Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zdravím, chtěla bych zhubnout 5-10kg postupně. tak bych se chtěla zeptat zda někdo pije proteinový nápoj mezi třeba jídly. muj problém je že mám hodně sacharidů a skoro žádný bílkoviny. tak bych chtěla začít s tímto. ![]()
Někdy si dám když mi chybí bílkoviny. Nemusím moc maso tak to doplnuji občas takto. Nebo po tréninku na svaly.
Proteinovým nápojem myslíš co? Jestli hotovou „mňamku“, kterou jen smícháš s vodou, tak to ne, to jsou s*ágory plné zbytečností (namátkou jsem googlila a třeba tohle https://www.mixslim.cz/…00g-35-porci mně tedy hodně pobavilo
). Pokud si plánuješ dělat třeba smoothie, kam přidáš kvalitní proteinový prášek, tak ok.
Pro hubnutí ale předně potřebuješ být v kalorickém deficitu, to je alfa a omega.
@Ma1984 píše: Více
Mezi jídly? Proč? Stáhni sacharidy, přidej bílkoviny, hlídej si deficit. Kde je problém víš ![]()
@Ma1984 no ale proteinak ti nepomuze. Ten ma za ukol dodat rychle bilkoviny na opravu svalu po treninku. Nema sytici funkci. Je to prave bilkovina, ktera nezatezuje a rychle se stepi, aby se dostala co nejrychleji do svalu. Ma to smysl, kdyz mas treba dost jidla a nemas hlad nebo vylozene chute = jist celkem vyvazene, ale nezvladnes snist dostatek bilkovin. Ja mam denni prijdem bilkovin s ohledem na silove treninky okolo 150-170g coz stiham ujist okolo 130 a zbytek doplnuji proteinakem. Urcite to neni o tom, ze nahradis cast jidla pitim a pujde vaha dolu.
Sleduj, kolik mas prijem. Bilkoviny se daji ujist v mase, tvarohu a podobne. Ja nekdy protein pouzivam po zavodech nebo kdyz vim, ze mam ten den na bilkoviny chudsi, treba bezmasy obed. Delam si bud obycejny napoj s vodou nebo pridam do tvarohu nebo kefiru treba s ovocem aby mi to sedelo do prijmu.
Kdyz si to das mezi jídly, tak těžko zhubneš. Jidlo musíš ubrat, nebo změnit.
Nepiju. Nedostala bych to přes krk. Vadila by mi ta umělá chuť.
Můj celoživotní problém je, že téměř nejím a nepiju mléčné výrobky. Blok v hlavě, klapka v puse. Nic s tím neudělám. Snesu opravdu minimum výrobků.
Kdybych měla sníst jogurt, vypít mléko, tak raději zdechnu hlady. Jako fakt. Když jí manžel tvaroh, jdu pryč. Kroutí se mi panty a navaluje, když to vidím. Snesu eidam. Ten jediný nesmrdí. Ale sám osobě nic nezachrání. To je málo. Ještě paprikové žervé sním. Ale musím na to natřené dát šunku a pohřbít zeleninou, abych tu chuť žervé uzemnila.
Ale zjistila jsem, že nevadí, když si zapeču do něčeho. Takže si dělám různé variace pečiva, sucharů, placek, karbanátků zeleninových. Např. červená čočka vařená, do studené dám cottage, mozzarelu rozkrájím, různá semínka, vločky, vajíčka, koření podle chuti. A dám upéct porce sucharů. Když potřebuji pečivo, tak stačí pár takových sucharů. Na to tence paprikové žervé. Zasytí. Dá se tam zapéct i protein. Taky řešení. Jim často vařená vajíčka nebo vaječinu bez tuku. Rostlinné bílkoviny.
Musíš si najít cestu, která tobě bude vyhovovat, ale bílkoviny doplnit. Jsem taky sacharidová. Ale stačí je ubrat. Nějak ty bílkoviny přidat.
@Kelsey1 aktualne uz jsou na trhu clear proteiny, ktere jsou prakticky jako ledovy caj. Ty klasicke mlecne chapu, me to taky nechutna a navaluje se mi z toho
Piju je jednou za čas nebo přidávám třeba do tvarohu. Co jsem se začala zajímat o stravu a hubnutí, tak jsem nenásilně a postupně pozměnila trochu jídelníček. Ale nic si neodpírám. Velkou pomocí jsou mi kalorické tabulky, kde všechno vidím. Dala jsem si však práci s tím, abych je měla správně nastavené.
@Ma1984 proteinak občas používam miesto svačinky, mňa zasýti (robím do mlieka). Ale základ je urobiť si veľké zmeny v bežnom jedálničku a proteinovy nápoj potom pomôže doplniť proteíny v dňoch kedy to nevychádza. Neurobiť žiadne zmeny a len pridať proteinak ti nepomôže vôbec.
Jen proteiňák ti nepomůže, jde o celé nastavení denního režimu. Rozhodně to není o nějaké šílené dietě, ale o tom, kolik jakých živin přijímat, jaký máš celkový příjem a výdej energie. Pokud se v tom ztrácíš, tak je nejlepší se poradit s nějakým kvalistním výživovým poradce. Jen protein tě nespasí.
Piju, ale beru to spis jako doplnek, kdyz nestiham. Jinak se snazim mit dost bilkovin v jidle.
Vypadá to, že tady budu jediný, který řekne protein mezi jídlem je OK. Předpokládám, že je ti naprosto jasný, že proteinem mezi jídlem, těch 10kg nezhubneš. Cesta nebude zas tak jednoduchá. ![]()
Otázka, ale byla na protein mezi jídly. A já za sebe říkám, jasně, určitě. Já jsme zastánce pravidelné stravy. A moje tělo je pravidelnost nastavený. V kanceláři mám taky protein. Snídám a dopoledne prostě musím mít svačinu, jinak na oběd už mám fakt hlad. A ten hlad už může ovlivnit co jíš v jakém množství a jakým způsobem.
Takže já, když nemám dopolední svačinu, což je docela často, tak si dávám protein. Jestli má nebo nemá sytící účinek, jak tady bylo zmiňovaný. Nevím jak je to vědecky. Ale u mě je fakt, že nejdu na oběd hladový jak Otesánek. Bílkovina jako taková má sytící účinek, takže já pocit najezení mám. Samozřejmě, že to není flákota masa a je to tekutá svačina. Ale když nebudu mít toto, tak bych nesvačil nic. Takže pro mě je odpověď jednoduchá. A píšeš, že máš problém s příjmem bílkovin, očekávám, že hubnout budeš hlavně jinak než proteinem mezi jídlem. Tak ať neztrácíš moc svaly. Fakt nevidím důvod proč tě nepodpořit k proteinu mezi jídlem. Přeji hodně sil a zodpovědnosti. ![]()