Má smysl dál kojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3396
26.6.11 17:09
aajjaa píše:
MYslim, ze stimulovat odsavackou prsa se ma asi 15 minut, mozna me nekdo opravi?

díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.6.11 18:52

15min mi přijde až přehnané, děti v tomhle věku si vytáhnou svoje během 10min, mi těch 5min přijde až až.

A pokud jsi odsávačkou vytáhla 5ml, tak bych tipla, že se tvorba mlíka už přizpůsobila tomu dokrmu a moc ho tam nebude :think: Tělo reaguje při růstových spurtech navýšením tvorby tak po 2-3dnech, takže se neděs, když ti začne řvát, že má hlad, dokrmila bych maximálně nějakých 50ml naráz a počkala, zda se prsa nalijí. Pokud se nenalijí tak do těch 3dnů, tak bych se na to vybodla, bys nedělala nic jinýho než kojila a odsávala :wink:

Držím palce, ať to zvládnete a když ne, svět se nezboří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
26.6.11 19:03

Moc díky :kytka: Snad se mi to podaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
26.6.11 20:19

No ale v sestym mesici se prsa nalevat uz vubec nemusi, tim bych se vubec neridila…Navic jestli po kojeni odsajes 5 ml, nic moc to neznamena, kdyz je to po kojo..

• Citovat
  • Upravit
3396
26.6.11 20:46

Mám je nalité právě už jen ráno (přes noc) Taky jsem někde četla, že to není směrodatné a nemá se podle toho řídit, já jsem si vždycky myslela, že když je mám nalité i přes den, že mám víc mlíka.
Ted v osm jsem ji zkoušela nakojit, nechytla se. Tak jsem ji zas udělala nutrilon, dala jsem ji jen tu padesátku, ale pak byl oheň na střeše… Měla málo, tak jsem ji dala ještě stovku :oops: A pak hned usnula…Já ji fakt nechci překrmovat, ale když pak brečí a prso nechce, to je fakt na palici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.6.11 20:59

Jestli ti na kojeni zalezi, zkusila bych suplementor. Jinak si myslim, ze UM je plnohodnotna detska strava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
26.6.11 21:22
Pudloslava píše:
Jestli ti na kojeni zalezi, zkusila bych suplementor. Jinak si myslim, ze UM je plnohodnotna detska strava.

A máš s tím zkušenosti? Doporučila bys mi nějaký nebo mám jít rovnou do toho od Medely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.6.11 21:31
Banny.J píše:
Pudloslava píše:
A máš s tím zkušenosti? Doporučila bys mi nějaký nebo mám jít rovnou do toho od Medely?

ale vubec ne, ja jsem ho chtela, ale nakonec se k problemum „nebudu tahat z prazdnyho prsa“ pridala ABKM, krev ve stolici, nereagujici na dietu (zjdenoduseno), tak jsem odstavila ve 4,5 mesici. Musim rict, ze depka trvala presne tak dlouho, dokud jsem mela mliko (asi 10 dni).

Zname, co to s nim zkousely, rikaly, ze to stejne neni zadny med, trva, nez se s tim dite nauci a i nejvetsi pritok jde z tuha, navic sermujici rucicky odlepuji ty naplasti… no tedka cekam druhe, kaMOSKA HO MA doma, tak ho kdyztak zkusim, ale spis jsem pripravena pri potizich odstavit - usili o kojeni me stalo mnoho sil a neprospelo ani jednomu z nas. Lituji tech asi dvou mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
26.6.11 22:15

Asi v pripade, ze vubec nechce tahat z prsa, bych to vzdala a presla na ten nutrilon. Leda ze bys chtela absolvovat maraton odsavani a krmeni z lahve. Nevim. Zalezi, jakou mas povahu, mne treba bojovat nevadi, bojuju s kojenim uz sest mesicu a stoji mi to za to.(Nutno podotknout, ze bojuju kvuli ditku, ktere neni zadny savec ani prsomil), holt ale nekdo na to nema povahu a voli UM - proc ne.

