Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Protože jsem ho určitě navedla. On by se se sestrou domluvil, ale já na něj mám špatný vliv.
Takže tchán z toho hezky vybruslil. I když ji má se svojí druhou ženou, tak část může přenechat své dceři. Ale on nechce a tak to odnesete vy. Teď jsem dočetla, že prodávat nechcete, tak jim prostě řekněte, že je to vaše chalupa a přijet můžou na návštěvu, ale sdílení by nedělalo dobrotu. A že se jejich děti boji vašeho psa…to bych řekla, že tam bohužel jezdit nemůžou, protože jste si psa nepořizovali na to, aby byl pořád zavřený.
Ještě bych to nějakým způsobem pochopila, kdyby to byla rodinná chalupa, ve které Tvůj chlap se sestrou vyrostli, mají moře krásných vzpomínek..
Jestli to je cizí barák, který jste koupili jako manželé, je tento požadavek něco neskutečně drzého a nehorázného. Nastal čas jim to jasně vysvětlit a neustupovat (jako např. v případě psa).
Už bych jim z toho nedělala ani příležitostnou rekreaci. Mohou přebývat vedle.
Stále nechápu ty rady, ať někomu nabídnou odkup. Jako proč? To byla jejich investice, pro jejich potřeby a rodinu. Proč se má nabízet odkup setře? To je absolutní úlet rada. Ať si našetří a koupí své.
Příspěvek upraven 01.10.23 v 10:56
@Hanney píše:
V žádném případě na to nepřistupujte, na problém v rodině už máte zaděláno teď, že vůbec na takový nápad přišli. My sdílíme chalupu společně s rodiči, kterých byla původně, ale převedli to na mě a sestru, a je to noční můra. Věčné dohady, nic se nesmí zlepšit, když se něco stane, nikoho z nich to nezajímá.
A proc to za zivota prevedli na tebe a sestru? Stejne byste to zdedili, ne?
@Anonymní píše:
Nebudu. Přijedou stejně. Zavírají si psa sami. Tím jak tam je vedle děda, chovaji se jako doma. Máme mezi zahradami vrátka. I když jsou u nich, chodí k nám.
Vaše chalupa, vaše pravidla. Sdílíme chatu s mamkou, která mi ji darovala. Strýc sdílí chalupu s bratranci. To sdílení neznamená jen užitek, ale také práci. U vlastníka/budoucího nebo minulého vlastníka, to je asi v pohodě, protože každý má představu o tom, co to vlastnictví obnáší. Ale ve vašem případě bych nesdílela, jen souhlasila s návštěvami, a to do toho výminku. Pokud by tam hodlali jezdit často, pak bych jim přidělila i práci, pokud by se chtěli jen rekreovat, tak bych se zeptala, co na oplátku oni nabízí mi a odkázala bych je na inzerci, aby si našli nějaké ubytování v okolí. Je rozdíl vycházet někomu vstříc a nechat se využívat.
@Anonymní píše:
Nebudu. Přijedou stejně. Zavírají si psa sami. Tím jak tam je vedle děda, chovaji se jako doma. Máme mezi zahradami vrátka. I když jsou u nich, chodí k nám.
Tak to se budes muset sveho psa zastat. At nelezou za vratka, kdyz se boji, ne? Zrusila bych kotec.
@PaníBovaryová nemá a nikdy neměl kotec. Nemá ani boudu. Spí normálně doma a v chalupě. Zavřou ho do kůlny nebo do stodoly.
Pokud jsme tam, tak ho zavřou do chalupy.
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová nemá a nikdy neměl kotec. Nemá ani boudu. Spí normálně doma a v chalupě. Zavřou ho do kůlny nebo do stodoly.
Pokud jsme tam, tak ho zavřou do chalupy.
Tak to by fakt zkusili jednou. Jako rozbroje v rodině mi vadí a překousnu ledacos aby byl klid, ale tohle by mne vytočilo.
@Anonymní píše:
A tohle jim tolerujete, že k vám bez dovolení lezou a ještě vašeho psa budou někam zavírat? Jak si tohle můžou vůbec dovolit? ![]()
Jako umím si představit, že za mnou sourozenec slušně přijde s tím, že by tam rádi pobývali v době naší nepřítomnosti, samozřejmě ve výměnku, aby nám nelezli do soukromí, a s tím, že se budou podílet na potřebné práci a energiích. Prezentovanou nehoráznou drzost, jak je tu popsána, bych jen tak nerozdýchala a hnala je svinským krokem.
Tak pokud chce švagrová jezdit na chalupu, má možnost si jí kdekoliv koupit…na mojí by ani nohu nestrčila, v tomhle případě…natož mi zavírat někam psa…bylo by mi úplně jedno, jestli jsem pro ně hnusná já a mají za to, že jsem muže navedla…prostě ne a hotovo…jinak si budou dělat co chtějí ve tvojí chalupě, ale pomoc žádná a až tam budeš chtít jet, tak oni zrovna v tu dobu taky
čím dřív tohle zarazíš, tím lépe pro tebe a s menšími problémy…a ještě vymyslí, že máš táhnout na výminek…no tvl… ![]()
U manžela v rodině je taková sdílená chalupa. Ovšem energie jsou rozpočitany, každý opiše stav elektroměru a zaplatí příslušnou částku, stejně tak je stanovena částka za vodu a na dělání dřeva nebo větších opravách se podílí celá rodina. Neexistuje, ze jeden maká a druhý se jen rekreuje. A i tak občas vzniknou drobné neshody.
@Anonymní píše:
No tak řekni, že si nepřeješ, aby psa zavírali…tvoje chalupa, tvůj pes…
@Oriseka píše:
A proc to za zivota prevedli na tebe a sestru? Stejne byste to zdedili, ne?
No, právě, trvali na tom, aby se neplatily notářské poplatky v případě smrti jednoho z nich, a taky že už se o to nemůžou starat a nechtějí tam jezdit.
Ja ziram, jak si nekdo necha sragorit na hlavu
Jako psa by mi zavrela jen jednou, rodina nerodina.
Bud se naucte rikat ne a nebo chalupu prodejte cizim a kupte si jinou jinde a at si rodina vis co… ![]()