Má představa o svatbě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1505
26.1.12 20:54

Má představa o svatbě

V létě bysme se měli s mým drahým konečně brát!!! Už se na to těším … za hubena jsme to nestihli, s břichem jsem nechtěla a pak už nějak nebyl čas, možná i chuť. To jen tak na vysvětlenou :D
Na velkou svatbu nemám moc pomyšlení-nerada jsem středem pozornosti všech a v bílých šatech bych určitě byla :mrgreen: Moji rodiče by nejradši pozvali všechno široké příbuzenstvo, i ty se kterými jsem se viděla jen jednou v životě a to ještě v kočáru. A to se mi nelíbí …
U přítelovi rodiny je to snad ještě horší-má rozvedené rodiče … takže maminka je znovu vdaná, má rodinu. Její manžel by také chtěl pozvat jeho maminku, s tou se občas stýkáme, proč ne, že jo. Ale pak je ještě rodina vzdálená-táta, jeho nová žena+babička, děda, teta … je jich hafo moooc!!! Navíc se mezi sebou moc nemusej, dle přítelova otce by ta jeho mohla vyvolat i bitku :nevim: A takhle to teda fakt nechci :cert:
Konečně se dostávám k tomu hlavnímu-jak to my chceme :-) Na svatební obřad bysme si vzali moje rodiče, Marťovu mamku s manželem+každý svědka-sourozence. Samozřejmě pak my a Eli. Toť vše!!! Vzali bysme se, zašli někam na jídlo, pak domů. A tak nějak za týden bysme pak uspořádali párty pro známé, kamarády a klidně i pár těch příbuzných, když se dostaví. Bylo by to pečení prasete, pivko … taková pohodička na zahradě :)
Měl jste to někdo takhle podobně? Nebo jestli máte nějaké rady, tipy, cokoli ohledně svatby, nebo jak to třeba těm příbuzným říct, aby se neurazily … Předem všem děkuju za názory, příspěvky … prostě cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6926
26.1.12 20:59

Ahojky, no já se Ti nedivím, že Tě tahle představa velké svatby neláká.
Udělej to tak jak říkáš - to je sympatická varianta.. :)
Odůvodni to nedostatkem peněz - „nákupy za sta tisíce.....“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
26.1.12 21:00

moje rec, taky chceme garden party, teda ne garden, ale na fotbal.hristi… pivo, sud, nakoupit tvrdy alkohol, nealko, radio a nazdar :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
26.1.12 21:02

Ahoj, mám to podobně. Nemám ráda velké akce a zastávám názor, že tohle by měl být den spíš pro ty dva a ne pro nějaké (pro vás) skoro cizí lidi. Takže jsme to udělali následovně, aby jsme nikoho neurazili. Rozeslali jsme oznámení všem příbuzným, že se mohou přijít podívat na obřad a hostinu jsme udělali jen pro rodiče, svědky a babičky. Takže kdo nás chtěl vidět, se přišel na radnici podívat. Všem se stejně nezavděčíš a akorát tě za zády pomluví, že tohle bylo tak a tak a tohle mělo být jinak. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
26.1.12 21:05

No, ja mam tedy o sve svatbe jine predstavy, ale to nikomu nechci nutit!!! :kytka:
Byt vami, klidne si pozvu jen ty nejblizsi a sourozence jako svedky a zbytek rodiny bych pozvala nejakym vtipnym zpusobem za ten tyden na venkovni party!
Nikomu prece nemusis nic vysvetlovat, a ze by se objevili nejake blbe kecy? S usmevem bych je presla - proste nezlobte se, ale takto jsme se citili nejlepe a byl to nas den!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
26.1.12 21:09

Klary, my jsme to takhle pred 10 lety s manzelem udelali a melo to uspech. Proste si pro ostatni pribuzne pripravis oznameni ve stylu byli oddani a zveme vas na nasi zahradni party a mas to. Urazit tim nikoho nemuzes a jestli budou dotceni, tak at si skubnou paratou.
U nas byl zklamanej hlavne muj tata, ze nevypravil sve dceri oooobr svatbu, ale je pravda, ze ja mu rekla, ze se vdavam az asi 3 dny pred svatbou.....sem si myslela, ze bude v pohode. On asi jeste smutnil, ze se me svatby nedozila i mamca. Ve finale si uzil jak obrad (mela jsem tam sve kamaradky a jedna z nich byla vybrana za maminku), tak i naslednou zranici.

Za me - at se na to ostatni tvari jak chtej, udelejte si to po svem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
26.1.12 21:12

my meli klasicky obrad. kdo z kamaradu a pribuznych chtel, tak dorazil (pozvali jsme vsechny, nedorazili vsichni). pak jsme vyrazili do restaurace na maly obed jen s nejblizsi rodinou. ostatni si odjeli domu, nebo si zasli taky do nejake hospody. no a pozdeji odpoledne jsme se sesli na pronajate chate. nejdriv dorazili rodinni prislusnici (opet pozvani vsichni a opet dorazili jen nekteri) a asi o dve, tri hodky pozdeji dorazili i kamaradi.
nam to vyhovovalo maximalne a ostatni si to taky chvalili.
nevyslo nas to ani na moc penez. na chate uz byla pak takova samoobsluha jidla. zadne velke chystani. obleceni neformalni.

a znamy to meli tak, ze byli na obrade jen oni dva a jejich svedci. dalsi tydny po svatbe to postupne oznamovali rodine a kamaradum, takze my se to dozvedeli asi po mesici. vubec nic jsme netusili, byli jsme mile prekvapeni a vubec nam nevadilo, ze jsme to nevedeli driv. pozvali nas o vikendu na jeden vecer posedet k nim. popili jsme, pokecali a pohoda. takhle slavili postupne se vsema :)

ale znam i povedene velke svatby. opravdu zalezi, co vam osobne vyhovuje. zaridte si to podle svych predstav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.1.12 21:22

Nasi jsou taky rozvedeni a my proste pozvali jen je - bez novych partneru… pak samozrejme babicky a dedy, svedci a hafo kamaradu v kostele. Obed byl jen prave blizka rodina - rodice, prarodice, svedci, sourozenci - celkem cca 20 lidi. Odpoledne bylo mecheche na zahrade kamarada pro vsechny kamarady a zname co chteli prijit - bylo uzeny, kybl salatu, spousta kofoly a dve becky piva. Vecer jsme zapalili ohen a pekly se spekacky. Vyslo to nakonec na par korun - oproti hospode a byli jsme spokojeni vsichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
26.1.12 21:31

Já už sem to tu kdysi psala. My měli tajnou svatbu jen se svědkama a fotografku sme tam měli. Bylo to super. Nechali sme si vytisknout oznámení o tom, že sme se vzali a pak to rozdávali. V létě sme pak udělali oslavu pro kamarády a rodinu. A bylo to super. Máme oba rodiče rozvedený a u moji rodiny to není úplně ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
26.1.12 21:40

My měli v jeden den obřad a pak oběd s rodinou - asi 20 lidí.A odpoledne se sešla rodina + dalších 15 lidí na pronajaté chatě, kde se i spalo. Grilovalo se prase atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
26.1.12 22:59

Ikdybyste se brali v ponorce, v balónu nebo na hokejovém stadionu v brance, je to jen vaše rozhodnutí. A máš pravdu, že vždycky se najde někdo, kdo to bude koemntovat a kdo bude uražen, že nebyl pozván. Já byla na klasické stavbě, kde na oběd v hospodě byla šunka s křenem, játrová s knedlíčky a nějaká pčená žebírka či co. A na večeři guláš.. To jsem si pochutnala, já prakticky vegetarián :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Prostě NIKDY se nezavděčím všem. Tudíž nejdůležitější je, abys byla spokojena sama se sebou a na ostatní tak nějak … skoro prakticky … se vykašlala …

A nejlépe - mohu doporučit z vlastní zkušenosti, pokud to lze - prostě si to zajišťovat sama (resp. s drahou polovičkou) a hlavně platit sami. Předejdeš tak „právu“ toho, co platí, aby taky rozhodoval. A rodiče či potěnciální rejpaly … prostě jen informuješ, aby se dostavili tehdy a v tolik a tam a tam … a případné jakékoli návrhy a invence rázně mazat argumentací, že „to už je zařízeno a zaplaceno“, ikdyby to zaplacené nebylo!!!

Přeju, ať se vydaří … všechno včetně společného života!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
27.1.12 09:31

Budeme to mít jinak, ale na tom co jsi napsala nevidím nic špatného. Naopak je to čím dál častější scénář :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
27.1.12 11:10

Každý si má udělat svatbu takovou, jak se mu líbí. MY měli hodně lidí, já si chtěla svůj den maximálně užít a nevadí mi být středem pozornosti,ale pozvala jsme jen lidi, se kterými máme vztah a navštěvujeme se. Nechtěla jsme tam mít takové ty lidi, co jsme je jednou kdysi viděli nebo je zvát z důvodu, že pozvali oni nás. Je to Vaše svatba, Vaše věc, udělejte si to ve svém stylu, pak na to rádi budete vzpomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
27.1.12 12:04

Kláro, Tvoje představa svatby je mi docela sympatická. Řeším tak nějak něco podobného, v létě se asi budeme brát, z velkých svateb mám zimnici už předem, navíc já rodinu ve východních čechách, on v Praze, oboje rodiče rozvedený. Naši spolu vycházejí v pohodě, ovšem jeho matka nemůže ani cítit macechu, no to bude ještě show :zed: Vůbec nevím, jestli pozvat jen rodinu, nebo i těch pár kamarádů, zase všem by se muselo platit ubytování. Teď jestli to dělat v Praze, nebo ve VČ :roll:
Asi bude tajná svatba, úřední svědci, my dva, děti a fotograf :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
27.1.12 13:28

Holky, děkuju … i příteli se to takhle právě líbí nejvíc. Ten by nejradši ani nijak nic neslavil, ale to zase já jooo :-) Mojí mamce se to takhle taky docela líbí. Jenom drahá maceška (nová žena od přítelova táty) se třásla na big party, jak se zase ukáže ve fajnové róbě … a místo toho bude jíst pečené prase :mrgreen:
bude to náš den!!! máte pravdu, prdim na všechny, kdo se naštve, naštve se-jeho problém. my si to užijeme, uděláme to hezké i pro malou a nazdar bazar :kytka: moooc děkuji za vaše názory a rady :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí