Má smysl učit se francouzsky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11197
16.8.25 15:59

Pokud máš čas a chuť naučit se nevo nového, proč ne. Já francouzštinu vystudovala, mám státnice a kdysi uplatnila ve firmě. Ale původně jsem tedy chtěla učit.

Nicméně už asi 20 let jsem ji v podstatě nepoužila, hodně jsem zapomněla.

Zkus to a uvidíš, můžeš pak třeba nabrat nový směr profesně… Některé moje spolužačky se ve Francii uchytily a později i vdaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
16.8.25 16:32

A co novější francouzské filmy, nelibi se ti? Videla jsem docela dost pěkných moderních francouzských filmu nebo komedii, tak to by byla moje přídavná motivace se ten jazyk naučit :lol: ale jako jediná motivace to samozřejmě nestaci :D ale za zkoušku nic nedáš, a uvidíš, třeba tě to chytne a třeba ne.

Já jsem se ucila jako samouk italsky, to se mi hrozne líbilo a ten jazyk miluju, pak se v našem městě otevřel kurz španělštiny, tak jsem se nadšeně přihlásila, a ten jazyk se mi vůbec nelíbil a nebavilo mě to :roll: :zed: :zed: :lol: nejvíce mi vadily takové ty jejich “plivací” zvuky, které se u toho občas vyskytovaly, přišlo mi strasne trapne tak mluvit :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9355
16.8.25 16:36

@Semtex jaký filmy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
16.8.25 16:59

@Takyjedna tyjo musím povzpominat. Ale docela pravidelněě něco běží v televizi. Líbilo se mi Haute Couture, Sestry v sedle, Co jsme komu udělali (všechny díly), Rodinu si nevybereš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3072
16.8.25 17:44

Povedlo se mi ji využít v mezinárodní firmě, ale jako nejak uplne moc toho není no, pokid nechceš vysloveně neco v jazykové oblasti…nicméně pro mozek skvělý kazdy jazyk, plus se pak lepe učí jiné příbuzné jazyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9251
16.8.25 17:46
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

jsi ještě mladá, můžeš cestovat a pokud tě francouzština láká, tak proč ne. Není pravda, že se pak domluvíš jen ve Francii, ale i v části Švýcarska, Belgie, Kanady… ale nevím, co je ti blízké. Já třeba francouzštinu zbožňuji, maturovala jsem z ní, neměla jsem sebemenší problém s výslovností, ani s učením se jí. Ale předtím jsem se učila italsky a přeci jen principy gramatiky apod. jsou podobné. Ale na francouzštinu nedám dopustit.

Za mlada (ano, táhne mi na 40), jsem hodně cestovala, často jako dobrovolník na zahraniční workcampy a právě jsem si vybírala Francii a Švýcarsko (miluji Ženevu a okolí).

Pak jsem francouzštinu měla ještě 4 semestry na VŠ (lékařská terminologie) a chtěla jsem pak jet na Erasmus do Francie, bohužel moje plány překazila nemoc.

Od té doby jsem hodně zapomněla, ale říkám si zrovna, že asi zas zkusím jazykovku, jen tak pro sebe nějaký kurz, že si procvičím alespoň mozek a zopakuji si něco, co mě bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
16.8.25 18:29

Tak zalezi na tobe jak ho vyuzijes, nejlepe je jazyk pouzivat, nema moc smysl se učit jazyk a pak ho nechat „ladem“ ale za me učit se jakykoliv jazyk ma smysl. Ja sama umim anglicky, nemecky a francouzsky a ucim se jeste spanelsky.

Hodne cestuji, mam kamarády ruzne po světě, nemecky jsem se zacala ucit kdyz jsme cas zili v Rakousku a poznala jsme tam mistni, ano hodne vyuzivam angličtinu, ale umet se domluvit s mistnimi v jejich rodne reci je lepsi. Jinak pracovne, zalezi co delas..ja využívám hlavne anglictinu, ale diky znalosti Fj jsem se posunula, pre u nas zrovna nikdo nebyl, kdo by umel na takove urovni, navic mam v Quebecu cast rodiny, takze pro me je to povinnost.

A jazyky me bavi, zrovna se ucim spanelsky, planuji si projet latinskou ameriku. Navic mi prijde cim vic jazyku, tim vic rozumim i tem predchozim. Navic v kazdem jazyce jinak myslim a vyjadruji se jinak, nez bych se vyjadrila v jinem. Je to zajimave. Jsou to spis takove dilci rozdily..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
16.8.25 18:33

Btw jinak ja hrozne rada zahraniční filmy a nerada dabing a titulky, takze je pro me hrozna výhoda pustit si neco v danem jazyce a rozumět + to same s knihami, precist si oblibene autory v originále..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1585
16.8.25 18:39
@ahhotep píše: Více

Ty jo, máš muj obdiv :palec: Já vládnu pouze angličtinou, ale myslím, že na slušné urovni. S tím se všude domluvím. Mluvila jsem slušne i francouzky, ale když to nepoužíváš, jde to do kytek… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
16.8.25 19:19
@Anonymní píše: Více

Já myslím, že to fakt záleží v jakém oboru se člověk pohybuje a také trochu na náhodě - kam tě život pošle :)
Já se učila asi 12 let německy a použila jsem to párkrát. Francouzštinu jsem asi 3× začala a nedostala se přes prvních pár lekcí a už jsem pracovala pro 2 firmy, kde většina vedení byli francouzsky mluvící :nevim: pracovní jazyk angličtina ale na franc by se mi fakt hodila na obědy a tak ;)
Já jsem tedy typ, co říká “ano” na příležitosti a moc si kariéru neplánuju, tak možná i proto to tak vypálilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze