale probrali se mnou, jak si mám poskládat jídlo. Vlastně mi nic nezakazovali, jen doporučili stáhnout Kalorické tabulky a zapisovat si jídlo. Chodila jsem na kontroly a zhubla cca 30 kg. Zhubnout je sice jednoduché, ale udržet si kila dole, to už je něco jiného.

Jen pro zajímavost – na obezitologii mi dali jídelníček, ale už si nepamatuji přesně, kolik to bylo. Dohromady jsem za den snědla cca 2000 kcal. Dala jsem si do tabulek i ten zaplacený jídelníček od „poradce“ a tam jsem byla na nějakých 1300–1450 kcal.

S těmi 2000 kcal jsem krásně hubla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze