Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V létě bysme se měli s mým drahým konečně brát!!! Už se na to těším … za hubena jsme to nestihli, s břichem jsem nechtěla a pak už nějak nebyl čas, možná i chuť. To jen tak na vysvětlenou ![]()
Na velkou svatbu nemám moc pomyšlení-nerada jsem středem pozornosti všech a v bílých šatech bych určitě byla
Moji rodiče by nejradši pozvali všechno široké příbuzenstvo, i ty se kterými jsem se viděla jen jednou v životě a to ještě v kočáru. A to se mi nelíbí …
U přítelovi rodiny je to snad ještě horší-má rozvedené rodiče … takže maminka je znovu vdaná, má rodinu. Její manžel by také chtěl pozvat jeho maminku, s tou se občas stýkáme, proč ne, že jo. Ale pak je ještě rodina vzdálená-táta, jeho nová žena+babička, děda, teta … je jich hafo moooc!!! Navíc se mezi sebou moc nemusej, dle přítelova otce by ta jeho mohla vyvolat i bitku
A takhle to teda fakt nechci ![]()
Konečně se dostávám k tomu hlavnímu-jak to my chceme
Na svatební obřad bysme si vzali moje rodiče, Marťovu mamku s manželem+každý svědka-sourozence. Samozřejmě pak my a Eli. Toť vše!!! Vzali bysme se, zašli někam na jídlo, pak domů. A tak nějak za týden bysme pak uspořádali párty pro známé, kamarády a klidně i pár těch příbuzných, když se dostaví. Bylo by to pečení prasete, pivko … taková pohodička na zahradě ![]()
Měl jste to někdo takhle podobně? Nebo jestli máte nějaké rady, tipy, cokoli ohledně svatby, nebo jak to třeba těm příbuzným říct, aby se neurazily … Předem všem děkuju za názory, příspěvky … prostě cokoliv.
Ahojky, no já se Ti nedivím, že Tě tahle představa velké svatby neláká.
Udělej to tak jak říkáš - to je sympatická varianta.. ![]()
Odůvodni to nedostatkem peněz - „nákupy za sta tisíce.....“ ![]()
moje rec, taky chceme garden party, teda ne garden, ale na fotbal.hristi… pivo, sud, nakoupit tvrdy alkohol, nealko, radio a nazdar ![]()
Ahoj, mám to podobně. Nemám ráda velké akce a zastávám názor, že tohle by měl být den spíš pro ty dva a ne pro nějaké (pro vás) skoro cizí lidi. Takže jsme to udělali následovně, aby jsme nikoho neurazili. Rozeslali jsme oznámení všem příbuzným, že se mohou přijít podívat na obřad a hostinu jsme udělali jen pro rodiče, svědky a babičky. Takže kdo nás chtěl vidět, se přišel na radnici podívat. Všem se stejně nezavděčíš a akorát tě za zády pomluví, že tohle bylo tak a tak a tohle mělo být jinak. ![]()
No, ja mam tedy o sve svatbe jine predstavy, ale to nikomu nechci nutit!!! ![]()
Byt vami, klidne si pozvu jen ty nejblizsi a sourozence jako svedky a zbytek rodiny bych pozvala nejakym vtipnym zpusobem za ten tyden na venkovni party!
Nikomu prece nemusis nic vysvetlovat, a ze by se objevili nejake blbe kecy? S usmevem bych je presla - proste nezlobte se, ale takto jsme se citili nejlepe a byl to nas den!!!
Klary, my jsme to takhle pred 10 lety s manzelem udelali a melo to uspech. Proste si pro ostatni pribuzne pripravis oznameni ve stylu byli oddani a zveme vas na nasi zahradni party a mas to. Urazit tim nikoho nemuzes a jestli budou dotceni, tak at si skubnou paratou.
U nas byl zklamanej hlavne muj tata, ze nevypravil sve dceri oooobr svatbu, ale je pravda, ze ja mu rekla, ze se vdavam az asi 3 dny pred svatbou.....sem si myslela, ze bude v pohode. On asi jeste smutnil, ze se me svatby nedozila i mamca. Ve finale si uzil jak obrad (mela jsem tam sve kamaradky a jedna z nich byla vybrana za maminku), tak i naslednou zranici.
Za me - at se na to ostatni tvari jak chtej, udelejte si to po svem ![]()
my meli klasicky obrad. kdo z kamaradu a pribuznych chtel, tak dorazil (pozvali jsme vsechny, nedorazili vsichni). pak jsme vyrazili do restaurace na maly obed jen s nejblizsi rodinou. ostatni si odjeli domu, nebo si zasli taky do nejake hospody. no a pozdeji odpoledne jsme se sesli na pronajate chate. nejdriv dorazili rodinni prislusnici (opet pozvani vsichni a opet dorazili jen nekteri) a asi o dve, tri hodky pozdeji dorazili i kamaradi.
nam to vyhovovalo maximalne a ostatni si to taky chvalili.
nevyslo nas to ani na moc penez. na chate uz byla pak takova samoobsluha jidla. zadne velke chystani. obleceni neformalni.
a znamy to meli tak, ze byli na obrade jen oni dva a jejich svedci. dalsi tydny po svatbe to postupne oznamovali rodine a kamaradum, takze my se to dozvedeli asi po mesici. vubec nic jsme netusili, byli jsme mile prekvapeni a vubec nam nevadilo, ze jsme to nevedeli driv. pozvali nas o vikendu na jeden vecer posedet k nim. popili jsme, pokecali a pohoda. takhle slavili postupne se vsema ![]()
ale znam i povedene velke svatby. opravdu zalezi, co vam osobne vyhovuje. zaridte si to podle svych predstav.
