Má smysl dál kojit?

3396
26.6.11 14:14

Má smysl dál kojit?

Ahoj holky, moc prosím o radu. Malá bude mít příští týden 6měsíců. Do jejich 5ti měsíců jsem ji plně kojila, začátky nebyly vůbec lehké, trvalo mi celkem dlouho než jsem se rozkojila, ale na konec jsme to nějak zvládli. Poslední dobou mi u prsu moc nevydrží, trochu si „cucne“ a pak už si jen hraje. Zkusila jsem ji pak udělat nutrilon a vždycky vypije cca 150 a někdy i 200ml. Takhle to dělám po každém kojení - dávám ji ho stříkačkou, je pak spokojená a vydrží spinkat i dvě hodiny… Nechápu proč nechce pít ode mě, zkouším pak odstříknout a mlíko tam mám, tak nevím kde je problém. Už jsem si ze zoufalství pořídila i ten zázračný Emulips (bez úspěchu, ani víc mlíka a ani gram dole) Nebo, že by ji ten Nutrilon chutnal víc??
Moc děkuju za rady, hrozně ráda bych zase plně kojila, ale když se pořád pouští, tak nevím jak na to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
26.6.11 14:22

Z flašky jí to snáz teče, může se víc rozhlížet kolem sebe… Podle mě prostě bojkot kojení, který jen podporuješ tím, že nabízíš flašku. Takže jedině flašku nedávat, případně dávat z flašky odstříkané. V půl roce má MM určitě ještě smysl, minimálně do roka, už jen kvůli protilátkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
26.6.11 14:22
ivuska.h píše:
Z flašky jí to snáz teče, může se víc rozhlížet kolem sebe… Podle mě prostě bojkot kojení, který jen podporuješ tím, že nabízíš flašku. Takže jedině flašku nedávat, případně dávat z flašky odstříkané. V půl roce má MM určitě ještě smysl, minimálně do roka, už jen kvůli protilátkám.

Já ji právě flašku nedávám, dávám ji ho stříkačkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.6.11 14:27
Banny.J píše:
ivuska.h píše:
Já ji právě flašku nedávám, dávám ji ho stříkačkou…

Aha, to mi nějak nedošlo, že jsi schopná dát 200 ml stříkačkou :lol: Navíc teda 200 ml se mi zdá na půlroční dítě obrovská dávka, kolikrát denně kojíš? Dávka by měla být 150 ml/kg hmotnosti dítěte na den.

Jinak teda neporadím, jak motivovat na prso, když nedáváš flašku, mě se takhle obě děti odstavily v 9 měsících, pily pak jen v noci a ráno, přes den vůbec, absolutní nezájem a zdrhali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
26.6.11 14:31

Ráno právě taky hezky pije. No já ho dělám podle návodu - ten Nutrilon a tam to je u dávkování tak napsané, že děti 5-6 měsíců mají vypít 233 ml, dělám ho v kelímku od Aventu - jsou ta označené ml, proto ten přehled, kolik vypije :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12930
26.6.11 14:31

Pokud tě ta situace nějak extrémně nestresuje, ta to cenu určitě má.
Pokud máš dost mléka, určitě bych j nedávala žádný nutrilon. Je už docela velká, takže bych se nebála toho, aby byla „trošku“ hlady. Chápu, že by asi hodně brečela, takže v nejhorším odstříkej a dej jí ze stříkačky odstříkané.
Ono by se možná mohlo jednat i o spurt, klidně bych zkoušela i hodinu, než bych přistoupila k odstříkávání. Pokud tě to stresuje a nechce se ti to podstupovat a po nutrilonu jí nic není, tak se na to vykašli. Ale přijde mi to škoda, když máš mléko a hezky ses rozkojila.

Příspěvek upraven 26.06.11 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
26.6.11 14:32

Kojím co hodinu a půl někdy i co dvě hoďky, spinká celou noc. Do čtyř měsíců jsem ji kojila co hodinu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
26.6.11 14:37
Sany80s píše:
Pokud tě ta situace nějak extrémně nestresuje, ta to cenu určitě má.
Pokud máš dost mléka, určitě bych j nedávala žádný nutrilon. Je už docela velká, takže bych se nebála toho, aby byla „trošku“ hlady. Chápu, že by asi hodně brečela, takže v nejhorším odstříkej a dej jí ze stříkačky odstříkané.
Ono by se možná mohlo jednat i o spurt, klidně bych zkoušela i hodinu, než bych přistoupila k odstříkávání. Pokud tě to stresuje a nechce se ti to podstupovat a po nutrilonu jí nic není, tak se na to vykašli. Ale přijde mi to škoda, když máš mléko a hezky ses rozkojila.Příspěvek upraven 26.06.11 v 14:33

Asi budu odstřikávat, ale příjde mi to na hlavu, nechápu proč nechce pít ode mě, ráno se vždycky krásně přisaje, možná i proto, že mám prsa nalité…
Mlíka nemám ani hodně ani málo. Mám odsávačku od Aventu, je ruční i mechanická, ale ani s jednou mi to právě moc nejde…
Jinak děkuju za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.6.11 15:29

Přestala bych ji dokrmovat. Zaprvý bych řekla, že dostává děsně moc na kojené dítě (kojené děti většinou pijí menší dávky častěji). A to, že jí to nastříkáš stříkačkou do pusy pro ni teda asi moc motivující není, aby líp sála. Jeden den bych ji nechala si brát jen z prsa a uvidíš, co bude dělat.

Zkus jí to usnadnit tím, že budeš těsně před kojením prsty stimulovat bradavku, aby se nastartoval spouštěcí reflex a ona nemusela prso „roztahávat“. Po kojení, pokud to situace dovolí, tak do 15min zkus nasadit odsávačku, nejde o to, abys něco vysála, ale o stimulaci prsou, aby začli produkovat víc mlíka, když ho tam bude trochu víc, tak se bude i líp spouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
26.6.11 15:30

Jeste me napadlo, jestlis treba ted nemela/nebudes mit MS? Ono to mliko v ty dobe byva nekdy nahorkly a deti ho muzou docasne odmitat… Jinak teda verim, ze je to neprijemna situace :-? Asi bych se na Nutrilon vykaslala, kdyz mas mlika dost,snad se mala zas chytne :wink: A nebo se zkus treba jeste poptat nejaky laktacni poradkyne, jestli neco nevymysli… Drzim palce!

• Citovat
  • Upravit
aajjaa
26.6.11 15:30

Bojkot kojeni. Mame to taky. pije akorat v polospanku a spanku, bdela nechce.

• Citovat
  • Upravit
3396
26.6.11 15:52

Díky za rady, laktační poradkyně mě taky napadla. Menstruaci nemám, měla jsem ji po porodu asi dvakrát :nevim:
Gladys, zkusím vydržet ji nedokrmovat, na piksly toho nutrilonu je napsané, že dítě má vypít v pěti měsících 233 ml, tak jsem se podle toho řídila :oops: to mě sakra ani nenapadlo, že je to moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
26.6.11 16:04

Tak ony nektere chytre (a chytlave) deti se muzou odstavit i strikackou. Mam pocit, ze jsem to cetla na www.kojeni.net. Pokud dostane tolik jidla, tak se pak samo u prsu nesnazi. Me osobne teda doktorka radila u bojkotu davat po lzickach rehydratacni roztok, pokud by nejak malo curala a prikladat a prikladat, ze si jednou musi dat rict.

• Citovat
  • Upravit
3396
26.6.11 16:54

Holky a nevíte jak dlouho bych po tom nakojení měla odstřikávat tou odsávačkou, teď si trochu cucla a odsávala jsem cca pět min. stačí to? Odsála jsem teda necelou pětku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
26.6.11 17:07

MYslim, ze stimulovat odsavackou prsa se ma asi 15 minut, mozna me nekdo opravi?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová