Hubnutí 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.5.26 22:47

@Rosebery A jak zkušenosti nějaké?

• Citovat
  • Upravit
3756
22.5.26 22:52

Prostě mu zadáš promt, že chceš, aby ti udělala kalorickou tabulku, budeš jí říkat během dne, co jíš, a že ti to má průběžně počítat.
Ona by se tě mela zeptat na věk, výšku, váhu, pohyb, cíl. Prostě čím víc specifikuješ, tím líp. Řekne ti, kolik bys měla mít příjem a ty pak budeš zapisovat, co jsi jedla, pila, jaké množství s konkrétním časem a datumem, aby se v tom AI moha orientovat.
Klidně si to vyzkoušet na dnešku. Zadej jí to na výpočet a hned uvidíš, kolik jsi přestřelila. Případně se jí zeptej pak, co by ti doporučila přidat, nápady na jílo.
Klidně ti udělá jídelníček jen z toho, co máš ráda - zdravý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.26 23:00

@Rosebery no můj největší problém je v tom že jím málo :roll:

• Citovat
  • Upravit
109
23.5.26 00:32
@Anonymní píše: Více

A z čeho jsi teda přibrala?
Napiš sem, co, kdy a kolik jsi včera jedla a pila.
Kdo jí málo a je v kalorickém deficitu, přibírá obtížně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35878
23.5.26 09:31

Výmluvy, zas tolik času to nezabere. Dá se tam kopírovat, zapisovat dopředu, časem to máš pak i v oku tak třeba víš cca kolik máš sníst a můžeš jet i bez nich. Jak už jsme psali, hubnutí je hlavně o jídle v deficitu a správném poměru živin a bílkoviny/sacharidy/tuky to prostě i když by sis nechala jídelníček někde sestavit musíš dělat. Když chceš teda hubnout správně.
Silové cvičení s činkami je fajn, ale opět pomůže ti to nabrat nějakou svalovou hmotu, ale nespalíš tím moc tuku. Na to je lepší cardio a hlavně to jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.26 10:05

Včera jsem si spočítala jidlo a snedla jsme 500 kcal

Je to hodně málo..
Jak jsem přibrala? Úplně jednoduše přes týden nic moc nejim a o volnu se přejídám

• Citovat
  • Upravit
24706
23.5.26 10:31
@LP4 píše: Více

Za rok. Ano, používám kalorické tabulky a doporučený kalorický příjem mi stanovili na obezitologii podle in body.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1363
23.5.26 10:42

@lucad77 a po nejakych ubytcich vahy ten denni prijem snizujes? Nebo furt jis dle toho co nastavili na zacatku? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
23.5.26 10:46

V tom případě nechápu, proč píšeš, že tvůj největší problém je, že jíš málo, když tvůj největší problém je, že se přejídáš…

Pokud nerozklíčuješ, kde je zakopaný pes, těžko napřeš síly správným směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.26 10:48

@Nevšední… Ano jím málo a nevyváženě přes týden :)

• Citovat
  • Upravit
24706
23.5.26 10:48

Jj začínala jsem na skoro 109 kilech na 170 cm, to byl příjem do 7500 KJ, při 90 kilech se snižovalo na cca 7000, pak na 6500, to jsem měla něco málo přes 80 kg a byla jsem po ortopedické operaci téměř nepohyblivá, a teď, co jsem konečně v sedmičkových číslech, se držím na příjmu kolem 6000 KJ. Víc se snižovat nebude, to už bych byla pod bazálem. Ještě bych chtěla dát dolů tak 8-10 kg, ale už to jde výrazně pomaleji než na začátku. Ale nevzdávám to, je mi jedno, jak dlouho to potrvá.

Příspěvek upraven 23.05.26 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1363
23.5.26 10:52

@lucad77 a pohyb zadny jen proste strava a ta vaha furt klesa? Ja jsem teda na tom hure no. Nyni mam kolem 93. Ale uz mam za sebou taky kousicek cesty ale ma vyska je kolem 160 cm..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
23.5.26 10:54

Pohybu mám málo, čekám na výměnu kolene a kyčel mně ještě po TEP úplně neposlouchá, chodím o berli. Ale těch 10000 kroků většinou za den mám celkově, aspoň tak. Strava je alfa a omega, s pohybem může člověk těch kalorií přijímat více no. Ale já už jsem zvyklá. Držím palce, ono teď přes léto je toho pohybu přirozeně víc a člověk tíhne k lehčí stravě, to určitě půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1363
23.5.26 10:59

@lucad77 no prave ze kdyz treba po praci nikam nejdu tak ten prijem se snszim udrzet a je to dost tezky..salaty nemam rada a kdyz si dam spagety a kafe tak pomalu mam pulku prijmu vycerpano :zed: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
23.5.26 11:17

Tak já jím jen 3× denně, snídaně, oběd, večeře, která je spíš svačina. Nejvíce množství a kalorií má vždy oběd, to je pro mě hlavní jídlo dne, a nejmíň mívá večeře. Vždycky se do těch 6000 KJ nějak vejdu. V tom nastavování porcí mi dost pomohlo Zdravé stravování a jejich krabičky, beru si je sem tam i dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková