Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Proč anonym? Co je na low carb tak hrozně intimního? Čím to, že anonym zase založil diskusi na téma, které se probíralo v jiných diskusích a vypadá, že by mohlo vygenerovat pár stran povídání?
Az od pulky kvetna? Takze ted te jeste ceka posledni cca tyden preziravky do zasoby?😅
Když ji budeš držet důsledně, tak bys zhubnout měla. Já na ní hubnu přímo zběsile, ale taky nemám energii a jsem jak mátoha.
Z tvého příspěvku to ale vypadá, že vůbec nevíš, do čeho jdeš. A ani to, že ji chceš držet až od půlky května, nepůsobí dobrým dojmem. Obecně krátkodobé diety moc nedávají smysl, pokud nepotřebuješ zhubnout třeba před operací apod. Ale pokud chceš zhubnout kvůli dovolené, tak bych raději šla do celkové změny životního stylu a začala hned.
@Anonymní píše: Více
Jenže to není dieta, ale životní styl. Proč až od půlky května? Kdo chce zhubnout, tak začne hned. Ne až od pondělí, v půlce května atd. Tak si to načti a začni hned.
Hele zhubneš.. já na tom zhubla.. ale nesmíš se pak vrátit na normální stravu, je to prostě životní styl. A ono stejně není to ani tak o low carb atd.. ale prostě o denním příjmu. I této „diety“ musíš prostě dodržovat max. denní příjem… a ono ten low carb je o tom že jídlo které je plné tuku a bílkovin tak je sytnější prostě a vydržíš déle najezená než s jídlem sacharidovým. Za mě je lepší hubnout s normálním jídlem a tak nějak rozumně… To low carb je střešně omezující na dovolené, výletech atd… a za mě to není tak lehce udržitelné jako normální rozumné jídlo, v rozumném složení a porcích.
Stáhni si raději kalorické tabulky a hlídej kolik čeho jíš.
Pokud myslíš jenom nízkosacharidovou dietu, tak to by šlo. Nicméně se připrav na fakt, že ve chvíli, kdy úplně přestaneš na nějakou dobu jíst lepek, tak ve chvíli kdy ho zase zařadíš do stravy, tak se můžou začít dít velmi zajímavé věci s tvým zažíváním. Nemusí, ale můžou. Nafouknutí, průjmy, bolesti břicha. Samé jobovky.
Obzvlášť jestli máš v plánu hned první den dovolené začít valit všemožné jídlo na all-inclusive a zapíjet to alkoholem. To si zaděláš na několik dní na záchodě ![]()
Za druhé, tohle není „dieta.“ Lidi při ní hubnou, ale je to stravovací styl pro cukrovkáře, doživotní. Člověk nenaskakuje a nevyskakuje dle potřeby.
Místo toho si stáhni kalorické tabulky, nastav deficit a jeď. Je to stokrát lepší a zhubnout můžeš úplně stejně dobře jako s nějakou speciální dietou.
A jak si to predstavujes, stahla sis treba nejake low carb jidelnicky, stanovila sis nejaky max limit sacharidu, nebo planujes na tech par tydnu vyradit pecivo a nahradit prilohy zeleninou? Nepoustela bych se do niceho drastickeho, napr. keto, kde mas mit maximum 20-50g sacharidu denne, takze pocitas i blbe papriky a spenat, aby ses vesla. Jako vysledky urcite uvidis velmi rychle (sice prvnich par kil je voda, ktera se vaze prave na ty sacharidy, takze ani ledviny ti nepodekuji…), bude ti blbe a jak zacnes jist normalne mas to vsechno zpet plus bonus navic.
Pokud nic drastickeho, jen sacharidy omezit, stahni si jiz zminovane kaloricke tabulky. A hlavne se hybej. Ja si ted ujizdim na spinningu, v jidle se nijak neomezuju a hubnu a lituju vsech tech let ruznych experimentu, kde jsem se tocila v kole jojo efektu. Jo, i to priblble keto bylo jeden z nich, uz nikdy vic. Ale tim vyrazenim peciva a nahrazenim priloh zeleninou nemuzes nic zkazit, pokud chces do cervence shodit par kilo, tak toto samotne by melo stacit, urcite se budes citit minimalne mene nafoukla. Ale hlidej si bilkoviny a tuky, abys nemela hlad - myslim to tak, ze zdraveho tuku (orechy, avokado…) klidne pridej, marketing z nej udelal zbytecneho strasaka, aby lidi kupovali nizkotucne produkty.
Dobry den, chci zacit drzet low carb dietu, potrebuju do srpna zhubnout par kilo do plavek, a chci se zeptat zda si myslíte ze kdyz to budu drzet od pulky kvetna ze uvidim zmeny na konci cervence? a co by jste mi poradili za jidla a pod? me jde jen o to pokud aspon neco do srpna uvidim, bude to viditelne? dekuji.