Hubnutí - 20 kilo dolů

Anonymní
7.5.26 20:39

hubnutí - 20 kilo dolů

Ačkoli jsem po prvním porodu zvládla dát 20 kilo dolů, po druhém porodu mi to nejde. Více starostí, dvě děti jsou více náročné, je méně času a hlavně jsem více ve stresu.
jak vám šlo hubnutí po druhém porodu. Cítím se hrozně, mám 90 kilo na 167 cm.
Už bych opravdu chtěla začít, ale nevydržím to. Jakmile mám stres, tak jím. Starší syn má PAS a celkově s miminkem je to fakt náročné. Za měsíc už budu rok po porodu a od šestinedělí jsem nezhubla ani kilo. Pořád kojím. Vím, že se přejídám a docela se divím, že ještě nepřibírám, ale to kojení to asi vyváží.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.5.26 20:54

Tyjo. Tohle máme až děsivě podobné. Dvě děti, druhá měla před měsícem rok. Nahoře dvacet kilo, primárně protože prostě zajídám stres a únavu. Neuvěřitelným tempem do mě padá sladké.

Co s tím? Netuším. Vkládám naděje do posilovny. Ne abych to tam zhubla, ale abych měla třikrát týdně 2 hodiny bez dětí. A ještě s výhodou lepšího fyzického stavu. Pokud nezabere toto a odstav, tak už nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.26 20:55

Já jsem začala hubnout až když měl mladší 2 roky. To už spal celou noc a trochu poslouchal.
Dala jsem dolů 23 kilo a trvalo to rok.
Starší dítě je taky autista.

• Citovat
  • Upravit
3097
7.5.26 20:56

Tak vydrž do doby, než dítě odstavíš, a pak se vší silou vrhni do zdravé stravy a cvičení! Na prvním místě ale budeš muset najít nějaký relax, ulevit nervům, aby ty stresy byly vyvážené chvílemi klidu. Když to nebudeš zvládat, protože děti jsou nápor na nervy, co si budem, neváhala bych se svěřit do rukou obezitologa, nutričního terapeuta a klidně využila i berličku ve formě léků na hubnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122
7.5.26 21:03

Po prvnim porodu jsem prakticky bez jakekoliv snahy zhubla na puvodni vahu. Stacilo kojeni a prochazky s kocarkem. Po druhem porodu uz jsem tolik nechodila, protoze jsme dosli se starsi akorat k detskemu hristi a zpatky. Sice jsem kojila, ale asi jedla vice nez predtim. Takze jsem rok a pul po druhem porodu zjistila, ze to samo uz asi nepujde a naopak pribiram.
Takze jsem si zacala zapisovat jidlo do kalorickych tabulek a zacala chodit jednou tydne na cviceni (coz je pro me hlavne psychicky oddych). Ted mam o nejakych sest kilo jeste mene nez pred svatbou a jsem ve fazi, kdy hledam tu rovnovahu, jak si tu vahu udrzet a nesklouznout zpet ke starym zvykum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16944
7.5.26 21:16
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

bylo to náročné, hodně a přiznám se, že jsem si dietou hodně poškodila zdraví - šla jsem na KETO dietu a odrovnala jsem si žlučník. :roll:
Tak pozor na to, aby jsi nešla za hranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.26 21:21

A to jsi těch 20kg nabrala v těhotenství? Tak ono ani těch 70kg nebylo málo :roll: já mám svůj strop 80kg po zdravotních problémech a víc bych si ani nedovolila a i to byla krizovka…pokud nemáš zdravotní problémy, tak začni sportovat, nejez večer, nepiju sladké nápoje a alkohol a ono to půjde…když koukám na extrémní proměny, vůbec nevím, kde shání oblečení, protože já neoblékala ani největší kalhoty z běžného obchodu :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.26 21:27

ano, i v prvním těhotenství 30 kilo. Šílený. Těch 70 kilo není málo, ale cítila sem se skvěle, odmalička jsem sportovala takže jsem taková pevnější a byla jsem fakt hubená.
Bohužel obě moje těhotenství probíhaly stylem, že mi bylo tak špatně a musela jsem pořád něco jíst, jinak se mi zvedal žaludek. Takhle sem nabrala 30 kilo. :(
Po prvním porodu jsem vše zhubla, já vím jak na to, ráda sportuju a vím jak jíst, jenže mám problém s tím stresem, který řeším jídlem. Po prvním porodu jsem měla tolik času a bylo to vše klidné, syn byl jako miminko úplně zlatý. Teď řešíme autismus, terapie, neustálé ježdění někam, do toho nespavé a věčně ukňourané miminko. 😬

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.26 21:29

jinak teda léčím se se štítnou žlázou ale beru prášky, takže by to nemělo mít vliv.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.26 21:58

Já naopak nechápu, kdy v tom kolotoči kolem dětí máte čas se najíst? Já často úplně nevědomky nějaké jídlo za den vynechám a nakrmím jen děti nebo mi ho z talíře sežerou ty dvě kobylky. Ale je fakt, že na sladkém bych taky jela…a tam je rada jednoduchá, prostě to nekupovat! Není to doma, není to v mém těle. Ale zas docela často s dětmi pečeme, tak sladké nějaké je, ale záměrně dávám (hlavně kvůli dětem) méně cukru.

• Citovat
  • Upravit
7293
7.5.26 22:10

Anonymně proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.26 22:18

Já jsem to bohužel nechala zajít strašně daleko. :zed: :pocitac: Ale bohužel zdravotní stav a hlava udělala své…

Jsem hodně malá a na začátku jsem měla 101kg. Na konci prosince jsem se hecla a začala s Kalorickými tabulkami (předtím asi 3× neúspěšně).
Teď mám 85kg. Pohyb jsem nepřidávala, vše jen úpravou jídelníčku.

Mám 2 děti - skoro 5 let a 16 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
9150
7.5.26 22:37

Tak ono člověk často za nadváhu/obezitu nemůže, není o tom si něco „nedovolit“. Já do svých 30ti let neměla přes 60 kg (na 171 cm). Měla jsem 2-krát anorexii a pak roky bulimii, jenomže ve 30ti letech jsem dostala léky které hrozně zvyšovaly chuť k jídlu a začala jsem jíst sladké ve velkém. Přibrala jsem ve výsledku na 86 kg. Jo taky jsem si do 30ti let říkala, že nikdy nebudu tlustá. Bohužel tohle člověk kolikrát neovlivní tak snadno, kdyby to bylo jednoduché, tak nikdo není silný.

Léky, po kterých se přibírá, už neberu, ale zůstalo mi emoční přejídání a zajídání stresu. Někdy v nervech jím strašně moc a ani si to neuvědomuji, co vše sním. Vloni jsem po traumatu zhubla na 71 kg, teď mám 75 kg. Jsem z toho nešťastná. A říct začni sportovat, nejez večer a nepij sladké se taky snadno řekne někomu, kdo má náročné dítě a emoce zajídá. Podle mě by to spíš chtělo psychologa a nutričního terapeuta a řešit to s nimi. Já třeba leden až březen chodila 3-krát týdně do fitka, jedla jsem podle jídelníčku od nutriční, pila vodu nezhubla jsem stejně nic. Taky je důležitý spánek, říkala mi to i nutriční, i doktor ve spánkové laboratoři, že porucha spánku kterou mám, může vést k tomu, nehubnu. I když teď mám od dubna zas období přejídání záchvatovitého.

A kde silnější nakupují? Tak běžné obchody mají většinou do velikosti 44 (Marks and Spencer a CaA ještě větší trochu), ale jinak jsou obchody s nadměrnými velikostmi, nebo po internetu - Bonprix, Celebes, Ulla popken (ta má i kamenný obchod)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.26 05:57
@KKK85 píše: Více

Pardon, já původně měla v příspěvku, že já naopak po dětech zhubla…tak jsem nechtěla vířit negativní emoce v lidech, které to maji opačně a těžko bojují s kily navíc. Bála jsem se hejtů vůči mě, tak proto anonymně.

• Citovat
  • Upravit
30308
8.5.26 08:37

Ahoj, nepřibrala jsem po porodu. Tam se mi váha vrátila sama, ale pak jsem přibrala v době covidu a to nešlo dolů. Pomohly mi kalorické tabulky. Začali jsme s manželem loni v létě a já už jsem 3 měsíce na své váze 56 kg. Omezili jsme jen pár potravin, suchá salámy, sladké jogurty atd. Jogurty si kupujeme s tvarohem, ať doplníme bílkoviny, já jsem omezila i pečivo, ale mě to nevadí a vyhovuje mi to. Manžel pečivo normálně jí. Důležité je hlídat si bílkoviny, abys hubla tuk a ne svaly a snažit se přemýšlet o jídle předem, abys pak nestláskala co tě napadne. Pokud si najde 2 hodiny dvakrát týdně na přípravu krabiček, tak pak budeš jen tahat z lednice a jíst. Výhoda je, že to můžeš vymyslet s jídlem, které můžou v pohodě jíst i děti, takže nemusíš vyvařovat extra pro mláďata. Na FB je k tomu super skupina, kde se lidé skvěle podporují a pomůžou. Je tam i hafo receptů, které můžeš vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková