Má šanci dostat dítě do péče?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.8.10 09:25

Má šanci dostat dítě do péče?

Dobré dopoledne. Vkládám toto téma anonymně, nevím kdo všechno se tu pohybuje. Rozešla jsem se s manželem, máme před podáním žádosti o rozvod. Máme spolu dítě, kterému je 2 a půl roku. Bydlím s jiným mužem. Manžel je jako táta výborný, proto jsem nechtěla, aby o dítě přišel a ono o něj. Takže se vídají skoro každý den, jak to možnosti dovolí. Nedávno jsem zjistila, že si manžel zapisuje všechny dny, které se spolu vidí a jak dlouho. Pokud některý den nejsou spolu, napíše si proč. Mám strach, že chce zažádat o svěření do péče, i když mi tvrdil, že to neudělá. Má nějakou šanci, že mu bude vyhověno? Pomůže mu to, že spolu mají hezký vztah a dítě je na něj zvyklé, být s ním i přes noc, nebo i víc dní? Prozatím jsme se byli schopní na všem dohodnout, majetek po něm žádný nechci, doma jsem mu nechala téměř všechno, vzala jsem si jen oblečení a nějaké drobnosti. Ani na malou mi nic nemusí dávat, platí jen polovinu větších výdajů (plavání, boty…). Dohoda zněla, že dítko budu mít v péči já a návštěvy stanoveny nebudou, že se dohodneme mezi sebou. Rozchod nesl celkem v relativní pohodě, normálně se mnou komunikuje, skoro jako dřív, nehádáme se, voláme si… Teď se bojím, že to byl z jeho strany jen chytrý tah, abych nebyla ve střehu a pak zaútočí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56772
27.8.10 09:40

Jestli máte před rozvodem, tak první se stejně musí vyřešit úprava poměrů k dítěti. Podali jste už návrh? Protože rovnou v návrhu můžete úvést, jak jste se dohodli a pokud to máte podepsané, tak soudce to jen schválí. Pokud ale nejste dohodnuti, tak o tom bude rozhodovat soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
27.8.10 09:43

Zeptej se ho narovinu-co zamýšlí.I ty sama řekni,že ten krásný vztah,co má s dítkem chceš utužovat dál.Aby on třeba neměl zase strach,že po určení svěření dítěte mu ho přstaneš půjčovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.10 09:49

Ještě nemáme podaný návrh k ničemu. Čekám, až budeme od sebe půl roku a pak si teprve půjdu pro papíry.
Přemýšlím, jestli bych raději neměla jít pro radu k nějakému právníkovi. Ale zase aby to nebral m. jako útok na svoji osobu. Dítko mu opravdu přestat „půjčovat“ nehodlám, ono by trpělo víc než on. Jenže jak ho o tom přesvědčit..

• Citovat
  • Upravit
8935
27.8.10 09:51

Určitě si promluvte otevřeně.Máte výhodu,že dokážete tak suprově komunikovat.Právníka bych do toho netahala,alespoň v této situaci,aby to manžel nebral jako že se děje něco špatného a nezačal také přes práníka hledat další řešení,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
27.8.10 09:52

Papíry na to nejsou, návrhy si sepisuješ sama. Pokud se dá s manželem rozumně mluvit, tak to spolu sepište a nemusíte těch 6 měsíců čekat, když se domluvíte. Soudce to zkoumat nebude, jestli spolu opravdu spolu nejste 1/2 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
27.8.10 09:54

Nechci tě strašit, ale můj přítel, když se rozváděl se svou manželkou, to bylo takle: Taky krásný vztah s dítětem, o dceru se běžně staral, vařil všechno možné. Dcera na něho byla velmi fixovaná, Manželka mu dceru schovala na 3 měsíce. On jí celou tu dobu neviděl a nevěděl kde je. Hledal jí všude po všech školkách, na policii atd. I když jeho manželka nechtěla aby měl dceru v péči, u soudu vyhrál on. Vyhrává opravdu malé procento chlapů když to druhá strana nechce. Mají střídavou péči týden u táty, týden u mámy, v době kdy se o to rozhodovalo byly malé 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.10 10:03

Nad střídavou péčí jsme taky přemýšleli, ale někde mi bylo řečeno, že to soudci neschvalují do 4 let. A navíc, u nás by nešlo týden tam a týden tam. Máme to složitější.

Nemůžu se ho zeptat, proč si to píše, protože bych ho naštvala, že jsem to vůbec četla (našla jsem to při třídění knížek).

Těma papírama jsem myslela žádost o rozvod, vím, že zbytek si musíme sepsat sami. Náhodou nevíte, jestli existuje nějaký vzor?

• Citovat
  • Upravit
56772
27.8.10 10:26

Na rozvod nejsou také žádné papíry, vše si sepisuješ sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
27.8.10 10:45

http://www.podnikatel.cz/…vi-dle-24-a/

Tady máš vzor návrhu na rozvod podle § 24 a (tedy smlouvený, jak jsem z výše uvedeného pochopila:), stačí upravit podle vašich údajů.

Pokud chcete střídavou péči, určitě bych to zkusila navrhnout, znám případy i mladších dětí ve střídavé péči - ale hodně záleží na dalších okolnostech, vaši situaci neznám a možná i za pomoci soudce by se dokázala najít jiná vhodná varianta střídavé péče než týden tam a týden jinde, oni mají svoje zkušenosti. No a v nejhorším vám střídavou péči soud neschválí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
27.8.10 10:51

Tak střídavou péči měla sestřenice a kluk byl vyřízený. Nikde neměl své pořádné zázemí, stále jen pendloval, chyběly mu věci do školy, protože je měl v druhém domově. Prostě měl jen zmatek. Horší to bylo i v tom, že byl adopotovaný a když povyrostl, tak řekl rodičům do očí: lepší by bylo, kdyby jste mě tam nechali. Myslím, že pro dítě je lepší mít jeden domov a druhého rodiče navštěvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
27.8.10 11:07

vrobca: S tím nesouhlasím, jsem názoru, že pokud bude dítě rodiče navštevovat, časem ten vztah ochabne úplně.

Střídavá péče není špatná, pokud dítěti vytvoříš krásný domov.
Naše malá, má domov jak u nás (táty) tak u své mamky.
Má dva pokoje, oblečení a všechny věci má dvakrát, takže při předávání druhému rodiči si „nebalí žádné věci“.Má Dvakrát lyže, kolo, koleč.brusle, prostě úplně vše. Pokoj zařízený tak jako by odjížděla na týden na prázdniny k babičce. Jediné co se předává jsou věci do školy.

Malá je spokojená, funguje to bez problému od jejích 2,5let, (7let v prosinci).

Je pravdu, že rodiče malé spolu nemluví, pouze o zdravotním stavu malé a nebo informacích o škole.

Nepozoruju, že by byla vystresovaná, ba naopak, sama ti řekne, že chce být u obou stejně,protože jsou oba rodiči a má ráda oba.
Byla i na různých psychologic.vyšetřeních, vše je v pořádku a nemá stím problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
27.8.10 11:08

Soudce i přesto, že ví, že rodiče mají po rozvodu veliký problém z komunikací, říká, že toto je ukázková střídavá péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.10 12:41

Ahoj,
nečetla jsem reakce, ale vidím to tak, že chce přinejmenším střídavou péči. máme to podobně. u takhle malého dítěte je to nesmysl! nepřistupuj na to. ať se klidně vídají denně, ale domov má mít takhle malé dítě jeden. bude neurotizované, zmatené, bez kořenů… až ti v 15 letech řekne, že jde na týden k tátovi, je to jiné.
na soudy a právníky pozor: vrchní soud, či který, uznává i to že dítě navštěvuje jiné školky, školy. to nevadí, že se jeho prospěch horší, je víc unavené ap. hlavně že je tatínek spokojený a nedochází k syndromu zavrženého rodiče. co na tom, že z dítka vyrůstá neurotik nebo šikanuje ostatní! doporučuji navštívit w.stridavka.cz. dovíš se víc. ale informace jsou tam podle mého názoru dost zavádějící.
také pozor na to, aby si nesvolila s jeho péčí s tím, že za pár let se opět vystřídáte, nevystřídáte.

tak hodně štěstí. H.

• Citovat
  • Upravit
56772
27.8.10 20:22

Kathuschka: tak to je dobře, že to u vás tak dobře funguje. To je nejdůležitější, aby dítě bylo spokojené. Dělala jsem ale u soudu a tak vím, že to je opravdu hodně malé procento, kde jsou rodiče rozumní. A myslím, že v dnešní době také jsou rodiny, které nemají dostatek finančních prostředků vytvořit takové zázemí, jako se to povedlo vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí