Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam pocit ze cim jsem starsi tim jsem skaredejsi. chlapy se za mnou neotaci a nikdo mne nechce. vlasy mi ridnou a pripadam si proste hnusna. pritom jsem mlada holka takze nevim jestli mam deprese nebo co. neskutecne jsem pribrala ale nic se mi s tim nechce uz delat mam pocit ze to stejne nema smysl kdyz mam male sebevedomi. ma to taky tak nekdo? ze po detech proste nevypada a nechova se tak jak to bylo predtim? pry se chovam jako chlap nevim co to znamena. jak se ma zena jako chovat? ![]()
@Claudie853 Mám to stejně. Úplně.. Akorát mi teda nikdo nikdy neřekl, že jsem jako chlap. Jinak do puntíku, jako kdybych psala o sobě. Radu nemám, sama se v tom taky plácám.
Ne, ani po dvou dětech a s věkem 45 to takto nemám. Ráda se hezky oblékám, pečuji o sebe, chodím na kosmetiku a manikúru. Holt už více investuji do krémů, doplňků stravy či přípravků na vlasy. S váhou problémy také nemám, vyhrála jsem genetickou loterii a jsem stále štíhlá, jen by to chtělo zpevnit tělo, na což jsem líná.
Je třeba se mít ráda a dělat si drobné či větší radosti, dle rodinných možností.
Ono teď s podzimem to je takové smutnější, já třeba nesnáším, jak se ochlazuje. Tak si to holt vykompenzuji jinak. Třeba na konci října jedeme s rodinou na prodloužený víkend do wellness hotelu. Už se všichni moc těšíme.
Ne, mám to naopak. Čím jsem starší, tím víc mi to sluší
(dle okolí). Cvičím, chodím na kosmetiku, pedikúrau, kadeřnici mám ségru, což považuji za výhru
Ráda se oblékám, pečuji o sebe a spoustu věcí neřeším, tak jako „za mlada“ ![]()
Mám to naopak, čím jsem starší, tím jsem spokojenější. Z mindráků jsem vyrostla, už vím, co mi sluší a sedí, není mi líto do sebe investovat čas i peníze nebo nějaké úsilí. Jen člověk prostě nesmí být línej.
Tak já mám spíš opačný pocit… Po dětech jsem štíhlejší, mám hezčí pleť… Baví mě o sebe pečovat, oblékat se, upravovat. Paradoxně třeba teď po třicítce používám daleko míň make-upu než ve dvaceti ![]()
Je potřeba se mít prostě ráda…
Ano, je to normální
už jsi porodila děti, svou úlohu splnila, můžeš odpočívat ![]()
@Claudie853 píše:
Mam pocit ze cim jsem starsi tim jsem skaredejsi. chlapy se za mnou neotaci a nikdo mne nechce. vlasy mi ridnou a pripadam si proste hnusna. pritom jsem mlada holka takze nevim jestli mam deprese nebo co. neskutecne jsem pribrala ale nic se mi s tim nechce uz delat mam pocit ze to stejne nema smysl kdyz mam male sebevedomi. ma to taky tak nekdo? ze po detech proste nevypada a nechova se tak jak to bylo predtim? pry se chovam jako chlap nevim co to znamena. jak se ma zena jako chovat?
Taky priznavam, ze necham nekdy prerust negativni emoce nad vzhledem..ale pozor jen kdyz jsem bez partnera. Jako takhle, rano se namaluji, navonim. To jo, ale behem dne uz to tak neresim.Ale kdyz jsem s kamosem, partnerem, tak jsem za krasku. Samota a zenske me nemotivuji ![]()
Potřebuješ se naučit vycházet z komfortní zóny. Čím víc se v ní budeš schovávat, tím bude menší a menší. Naopak čím víc se naučíš se překonat, tím míň se budeš časem překonávat v zažitých věcích.
Můžeš začít maličkostmi, jako třeba - když jdu na nákup, tak jdu oklikou, abych toho víc nachodila. Časem třeba zařadíš samostatné procházky s delší trasou, s větším tempem. Vyřadit výtah a chodit po schodech, časem třeba začít cvičit.
V oblečení? můžeš začít „odspodu“ - pořiď si hezké prádlo. A prostě ráno si místo toho obnošeného bavlněného vem něco, řekněme ne musí být zrovna sexy, ale aspoň šik. Jednak samo o sobě to prý dokáže zvednout sebevědomí, ale může ti to cinknout, že když už máš na sobě toto, tak přes to nedáš vytahané tričko s Mickemousem, ale třeba halenku..
A když už budeš takhle oblečená, tak si myslím, že ti to nedá v koupelce toho neudělat víc i před zrcadlem… ![]()
Ja ti rozumim. Vlastne jsem zvazovala zalozit podobnou diskuzi. Je mi 45, vzdycky jsem vypadala mladsi
, jak je zde zvykem. ![]()
Ale skoro ze dne na den se neco zmenilo a jsem najednou stara, skareda. Z mileho vyrazu v obliceji se ze me stala Karen.
Kila taky leti nahoru. Kuze povada. A prestoze chodim ke kadernikovi, na kosmetiku a staram se o sebe, tak toto jsem necekala.
Nevim, co jineho bych mela se sebou delat, krome plastiky.
Kdybych mela partnera, tak bych to asi neresila, ale kdyz je clovek sam, seznamovaci trh je navic nekompromisni, tak je to neco jineho.
Taky nad tímto tématem poslední dobou přemýšlím. Zakladatelko, je to dobou. Jako ženy jsme nuceny, abychom vypadali do sedmdesáti šik a sexy. Vzpomeň si na 18.století a ženy někde na vesnici s kupou dětí. Viděla jsem fotky žen v krojích, měli ani ne 40 let a obličej posetý hlubokými vrásky, šedivé vlasy. Já mám 40 let, nebarvím si vlasy, mám už šediny, vrásky mám taky. Jsem štíhlá, to ano, ale nemám žádná prsa, taky žádná výhra. Oblékám se slavnostně a sexy jen výjimečně. Občas si zajdu na kosmetiku. Jsem bez partnera.
@Anonymní píše:
Taky nad tímto tématem poslední dobou přemýšlím. Zakladatelko, je to dobou. Jako ženy jsme nuceny, abychom vypadali do sedmdesáti šik a sexy. Vzpomeň si na 18.století a ženy někde na vesnici s kupou dětí. Viděla jsem fotky žen v krojích, měli ani ne 40 let a obličej posetý hlubokými vrásky, šedivé vlasy. Já mám 40 let, nebarvím si vlasy, mám už šediny, vrásky mám taky. Jsem štíhlá, to ano, ale nemám žádná prsa, taky žádná výhra. Oblékám se slavnostně a sexy jen výjimečně. Občas si zajdu na kosmetiku. Jsem bez partnera.
tuhle jsem včera partnerce taky říkal, že se během posledního půl roku úplně změnila oproti ženě, do které jsem se zamiloval… zůstalo jen to že je štíhlá. Některé změny jsou teda jen když jde ven, ale začala nosit brýle i když je vůbec nepotřebuje, ale prostě, že jí to příjde stylové (má asi 8 různých brýlí), příjde si, že vypadá chytřejší a že v tom je nějaká ta ochrana UV i bez zabarvení, a proti modrému světlu atp…
Vlasy stále barví +- stejně, ale vždy si dělala nějakou „trvalou“ aby měla dlouhodobě vlnité vlasy, ale vždy když měla jít ven, tak ty vlasy umývala, fénovala, upravovala, nebo schovala do kšiltu. Teď si pořídila takový doplněk na drdol, že stočí vlasy do toho a dál to vypadá, jako culík dlouhých hladkých vlasů…
A celé to začalo tím, že si zvětšila prsa z půlek na trojky. ![]()
@Anonymní píše:
Taky nad tímto tématem poslední dobou přemýšlím. Zakladatelko, je to dobou. Jako ženy jsme nuceny, abychom vypadali do sedmdesáti šik a sexy. Vzpomeň si na 18.století a ženy někde na vesnici s kupou dětí. Viděla jsem fotky žen v krojích, měli ani ne 40 let a obličej posetý hlubokými vrásky, šedivé vlasy.Já mám 40 let, nebarvím si vlasy, mám už šediny, vrásky mám taky. Jsem štíhlá, to ano, ale nemám žádná prsa, taky žádná výhra. Oblékám se slavnostně a sexy jen výjimečně. Občas si zajdu na kosmetiku. Jsem bez partnera.
Srovnáváš nesrovnatelné! Tenkrát se ženské musely starat o hospodářství (všechno se dělalo ručně), chodit do práce, do toho každá měla minimálně 5 dětí, jídla bylo jen tolik, kolik si vypěstovali. Později přišla velká hospodářská krize
.
Dnešní doba= doba blahobytu!
@gabrriel píše:
tuhle jsem včera partnerce taky říkal, že se během posledního půl roku úplně změnila oproti ženě, do které jsem se zamiloval… zůstalo jen to že je štíhlá. Některé změny jsou teda jen když jde ven, ale začala nosit brýle i když je vůbec nepotřebuje, ale prostě, že jí to příjde stylové (má asi 8 různých brýlí), příjde si, že vypadá chytřejší a že v tom je nějaká ta ochrana UV i bez zabarvení, a proti modrému světlu atp…
Vlasy stále barví +- stejně, ale vždy si dělala nějakou „trvalou“ aby měla dlouhodobě vlnité vlasy, ale vždy když měla jít ven, tak ty vlasy umývala, fénovala, upravovala, nebo schovala do kšiltu. Teď si pořídila takový doplněk na drdol, že stočí vlasy do toho a dál to vypadá, jako culík dlouhých hladkých vlasů…
A celé to začalo tím, že si zvětšila prsa z půlek na trojky.
Hustý. Kolik jí je?