Strukturovaný životopis - pomoc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
strukturovaný životopis- pomoc
Krásný den,
potřebovala bychporadit s jednou věcí. Při studiu na SŠ jsem otěhotněla, tudíž jsem musela přerušit. Nyní od září jsem začala studovat opět. Neměla jsem tedy na výběr a musím být s dítětem 4roky doma (nevadí mi to). Ale jelikož je to minimální částka a vše musí platit muž, dostala jsem od kamarádky nabídku na práci. Jedná se o prodavačku ve Sportisimu. Vzdělání není pro tuhle pozici důležité, tak jsem si řekla, že to i se svým základním vzděláním zkusím ![]()
Zaměstnavatel chce strukturovaný životopis. Našla by se zde prosím nějaká duše, která by mi s tím poradila? Zhruba vím, jak jej napsat. Ale opravdu bych byla moc vděčná, kdyby se někdo ozval a pomohl mi. Nevím co vše psát a nepsat, nejsem si jistá.
Předem díky za odpovědi… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na internetu se k tomu dá hodně vygooglit, různé ukázkové životopisy.
Mělo by to působit seriózně, takže nedávat tam fotku z dovolené v plavkách ale nějakou, kde jsi sice sympatická, ale umírněná - klidně nějaké průkazové foto tam vložit. Stejně tak formálně by dokument měl působit střídmě, takže členit do srozumitelných odstavců, nepoužívat přehnaně barvy atp.
Neměla bys žádné info zatajovat - ale vzhledem k malým pracovním zkušenostem (asi žádným) stejně bude životopis jednoduchý a krátký.
Využila bych tam i veškeré brigády a další zkušenosti, které by ti mohly v získání práce pomoci - pokud jsi někde dobrovolničila, nebo děláš koníček zajímavý, kde uplatňuješ např. obchodního ducha
(vymýšlím si, ale třeba něco takového děláš)
Na některá místa se píší i motivační dopisy, ale to tady asi není.
Spíš se ptej, co by tě zajímalo?
Přeju, ať tu práci získáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- jméno, příjmení
- adresa i s PSČ
- kontakt (telefon, mail)
- vzdělání
- pracovní zkušenosti, praxe
- kurzy, jiné dovednosti (třeba PC)
- jazyky
Zrovna v srpnu jsem absolvovala „kurz“ či sebevzdělávání s personální poradkyní co a jak psat do životopisu a jak se chovat u pohovorů..
Vše stručně.
Věk uvést můžeš, ale nemusíš, národnost se nepise ani stav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem 4 roky na personálním v mezinárodní firmě, tak kdybys chtěla, ozvi se mi do SZ - ideální je abys mi CV poslala mejlem a já na to koukla, takhle se to nedá říct jak ho dobře udělat… (Pochopitelně nemusíš mi ho poslat s pravdivými osobními údaji + kontakty!) A nezapomeň na motivační dopis. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dostala jsem tip na jednu práci, vzdělání není podmínkou přijetí-pouze poslat strukturovaný životopis. V Tom problém není. Problém tkví v tom, že mám dvě děti - s hlídáním není problém, ale otěhotněla jsem při škole, tudíž mám ukončený 3.ročník, ale nemám výuční list (školu budu dodělávat).
Ráda bych nějak sesmolila životopis, aby měl hlavu a patu. -Mám uvést, že jsem dělala školu, ale není ukončená? A Md uvést musím nebo není důležité?
Děkuji
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, dostala jsem tip na jednu práci, vzdělání není podmínkou přijetí-pouze poslat strukturovaný životopis. V Tom problém není. Problém tkví v tom, že mám dvě děti - s hlídáním není problém, ale otěhotněla jsem při škole, tudíž mám ukončený 3.ročník, ale nemám výuční list (školu budu dodělávat).Ráda bych nějak sesmolila životopis, aby měl hlavu a patu. -Mám uvést, že jsem dělala školu, ale není ukončená? A Md uvést musím nebo není důležité?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
stačí?
Bude stačit, když to napíši takto:
Jméno a příjmení: XZ
Adresa: Omáčková 20, 658 00,Praha
Tel.: 777 777 777
E-mail: rapikova@seznam.cz
Datum a místo narození: xx.xx.xxxx, Praha
Praxe
Bez pracovních zkušeností
Vzdělání
- xxxx-xxxx -střední škola -nedokončeno
- xxxx- součastnost -MD
Jazykové znalosti
- angličtina - základy angličtiny
Práce s Pc
- Microsoft Ofice, Word, Html…
- Citovat
- Upravit
MD do životopisu nepíšu, klidně jím o ní řeknu, asi mi nic jiného nezbyde, ale nevidím důvod, proč to mít v životopisu, není to žádná profesní zkušenost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když už, tak bych MD určitě nedávala pod vzdělání…angličtina-základy (ne základy angličtiny, to je jasné jakého jazyka)
místo práce s pc dej znalosti(nebo dovednosti) a pod to uživatelská znalost PC (Microsoft Office)…tam je i world…máš řidičák, umíš psát všemi deseti? o jakou práci konkrétně se jedná, třeba bychom našly nějakou vlastnost, která by se hodila napsat do životopisu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gatubela
Děkuji, takže MD tam psát nemám..?
Jinak jedná se o práci v občerstvení, ale ne KFC a Mc´Donalds..
- Citovat
- Upravit
Já jsem jí do životopisu nepsala, nemusí tam být…tak určitě napiš do dovedností spolehlivost, odolnost vůči stresu
jo a nepiš místo narození…to vidim, prvně…to je nemusí zajímat, navíc je lepší psát jen věk…aby to nemuseli počítat…takže já nemám v životopisu datum narození, ale jen věk…nechceš hodit odkazy na vzorníky životopisů..dokonce mám na jednom odkaze vzory životopisů pro různé profese…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gatubela
Datum narození jsem vyčetla ze vzoru na googlu a neviděla jsem to prvně ![]()
Jé, to bys byla hodná, já jen aby životopis nebyl příliš prázdný…
- Citovat
- Upravit
@gatubela
Datum narození jsem našla u všech vzorů, co jsem pohledala na netu… ![]()
Jéé, to bys byla hodná…
- Citovat
- Upravit
@gatubela jé, jestli máš odkaz na vzory životopisů pro různé profese, tak ho sem prosím hoď, to se může hodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit