Strukturovaný životopis - pomoc

32
12.9.11 18:36

strukturovaný životopis- pomoc

Krásný den,

potřebovala bychporadit s jednou věcí. Při studiu na SŠ jsem otěhotněla, tudíž jsem musela přerušit. Nyní od září jsem začala studovat opět. Neměla jsem tedy na výběr a musím být s dítětem 4roky doma (nevadí mi to). Ale jelikož je to minimální částka a vše musí platit muž, dostala jsem od kamarádky nabídku na práci. Jedná se o prodavačku ve Sportisimu. Vzdělání není pro tuhle pozici důležité, tak jsem si řekla, že to i se svým základním vzděláním zkusím :-)
Zaměstnavatel chce strukturovaný životopis. Našla by se zde prosím nějaká duše, která by mi s tím poradila? Zhruba vím, jak jej napsat. Ale opravdu bych byla moc vděčná, kdyby se někdo ozval a pomohl mi. Nevím co vše psát a nepsat, nejsem si jistá.
Předem díky za odpovědi… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
12.9.11 18:52

Na internetu se k tomu dá hodně vygooglit, různé ukázkové životopisy.
Mělo by to působit seriózně, takže nedávat tam fotku z dovolené v plavkách ale nějakou, kde jsi sice sympatická, ale umírněná - klidně nějaké průkazové foto tam vložit. Stejně tak formálně by dokument měl působit střídmě, takže členit do srozumitelných odstavců, nepoužívat přehnaně barvy atp.

Neměla bys žádné info zatajovat - ale vzhledem k malým pracovním zkušenostem (asi žádným) stejně bude životopis jednoduchý a krátký.

Využila bych tam i veškeré brigády a další zkušenosti, které by ti mohly v získání práce pomoci - pokud jsi někde dobrovolničila, nebo děláš koníček zajímavý, kde uplatňuješ např. obchodního ducha :) (vymýšlím si, ale třeba něco takového děláš)

Na některá místa se píší i motivační dopisy, ale to tady asi není.

Spíš se ptej, co by tě zajímalo?

Přeju, ať tu práci získáš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.11 18:57
  • jméno, příjmení
  • adresa i s PSČ
  • kontakt (telefon, mail)
  • vzdělání
  • pracovní zkušenosti, praxe
  • kurzy, jiné dovednosti (třeba PC)
  • jazyky

Zrovna v srpnu jsem absolvovala „kurz“ či sebevzdělávání s personální poradkyní co a jak psat do životopisu a jak se chovat u pohovorů..
Vše stručně.
Věk uvést můžeš, ale nemusíš, národnost se nepise ani stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
19.9.11 20:33

Dělala jsem 4 roky na personálním v mezinárodní firmě, tak kdybys chtěla, ozvi se mi do SZ - ideální je abys mi CV poslala mejlem a já na to koukla, takhle se to nedá říct jak ho dobře udělat… (Pochopitelně nemusíš mi ho poslat s pravdivými osobními údaji + kontakty!) A nezapomeň na motivační dopis. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 11:25

Ahoj, dostala jsem tip na jednu práci, vzdělání není podmínkou přijetí-pouze poslat strukturovaný životopis. V Tom problém není. Problém tkví v tom, že mám dvě děti - s hlídáním není problém, ale otěhotněla jsem při škole, tudíž mám ukončený 3.ročník, ale nemám výuční list (školu budu dodělávat).

Ráda bych nějak sesmolila životopis, aby měl hlavu a patu. -Mám uvést, že jsem dělala školu, ale není ukončená? A Md uvést musím nebo není důležité?

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
1311
17.5.13 11:31
Já bych napsala nedokončeno a md jsem já v životopise neuváděla, ale stejně se tě budou ptát kolik máš dětí atd…to se ptaj všech žen
@Anonymní píše:
Ahoj, dostala jsem tip na jednu práci, vzdělání není podmínkou přijetí-pouze poslat strukturovaný životopis. V Tom problém není. Problém tkví v tom, že mám dvě děti - s hlídáním není problém, ale otěhotněla jsem při škole, tudíž mám ukončený 3.ročník, ale nemám výuční list (školu budu dodělávat).

Ráda bych nějak sesmolila životopis, aby měl hlavu a patu. -Mám uvést, že jsem dělala školu, ale není ukončená? A Md uvést musím nebo není důležité?

Děkuji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 11:37

stačí?

Bude stačit, když to napíši takto:

Jméno a příjmení: XZ
Adresa: Omáčková 20, 658 00,Praha
Tel.: 777 777 777
E-mail: rapikova@seznam.cz

Datum a místo narození: xx.xx.xxxx, Praha

Praxe
Bez pracovních zkušeností

Vzdělání

• xxxx-xxxx -střední škola -nedokončeno
  • xxxx- součastnost -MD

Jazykové znalosti

• angličtina - základy angličtiny

Práce s Pc

• Microsoft Ofice, Word, Html…
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.13 12:13

Holky, myslíte, že to tak stačí?

• Citovat
  • Upravit
5502
17.5.13 12:31

MD do životopisu nepíšu, klidně jím o ní řeknu, asi mi nic jiného nezbyde, ale nevidím důvod, proč to mít v životopisu, není to žádná profesní zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
17.5.13 13:58

Když už, tak bych MD určitě nedávala pod vzdělání…angličtina-základy (ne základy angličtiny, to je jasné jakého jazyka)
místo práce s pc dej znalosti(nebo dovednosti) a pod to uživatelská znalost PC (Microsoft Office)…tam je i world…máš řidičák, umíš psát všemi deseti? o jakou práci konkrétně se jedná, třeba bychom našly nějakou vlastnost, která by se hodila napsat do životopisu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 14:52

@gatubela
Děkuji, takže MD tam psát nemám..?
Jinak jedná se o práci v občerstvení, ale ne KFC a Mc´Donalds..

• Citovat
  • Upravit
1311
17.5.13 15:21

Já jsem jí do životopisu nepsala, nemusí tam být…tak určitě napiš do dovedností spolehlivost, odolnost vůči stresu
jo a nepiš místo narození…to vidim, prvně…to je nemusí zajímat, navíc je lepší psát jen věk…aby to nemuseli počítat…takže já nemám v životopisu datum narození, ale jen věk…nechceš hodit odkazy na vzorníky životopisů..dokonce mám na jednom odkaze vzory životopisů pro různé profese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 15:49

@gatubela
Datum narození jsem vyčetla ze vzoru na googlu a neviděla jsem to prvně :-)
Jé, to bys byla hodná, já jen aby životopis nebyl příliš prázdný…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.13 15:53

@gatubela
Datum narození jsem našla u všech vzorů, co jsem pohledala na netu… 8o
Jéé, to bys byla hodná…

• Citovat
  • Upravit
5502
17.5.13 16:14

@gatubela jé, jestli máš odkaz na vzory životopisů pro různé profese, tak ho sem prosím hoď, to se může hodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat