Sdílená chalupa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22429
1.10.23 17:30
@Lucy75 píše: :zed: :zed: co si to vůbec švagrovka dovoluje? oni mají klíče? ty jsi hodná až bl-bá, že..
když už někomu z rodiny či přátel půjčuju chalupu (a občas se to stává), tak je tam vždy udělaná nějaká práce, nebo aspoň naturálie (víno, maso apod.), peníze bych si nevzala, ale prostě všichni víme, že nic na světě kromě mateřské lásky (většinou) a slunečního svitu není zadáčo!! švagrová je vychcaná jak díra do sněhu, pokud bych jí chalupu půjčila, tak by aspoň posekala, vyvětrala, utřela prachy, vymetla pavučiny… a na stole lahvinka.. tak nějak to funguje u nás..
vůbec si do toho nenechte s mužem kecat, odsouvat se do vejminku a už vůůůbec aby si tam švagrovka dělala podkroví, to snad nemyslí děvčica vážně!? nechť si laskavě pořídí vlastní chatku, tam si může jezdit jak často chce!

Presne tak. Kdyz uz je zakladatelka tak hodna a dovoli jim tam nezdit, tak at taky prilozi ruku k dilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
1.10.23 17:37
@Anonymní píše: Švagrová o to nestojí. Tchán se ženou mají méně prostoru nez my. Mají jen 2+kk. Vždy jim sice uvolní ložnici, ale tolik prostoru, aby se tam pohodlně vyspalo 6 lidí, tam nemají.
U nás je to zařízené na plnohodnotné spaní 4 lidí. Je to jak garsonka s vlastním sociálním zařízením.

Aha, opravdu si střežte vlastni soukromí a vlastictcí a myslím, že pokud je necháte užívat chalupu, když tam nejste, je to od vás velmi velkorysé.

• Citovat
  • Upravit
21272
1.10.23 17:46
@Anonymní píše:
@uběhaná máma neřeším, že tam jezdí. To mi nevadí a chápu, že chtějí vypadnout, navštívit dědu. Takže takové dětinské „ať vám ukážeme“ mi přijde zbytečné vyhrocení a povede to jen k tomu, že to nenávratně poškodí vztahy.Chalupu prodávat nebudeme a ani přepisovat na ně. Stačí mi, když to zůstane, jak to je. Tzn. když se nahlásí a bude tam volno, mohou přijet. Nebudou mít svoje klíče a svůj přístup.

Tak ty vztahy se poskozuji spis jejich narokovanim si a ze prekracuji hranice navstevy - zavirani psa, otrhani urody…jak dlouho to vydrzis skousavat, nez pohar pretece, vybuchnes kvuli drobnosti a budes za nejhorsi?
My zeny jsme vychovávané takovym blbym zpusobem, ze musime vyhovet vsem okolo jenom ne sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.23 17:56

Nevím proč, ale připomnělo mi to jak manžel měl na zahradě u chaty našeho pitbulla a sousedův vlčák se nějakým záhadným způsobem párkrát za den dostal k nám. Tak jsme vždy našeho chytli, zavolali na ně a oni ho odvolali a furt dokola, no po nějaké době zase chytáme psa a už mě to fakt nebaví a divím se proč máme na našem pozemku omezovat zase našeho psa, když jim je to jedno… tak jsme ho pustili a on to vyřešil za nás a vlčák se u nás už nikdy neobjevil. Dal to bez následků. Asi za to dostanu čočku, ale mě už to fakt s…

• Citovat
  • Upravit
32086
1.10.23 17:57

@PaníBovaryová No mě se tak vychovat nepodařilo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24781
1.10.23 17:58
@Anonymní píše:
Nevím proč, ale připomnělo mi to jak manžel měl na zahradě u chaty našeho pitbulla a sousedův vlčák se nějakým záhadným způsobem párkrát za den dostal k nám. Tak jsme vždy našeho chytli, zavolali na ně a oni ho odvolali a furt dokola, no po nějaké době zase chytáme psa a už mě to fakt nebaví a divím se proč máme na našem pozemku omezovat zase našeho psa, když jim je to jedno… tak jsme ho pustili a on to vyřešil za nás a vlčák se u nás už nikdy neobjevil. Dal to bez následků. Asi za to dostanu čočku, ale mě už to fakt s…
:mrgreen: tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2664
1.10.23 17:59
@Anonymní píše:
@uběhaná máma neřeším, že tam jezdí. To mi nevadí a chápu, že chtějí vypadnout, navštívit dědu. Takže takové dětinské „ať vám ukážeme“ mi přijde zbytečné vyhrocení a povede to jen k tomu, že to nenávratně poškodí vztahy.Chalupu prodávat nebudeme a ani přepisovat na ně. Stačí mi, když to zůstane, jak to je. Tzn. když se nahlásí a bude tam volno, mohou přijet. Nebudou mít svoje klíče a svůj přístup.

Zakladatelko tohle může fungovat s někým, kdo má v sobě nastavené hranice. U vás to začalo otrháním úrody, zavíráním psa do kůlny na vaší vlastní zahradě, kam lezou bez dovolení. Pak by si chtěli předělat půdu a teď už by vás nejradši vyšoupli z vaší vlastní nemovitosti. Podáš prst, utrhnou ti celou ruku. Mě by třeba zajímalo, jak jste reagovali na tu otrhanou úrodu. Asi ne dost rázně, když si nakonec dovolí přijít s myšlenkou, že máte v svém baráku táhnout na vejminek, aby se mohli oni pohodlně rekreovat. Vy jste jim vyšli vstříc a oni zachází pořád dál a dál. Sestra měla možnost to koupit, vy jim nic nedlužíte, tak si tohle nenechte líbit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
1.10.23 18:08
@Livi92 píše:
Zakladatelko tohle může fungovat s někým, kdo má v sobě nastavené hranice. U vás to začalo otrháním úrody, zavíráním psa do kůlny na vaší vlastní zahradě, kam lezou bez dovolení. Pak by si chtěli předělat půdu a teď už by vás nejradši vyšoupli z vaší vlastní nemovitosti. Podáš prst, utrhnou ti celou ruku. Mě by třeba zajímalo, jak jste reagovali na tu otrhanou úrodu. Asi ne dost rázně, když si nakonec dovolí přijít s myšlenkou, že máte v svém baráku táhnout na vejminek, aby se mohli oni pohodlně rekreovat. Vy jste jim vyšli vstříc a oni zachází pořád dál a dál. Sestra měla možnost to koupit, vy jim nic nedlužíte, tak si tohle nenechte líbit. :nevim:

Absolutní souhlas, chápu, že nechceš v rodině dělat zle, ale ty k nim vážně nemáš žádné povinnosti a oni nemají žádná práva na tvůj pozemek, ten, kdo rozhoduje, by měl být majitel nemovitosti. Asi to bude těžké najednou otočit, ale pokud to nezarazis, tak se nakonec budeš muset ptát, jestli tam smíš a kdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6910
1.10.23 19:27
@Livi92 píše:
Zakladatelko tohle může fungovat s někým, kdo má v sobě nastavené hranice. U vás to začalo otrháním úrody, zavíráním psa do kůlny na vaší vlastní zahradě, kam lezou bez dovolení. Pak by si chtěli předělat půdu a teď už by vás nejradši vyšoupli z vaší vlastní nemovitosti. Podáš prst, utrhnou ti celou ruku. Mě by třeba zajímalo, jak jste reagovali na tu otrhanou úrodu. Asi ne dost rázně, když si nakonec dovolí přijít s myšlenkou, že máte v svém baráku táhnout na vejminek, aby se mohli oni pohodlně rekreovat. Vy jste jim vyšli vstříc a oni zachází pořád dál a dál. Sestra měla možnost to koupit, vy jim nic nedlužíte, tak si tohle nenechte líbit. :nevim:

Krásně shrnuto. Je to do nebe volající drzost až sprostota.
Kdyby byli slušní, podíleli se na úklidu, práci a platbách za energii, a především se chovali jako hosté, neměla bych s tím problém. Ale pokud oni takhle, domluva nemožná. Jsou to normální sprostá hova_da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.10.23 19:48

Tak mě by obrali úrodu bez dovolení jen jednou. Myslím, že by už nepřijeli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24781
1.10.23 20:16
@Domácípuťka píše:
Tak mě by obrali úrodu bez dovolení jen jednou. Myslím, že by už nepřijeli :mrgreen:
:mrgreen: si piš! úplně se vidím! jsem temperamentní a horkokrevná, snadno mne něco naštve, takže bych si pro slovo daleko nešla a chtěla to vrátit.
I za cenu, že už se miláčci mezi dveřma neobjeví.
Nechť se laskavě rekreují za své, klidně v paneláku na balkoně, tam se dá taky grilovat :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8061
1.10.23 21:13
@Anonymní píše:

Špatní budete tak jako tak, protože pravidla jste měli nastavit na začátku a pevné na nich trvat. Snazili se hranice posouvat a když jim to prošlo, že např. zavíraji vašeho psa, tak holt teď chtějí půdu a nakonec celej barák. V tomhle případě za dobrotu na žebrotu.
A takovým lidem, když teď řekneš na něco NE, tam věř, že ty vztahy nenávratně poškozené budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6910
1.10.23 21:19
@Adull píše: Špatní budete tak jako tak, protože pravidla jste měli nastavit na začátku a pevné na nich trvat. Snazili se hranice posouvat a když jim to prošlo, že např. zavíraji vašeho psa, tak holt teď chtějí půdu a nakonec celej barák. V tomhle případě za dobrotu na žebrotu.
A takovým lidem, když teď řekneš na něco NE, tam věř, že ty vztahy nenávratně poškozené budou.

Určitě budou, s takovými lidmi to, bohužel, solidní řešení nemá.
Tak nějak si myslím, že v tom bude přístup alá „my, chudáci, máme jen byt v paneláku, oni dva baráky, a ještě jsou nenažraní“. Část našeho příbuzenstva si taky myslí, že peníze češeme ze stromu, a máme tak jakousi povinnost zabezpečovat jejich komfort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8061
1.10.23 21:32
@Lojzísek píše:
Určitě budou, s takovými lidmi to, bohužel, solidní řešení nemá.
Tak nějak si myslím, že v tom bude přístup alá „my, chudáci, máme jen byt v paneláku, oni dva baráky, a ještě jsou nenažraní“. Část našeho příbuzenstva si taky myslí, že peníze češeme ze stromu, a máme tak jakousi povinnost zabezpečovat jejich komfort.

Každý svého osudu strůjce jest. Já jsem dost solidární s rodinou a nevadí mi některé naše nemovitosti rodině půjčit. Ale tenhle nárokový styl by mě zvedl ze židle a hezky od plic bych jim vysvětlila, že opravdu nebudou předělávat půdu ani nic jiného a my se nebudeme stěhovat na výminek a to vše z jednoho prostého důvodu, protože jsme majitelé a oni JEN návštěva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15140
2.10.23 06:11
@Anonymní píše: Švagrová o to nestojí. Tchán se ženou mají méně prostoru nez my. Mají jen 2+kk. Vždy jim sice uvolní ložnici, ale tolik prostoru, aby se tam pohodlně vyspalo 6 lidí, tam nemají.
U nás je to zařízené na plnohodnotné spaní 4 lidí. Je to jak garsonka s vlastním sociálním zařízením.

Co to je za barák 2+kk? to je nějaká chatka v zahrádkářské kolonii ne? A vy máte psa celoročně venku na zahradě? Bez kotce a zázemí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová