Má smysl dál kojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
aajjaa
27.6.11 11:00

Urcite i ted. Ja mela taky velkej problem s dcerou, nemela jeste presne sest mesicu, nechtela pit (teda ona byla zrovna nemocna), doktorka mi doporucila prave tu mrkev - je to pry i doporuceni Svetove zdravotnicke organizace - kdyz detem nestaci mliko a poradne nepribyvaj, zacit s prikrmy drive. Takze myslim, ze uplne v pohode muzes, par dni vubec nehraje roli. A otazka teda je, jestli mrkev nebo dyni, zelenina tolik nezasyti, nebo kasi, jestli ma ta tvoje beruska hlad.

• Citovat
  • Upravit
3396
27.6.11 11:20

no právě, toho já se bojím, že ji ta zeleninka moc nenasytí a bude to jedlík, když po kojení zvládla i 200ml toho nutrilonu.
Jinak přibírá hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.11 13:03

No pokud si myslíš, že ji příkrmy hned zasytí, tak to ne. Ono se začíná postupně, lžička dvě, abys viděla, jestli nemá nějakou alergickou reakci, takže pak stejně ještě dáváš po příkrmu mlíčko (UM nebo MM).

Jak si vezme to prso teď, když ji necháš chvíli „o hladu“? Není to přeci jen trochu lepší? Ono děti se fakt při kojení dost nadřou a z té stříkačky je jim to pohodlnější, prostě to teče HNED a RYCHLEJI :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.11 13:15

Jo ještě čím víc budeš dávat UM a nebudeš stimulovat prsa, tím míň mlíčka se ti bude dělat. A myslím, že jenom odsáváním to nezachráníš, i když za pokus to stojí, ale abys taky nebyla pak jen odsávající troska, jak už tu někdo psal, to za to pak nestojí.
Jsou děti, co se odstaví samy, a my si to moc bereme, o to hůř, když jsme za to tak bojovaly, abysme mimču daly to nejlepší.

Ještě se zeptám - neklubou se jí třeba zuby? I když to by ti zase neprospala celou noc (usuzuji z toho, že máš ráno nalitá prsa).

Zkus ještě nechat bez dokrmu, ať jí vyhládne, třeba pak to prso vezme na milost. Hlavně ale v té době mezitím neodsávej, aby jí to dobře teklo. Někam se zašijte, kde ji nebude nic rozptylovat a uvidíš, třeba se chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
27.6.11 16:05

Haňulko musím zaklepat, tak od rána celkem pěkně tahá, sice vydrží pár minut, no aspoň něco.
Zatím jsem ji nutrilon nedávala, tak ještě uvidím co na to bude říkat večer.
Jinak, když jsem ji před tím dokrmila tím nutrilonem, tak pak vydržela ráno i odpoledne spinkat aj dvě hodinky někdy tři. Dneska spala jen po půl hodinách..
Zoubky nerostou, přes noc spinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.11 12:28

A jak dlouho tahala dřív? Ono dítka pak mají už tah a nepotřebují na nakrmení toliko času jako na začátku. Malé pak stačilo 5 minut každé prso a měla hotovo :-)
A kojíš z jednoho nebo z obou? POkud z jednoho, tak bych přidala i to druhý prso, aby se nadlábla, jestli bude chtít.
A s tím spaním, to je sice blbý, ale to se zase srovná, až budeš mít dost mlíčka. Naše Markétka spala normálně po půl hodinkách, byla přesná na minutu!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
28.6.11 14:51

právě dřív tahala o dost dýl a hlavně pak byla spokojená a vydržela si i sama hrát, teď je potom kojení taková nervní a chce se nosit a když jsem ji pak dokrmila tím nutrilonem, tak byla zase spokojená.
Kojím z jednoho, taky mě napadlo, že ji nabídnu i druhé, ale zase než se z něj spustí mlíko, tak je oheň na střeše.
Právě jsem si všimla, že ona ode mě pije jen když to mlíko samo teče, jakmile přestane, tak už prostě tahat nebude,no ale zase zkouším vyhladovět, tak doufám, že tahat bude.
Včera jsem si pořídila ty homeopatika, akorát nevím jestli je vycumlat nebo je mám hned polknout, ale to je asi jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.11 14:57

Určitě vycumlat, nechat rozpustit v ústech, NEPOLYKAT!!!!! Zkus jí dávat ta prsa obě, většinou když se spustí z jednoho tak z toho druhýho to jde pak už líp, je to nastartovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
28.6.11 15:03

aha, díky moc za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie