Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Králičice píše:
Další info mě zaujalo -chalupa je vedle tchána..proč on jim nepřenechá své?
Tchán se k tomu nevyjadřuje. On tam trvale bydlí, takže je v jiné situaci a není to úplně jeho. Kupoval chalupu s druhou ženou.
@ZvědaváTerr píše:
A co na to vše říká manžel? Píšeš že on to taky nechce, ale za vyvrhele jsi jenom ty.. proč? Prostě rázně musí říct svoji rodině že je to vaše chalupa, vy jste majitelé- koupili jste si ji, dali do toho spoustu peněz a práce a prostě ji chcete využívat jen vy. Sestra ať si najde a koupi jinou chalupu.
Protože jsem ho určitě navedla. On by se se sestrou domluvil, ale já na něj mám špatný vliv.
Jinak ano - nechapu ani svagrovou..Muj tchan opravuje svepomoci barak po babicce, mame to jako zahradu..A kdykoliv tam jedeme, prvni nase otazka je - co tam je potreba udelat? I kdyby to bylo „blbe vysavani“ nebo utreni prachu, dovezeme tam mineralky, toaleťak, kapesníky jednou za čas..Protože víme, že to není zadarmo.
@Anonymní píše:Švagrová je pěkně vych…čuraná opice. Je snad padlá na hlavu? Ať si koupí svoje a neroztahuje se nebo nedělá plány, kde ji nepatří ani klika od futer. Velice rychle bych ji usadila.
S manželem jsme před 15 lety jsme koupili chalupu. Byla to výhodná koupě, protože to je přímo vedle tchána. Nabídla mu to sousedka za dobrou cenu. Manželova sestra tehdy nechtěla. Měla stejnou nabídku.
Dali jsme to tam dohromady. Máme tam 2+kk a z bývalého chléva jsme udělali „vejminek“. Tam vždy jsou návštěvy. Moji rodiče, kamarádky, manželova sestra s rodinou.
Jezdíme tam 2× za měsíc, protože už máme rodinný dům se zahradou, takže ji nevyužíváme jako na začátku.
Teď vymyslela manželova sestra, že bychom se na chalupě mohli střídat. Oni bydlí v paneláku a chtěli by jezdit nejlépe každý týden. Prý si predelaji půdu a budeme mít chalupu společně. Přiznávám, že jsem naprosto proti tomu a tady jsme narazili. Manžel je taky proti, ale podle všech jsem ho navedla já.
V rodině jsem teď za vyvrhela a sobce. Manželova sestra by měla mít taky možnost jezdit na chalupu. My to tam nevyužíváme… Tchyně dokonce vymyslela, že na vejminek bychom měli jít my, protože tam jezdime málo… S tím souhlasila i manželova sestra.
Jednu dobu jsme to zkusili, že by mohli jezdit, ale oni to měli jako rekreaci. Neposekali, nic neuklidili, se dřevem nepomohli, ale sklidili jahody, borůvky…
Opravdu jsem tak mimo, že nechci sdílet chalupu? Bojím se neoprávněně? Sdilite někdo chalupu a funguje to?
Teď čtu radu, ať část odkoupí. Na to vůbec nepřistupovat, že si něco odkoupí.
Máte děti? Je to investice pro děti do budoucna a na vyčůranou sestru nakašlat. Ať si najde chatu a koupí si svoji, když chce chatu.
Já teda nerozumím tomu, jak může tchýně a švagrová organizovat uspořádání vaší chaty. Co to máte za vztahy v rodině? A manžel se neumí ozvat? Můj manžel by takovéhle manýry utnul hned v zárodku a tím by debata o naší chatě na vždy skončila.
Jinak to, že jsi za vyvrhela ty jakožto snacha a ne jejich dokonalý synáček, chápu, to je taková klasika ![]()
Příspěvek upraven 30.09.23 v 18:39
@Anonymní píše:
S manželem jsme před 15 lety jsme koupili chalupu. Byla to výhodná koupě, protože to je přímo vedle tchána. Nabídla mu to sousedka za dobrou cenu. Manželova sestra tehdy nechtěla. Měla stejnou nabídku.
Dali jsme to tam dohromady. Máme tam 2+kk a z bývalého chléva jsme udělali „vejminek“. Tam vždy jsou návštěvy. Moji rodiče, kamarádky, manželova sestra s rodinou.
Jezdíme tam 2× za měsíc, protože už máme rodinný dům se zahradou, takže ji nevyužíváme jako na začátku.
Teď vymyslela manželova sestra, že bychom se na chalupě mohli střídat. Oni bydlí v paneláku a chtěli by jezdit nejlépe každý týden. Prý si predelaji půdu a budeme mít chalupu společně. Přiznávám, že jsem naprosto proti tomu a tady jsme narazili. Manžel je taky proti, ale podle všech jsem ho navedla já.
V rodině jsem teď za vyvrhela a sobce. Manželova sestra by měla mít taky možnost jezdit na chalupu. My to tam nevyužíváme… Tchyně dokonce vymyslela, že na vejminek bychom měli jít my, protože tam jezdime málo… S tím souhlasila i manželova sestra.
Jednu dobu jsme to zkusili, že by mohli jezdit, ale oni to měli jako rekreaci. Neposekali, nic neuklidili, se dřevem nepomohli, ale sklidili jahody, borůvky…
Opravdu jsem tak mimo, že nechci sdílet chalupu? Bojím se neoprávněně? Sdilite někdo chalupu a funguje to?
Jo, mě sdílení domu zatím docela funguje. Nejspíš je to ale tím, že se hosté nechovají jako příbuzní tvého manžela
V tvé situaci bych byla mnohem zlejší ![]()
Jinak u mě to funguje takhle. Barák vlastním já, ale vzhledem k tomu, že ho nevyužívám na 100%, může rodina a bližší přátelé dorazit víceméně kdy chtějí. Po jejich odjezdu je vždy uklizeno, někdy posekáno a obvykle přibyde nějaké 🍷 nebo zásoby potravin. Zatím si nikdo nestěžuje, ale taky po mě nikdo neměl tu drzost chtít odevzdání půlky domu ![]()
Příspěvek upraven 30.09.23 v 18:44
Nakakat…
Už by tam nevkročili. A pes by byl na zahradě furt.
Tchán se k tomu nevyjadřuje. On tam trvale bydlí, takže je v jiné situaci a není to úplně jeho. Kupoval chalupu s druhou ženou.
Takže tchán je ve stejné situaci jako tvůj manžel. Jeho žena mu “nedovolí”, aby tam jeho dcera jezdila a udělala si tam letní sídlo….. No to je vtipný…. ![]()
Já bych při každé zmínce o nějakým sdílení chalupy neustále opakovala, že jim přece může přenechat půdu tatínek, ať se domluví s ním.
@smile_xxx píše:
Ani na tohle bych nepřistoupila. Může přece jezdit k rodičům? Ale ti je tam evidentně nechtějíNa prázdniny tam bude určitě chtít jezdit zakladatelka, v sezóně, kdy všechno plodí a zraje taky. Sama píše, že se nenamáhali ani posekat trávu, ale drze jim sežrali ovoce. A jak by to bylo, kdyby byla potřeba oprava něčeho? Už vidím, jak by se hrnuli do příspěvku. Prostě ať si jezdí ke tchánům.
Tak to by byla jediná moje vstřícná nabídka, že občas se jim chata půjčí. Ale pokud jsou příživníci, požitkáři. Tak ani to. Nakašlat. Ať si koupí své a nesockují u druhých. Strašné vtěrky. Rozhodně na ně nic nepřepisovat.
My mame chatu a jezdime tam jen sami. Je to stara chata a je tam fura prace. Porad se musi neco opravovat a udrzovat. Porad se neco rozpada. Takze dojedeme a vetsinu casu ztravime praci. Jednou jsme tam pozvali pribuzne. Oni si vytahli lehatka a sli se opalovat, coz se nam nikdy nepostestilo. My jim i varili a delali vse. Ja tehotna je tam obskakovala. Pak jsem neter (16 let) slusne pozadala, jestli by umyla bedynky na rajcata a byl ohen na strese. Ne, radsi s nikym nic nesdilet. Vzdy bude mit jeden pocit, ze druhy toho nedela tolik. To by vsichni museli byt slusni a rozumni, coz teda v zakladatelcine pripade nevypada na ten pripad. At si poridi vlastni chatu/chalupu. Nejde aby tam jezdili a neprilozili ruku k dilu a omezovali majitelku.
@Anonymní píše:
Neexistuje!!! Co je Vaše, Vašim zůstane, jestli chtějí, ať si koupí vlastní chalupu. Ani já bych na tohle nepřistoupila..
@Janli píše:
Takže tchán je ve stejné situaci jako tvůj manžel. Jeho žena mu “nedovolí”, aby tam jeho dcera jezdila a udělala si tam letní sídlo….. No to je vtipný….
Já bych při každé zmínce o nějakým sdílení chalupy neustále opakovala, že jim přece může přenechat půdu tatínek, ať se domluví s ním.
O sdílení s tatínkem nestojí ani švagrová.