Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co nabidnout sestre chalupu k odkupu? Za trzni cenu? Popr pronajem? ![]()
@Anonymní píše:
S manželem jsme před 15 lety jsme koupili chalupu. Byla to výhodná koupě, protože to je přímo vedle tchána. Nabídla mu to sousedka za dobrou cenu. Manželova sestra tehdy nechtěla. Měla stejnou nabídku.
Dali jsme to tam dohromady. Máme tam 2+kk a z bývalého chléva jsme udělali „vejminek“. Tam vždy jsou návštěvy. Moji rodiče, kamarádky, manželova sestra s rodinou.
Jezdíme tam 2× za měsíc, protože už máme rodinný dům se zahradou, takže ji nevyužíváme jako na začátku.
Teď vymyslela manželova sestra, že bychom se na chalupě mohli střídat. Oni bydlí v paneláku a chtěli by jezdit nejlépe každý týden. Prý si predelaji půdu a budeme mít chalupu společně. Přiznávám, že jsem naprosto proti tomu a tady jsme narazili. Manžel je taky proti, ale podle všech jsem ho navedla já.
V rodině jsem teď za vyvrhela a sobce. Manželova sestra by měla mít taky možnost jezdit na chalupu. My to tam nevyužíváme… Tchyně dokonce vymyslela, že na vejminek bychom měli jít my, protože tam jezdime málo… S tím souhlasila i manželova sestra.
Jednu dobu jsme to zkusili, že by mohli jezdit, ale oni to měli jako rekreaci. Neposekali, nic neuklidili, se dřevem nepomohli, ale sklidili jahody, borůvky…
Opravdu jsem tak mimo, že nechci sdílet chalupu? Bojím se neoprávněně? Sdilite někdo chalupu a funguje to?
jo, jak píší nade mnou - nic nesdílet, sestra je vych. caná jako mraky, nechtěla, tak nechtěla,
nebo rada od @Králičice ať od vás sestra chalupu odkoupí za tržní cenu
@Králičice píše:
Co nabidnout sestre chalupu k odkupu? Za trzni cenu? Popr pronajem?
Nechceme chalupu prodat a ani pronajmout. Sice tam nejezdime každý týden, ale máme to tam rádi. Máme tam spoustu ovocných stromů a keřů. Kolem super okolí. Do práce to máme 30 km. Už jsme tu byli i týden a jezdili odtud rovnou do práce. Děti tu mají kamarády.
Nechci sem jezdit ani s nimi. Máme psa a jejich děti z něj mají strach, takže pes musí být zavřený a nesmí se proběhnou, ani když jsou děti v chalupě, protože co kdyby chtěly ven…
Další info mě zaujalo -chalupa je vedle tchána..proč on jim nepřenechá své?
@Králičice píše:
Další info mě zaujalo -chalupa je vedle tchána..proč on jim nepřenechá své?
Jo, to me taky napadlo, misto organizace cizi chalupy.
Tak zaprvý jsem to četl blbě a teď jsem zklamanej. Sdílení chlapa by bylo zajímavější.
![]()
A ne, neuhnul bych. Pro klid v rodině bude lepší, když budou jezdit někam na svoje.
Chalupu jsi koupila ty a manžel. Nechápu, kde švagrová bere názor, že je v pořádku se vám cpát do vaší nemovitosti.
to už je vtip ![]()
Vy se jim taky cpete do paneláku? ![]()
@Anonymní píše:
S manželem jsme před 15 lety jsme koupili chalupu. Byla to výhodná koupě, protože to je přímo vedle tchána. Nabídla mu to sousedka za dobrou cenu. Manželova sestra tehdy nechtěla. Měla stejnou nabídku.
Dali jsme to tam dohromady. Máme tam 2+kk a z bývalého chléva jsme udělali „vejminek“. Tam vždy jsou návštěvy. Moji rodiče, kamarádky, manželova sestra s rodinou.
Jezdíme tam 2× za měsíc, protože už máme rodinný dům se zahradou, takže ji nevyužíváme jako na začátku.
Teď vymyslela manželova sestra, že bychom se na chalupě mohli střídat. Oni bydlí v paneláku a chtěli by jezdit nejlépe každý týden. Prý si predelaji půdu a budeme mít chalupu společně. Přiznávám, že jsem naprosto proti tomu a tady jsme narazili. Manžel je taky proti, ale podle všech jsem ho navedla já.
V rodině jsem teď za vyvrhela a sobce. Manželova sestra by měla mít taky možnost jezdit na chalupu. My to tam nevyužíváme… Tchyně dokonce vymyslela, že na vejminek bychom měli jít my, protože tam jezdime málo… S tím souhlasila i manželova sestra.
Jednu dobu jsme to zkusili, že by mohli jezdit, ale oni to měli jako rekreaci. Neposekali, nic neuklidili, se dřevem nepomohli, ale sklidili jahody, borůvky…
Opravdu jsem tak mimo, že nechci sdílet chalupu? Bojím se neoprávněně? Sdilite někdo chalupu a funguje to?
A co na to vše říká manžel? Píšeš že on to taky nechce, ale za vyvrhele jsi jenom ty.. proč? Prostě rázně musí říct svoji rodině že je to vaše chalupa, vy jste majitelé- koupili jste si ji, dali do toho spoustu peněz a práce a prostě ji chcete využívat jen vy. Sestra ať si najde a koupi jinou chalupu.
@Anonymní píše:
Teď vymyslela manželova sestra, že bychom se na chalupě mohli střídat. Oni bydlí v paneláku a chtěli by jezdit nejlépe každý týden. Prý si predelaji půdu a budeme mít chalupu společně.
Vubec nechapu tu drzost, chtit predelat si pudu ve VAŠÍ chalupe? Mit VAŠI chalupu spolecne?? Jakoze pulku odkoupi? (Za cenu, za kterou jste ji koupili kdysi, predpokladam ![]()
Tuhle situaci vam nezavidim. Maximalne bych se s nimi v chalupe obcas stridala, ale za jasne danych podminek -i co se tyce spotreby vody, energie, podil na pracich kolem chalupy. Ale obavam se, ze se s takovymi vycuranymi lidmi tezko domluvite ![]()
Příspěvek upraven 30.09.23 v 18:09
To jsou dobří filutové. Jen to čtu a otevírá se mi kudla v kapse.
Klidně bych byla za zlou a na žádné střídání bych nepřistoupila. I za cenu rozbrojů tchánovci. Pokud mají pocit, že manželova sestra absencí chalupy trpí, ať jí půjčují svoji.
Ne, ne a ne! Zažila jsem jako dítě s naší chatou, kam jezdila taky teta (tátova sestra) s partnerem a i babička. Tohle nemůže dobře fungovat.
Máme v rodině chalupu a já bych klidně sdílela, je to běžné chování.
Ale rozhodně ne za podmínek, které si někdo nadiktuje. U nás je to tak, že se každý zeptá, kdy může a první volba je naše, protože je to naše nemovitost a samozřejmě odjíždí z poklizeného. Většinou ještě nabízí třeba ještě malou úhradu na energie, ale to si při těch krátkých pobytech v rodině nebereme, nejsme finančně na hraně a je to rodina. Ale oni se chovají slušně.