Nasi jsou taky rozvedeni a my proste pozvali jen je - bez novych partneru… pak samozrejme babicky a dedy, svedci a hafo kamaradu v kostele. Obed byl jen prave blizka rodina - rodice, prarodice, svedci, sourozenci - celkem cca 20 lidi. Odpoledne bylo mecheche na zahrade kamarada pro vsechny kamarady a zname co chteli prijit - bylo uzeny, kybl salatu, spousta kofoly a dve becky piva. Vecer jsme zapalili ohen a pekly se spekacky. Vyslo to nakonec na par korun - oproti hospode a byli jsme spokojeni vsichni…
Já už sem to tu kdysi psala. My měli tajnou svatbu jen se svědkama a fotografku sme tam měli. Bylo to super. Nechali sme si vytisknout oznámení o tom, že sme se vzali a pak to rozdávali. V létě sme pak udělali oslavu pro kamarády a rodinu. A bylo to super. Máme oba rodiče rozvedený a u moji rodiny to není úplně ideální.
My měli v jeden den obřad a pak oběd s rodinou - asi 20 lidí.A odpoledne se sešla rodina + dalších 15 lidí na pronajaté chatě, kde se i spalo. Grilovalo se prase atd.
Ikdybyste se brali v ponorce, v balónu nebo na hokejovém stadionu v brance, je to jen vaše rozhodnutí. A máš pravdu, že vždycky se najde někdo, kdo to bude koemntovat a kdo bude uražen, že nebyl pozván. Já byla na klasické stavbě, kde na oběd v hospodě byla šunka s křenem, játrová s knedlíčky a nějaká pčená žebírka či co. A na večeři guláš.. To jsem si pochutnala, já prakticky vegetarián
Prostě NIKDY se nezavděčím všem. Tudíž nejdůležitější je, abys byla spokojena sama se sebou a na ostatní tak nějak … skoro prakticky … se vykašlala …
A nejlépe - mohu doporučit z vlastní zkušenosti, pokud to lze - prostě si to zajišťovat sama (resp. s drahou polovičkou) a hlavně platit sami. Předejdeš tak „právu“ toho, co platí, aby taky rozhodoval. A rodiče či potěnciální rejpaly … prostě jen informuješ, aby se dostavili tehdy a v tolik a tam a tam … a případné jakékoli návrhy a invence rázně mazat argumentací, že „to už je zařízeno a zaplaceno“, ikdyby to zaplacené nebylo!!!
Přeju, ať se vydaří … všechno včetně společného života!
Budeme to mít jinak, ale na tom co jsi napsala nevidím nic špatného. Naopak je to čím dál častější scénář ![]()
Každý si má udělat svatbu takovou, jak se mu líbí. MY měli hodně lidí, já si chtěla svůj den maximálně užít a nevadí mi být středem pozornosti,ale pozvala jsme jen lidi, se kterými máme vztah a navštěvujeme se. Nechtěla jsme tam mít takové ty lidi, co jsme je jednou kdysi viděli nebo je zvát z důvodu, že pozvali oni nás. Je to Vaše svatba, Vaše věc, udělejte si to ve svém stylu, pak na to rádi budete vzpomínat.
Kláro, Tvoje představa svatby je mi docela sympatická. Řeším tak nějak něco podobného, v létě se asi budeme brát, z velkých svateb mám zimnici už předem, navíc já rodinu ve východních čechách, on v Praze, oboje rodiče rozvedený. Naši spolu vycházejí v pohodě, ovšem jeho matka nemůže ani cítit macechu, no to bude ještě show
Vůbec nevím, jestli pozvat jen rodinu, nebo i těch pár kamarádů, zase všem by se muselo platit ubytování. Teď jestli to dělat v Praze, nebo ve VČ ![]()
Asi bude tajná svatba, úřední svědci, my dva, děti a fotograf ![]()
Holky, děkuju … i příteli se to takhle právě líbí nejvíc. Ten by nejradši ani nijak nic neslavil, ale to zase já jooo
Mojí mamce se to takhle taky docela líbí. Jenom drahá maceška (nová žena od přítelova táty) se třásla na big party, jak se zase ukáže ve fajnové róbě … a místo toho bude jíst pečené prase ![]()
bude to náš den!!! máte pravdu, prdim na všechny, kdo se naštve, naštve se-jeho problém. my si to užijeme, uděláme to hezké i pro malou a nazdar bazar
moooc děkuji za vaše názory a rady ![]()