• Citovat
  • Upravit
26.6.11 22:28

Ahoj, myslím si, že tvorbu mlíčka tím odsáváním nijak moc nezvýšíš, protože dle mě když vytáhneš pětku, tak je to prd. Navíc dítě toho údajně vytáhne až 3× tolik než ty odsaješ odsávačkou 8-o
Taky jsme si prošli bojkotem, kdy malá nechtěla prso celý den a noc, ale to bylo v době, kdy jsme měli už naštěstí příkrmy, takže jedla i něco jiného. Ale než jsme je zavedli, tak měla spurt, ke konci 6m a to byla síla, to jsem si myslela, že nemám dost mlíka, se napila a pak řvala, až jsem si říkala, že ji začnu dokrmovat. Ale pak jsem najela na www.kojeni.net a tam jsou super rady, dost mi to pomohlo, zkus tam juknout.
Někdo taky doporučuje zalézt s dítkem pod deku nebo se zavřít např. v ložnici, aby jste na to měli klid, přeci jen už okolo je spousta zajímavějších věcí než nějaký tvoje prsa :mrgreen: :mrgreen:
A i to, že dáš dítku mlíko stříkačkou neznamená, že se ti neodstaví, to nemusí tak tahat a tolik se namáhat, je to pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
27.6.11 06:24

Kojeni ve veku 6 mesicu samozrejme smysl ma. Pokud ti na kojeni zalezi, zkus vydrzet, minimalne dokrmovat, nechat chvili ‚o hladu‘ a porad nabizet. Jestli to nepujde a budes mit pocit, ze uz takhle dal nemuzes, tak to nelamej pres koleno, kojeni by melo byt pozitivni zalezitost pro obe strany. Jen to nevzdavej predcasne, pokud zatim alespon nejake mm mas, aby jsi si to treba jednou nevycitala. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
27.6.11 09:28

Ja osobne si nemyslim, ze 150 - 200 ml by bylo nejak moc! Ja teda mam pul rocni holcicku, ktera najednou vypije max. 120 ml a to jeste nekdy… zase se dozaduje jidla co dve hod. (jsme na UM) Kamaradcina stejne stara holcina vypije klidne i 240 ml!!! A neni tlusta ani vykrmena. A pije jen v o trochu delsich intervalech nez my!!!
Kazdyx mame jine spalovani a jine potreby… :nevim: Takze urcite se rid tim, jak ma mala hlad a ne, co je na tabulkach :wink:

K tomu kojeni… zkousej, prikladej, dokrmuj jen v nejnutnejsich situacich a uvidis, jestli se mala chytne. Za kazdou cenu bych to nelamala pres koleno. Ja jsem pro dobro nas obou odstavila, protoze jsem byla odstrikavajici troska… :nevim: a nervovalo nas to vsechny - me, dcerku a pritele!!! Jo a dokonce i zname, protoze jsem vlastne nemluvila skoro o nicem jinem… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
27.6.11 10:31

Holky díky za rady a názory, rozhodně s kojením přestat nechci, když jsmě měli takový boj, než jsem se vůbec rozkojila. Od rána jsem ji žádný nutrilon nedávala, piju čaje, meltu, gravimilk, do toho ten emulips (no však ten kolotoč znáte samy :wink:
Odsávačka (za tři litry :zed: semnou nekomunikuje, tak nevím, jestli má vůbec smysl.
Odpoledne skočím do lékárny pro ty homeopatika, tak zkusím ještě ty. Právě ráno, jak je mám nalité, tak hezky saje, tak bych je potřebovala mít nalité celodenně, aby slečna pila ode mě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
27.6.11 10:35

Banny, homeo zkus, to je jasny, ze pije, kdyz jsou nality, pac ji to tece skoro samo, zatimco pak musi tahat a to se ji evidentne moc nechce. No ale je ji pul roku, tak misto UM bych rozhodne zatlacila na prikrmy!

• Citovat
  • Upravit
3396
27.6.11 10:55
aajjaa píše:
Banny, homeo zkus, to je jasny, ze pije, kdyz jsou nality, pac ji to tece skoro samo, zatimco pak musi tahat a to se ji evidentne moc nechce. No ale je ji pul roku, tak misto UM bych rozhodne zatlacila na prikrmy!

To jsem se taky chtěla zeptat, jestli bych už ji mohla dávat tu mrkvičku? 5. července bude mít přesně půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová