Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je dobrá drzost. Vím že chalupu prodat nechcete, ale zajímalo by mě, jak by svagrova reagovala na:,,Hele ségra, my vám tu chalupu teda prodáme, dejte nám 4 mega, ale budeme se sem jezdit na dva víkendy v měsíci rekreovat, samozrejmě se psem. Neva?"
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová nemá a nikdy neměl kotec. Nemá ani boudu. Spí normálně doma a v chalupě. Zavřou ho do kůlny nebo do stodoly.
Pokud jsme tam, tak ho zavřou do chalupy.
Tak to by proleteli tema vratkama.
@Oriseka píše:
A proc to za zivota prevedli na tebe a sestru? Stejne byste to zdedili, ne?
Nebyl to majetek rodiny, jak jsem pochopila já. Ale pozemek vedle tchána, od sousedky. Jinak naši taky řešili vypořádání teď, a to je táta čerstvě v důchodu a máma normálně pracuje. Brácha si vzal hypo na jejich dům, bydlí tam všichni, a nás se sourozenci vyplatil. Dědictví se nebude muset řešit, a my jsme měli peníze na svoje bydlení. Sestra má dům s manželem a já jsem si koupila byt. Win win pro všechny.
Známí takto chalupu mají, já bych to nechtěla, ale někomu to vyhovovat může. Kdybych měla schopný sourozence, tak proč ne, ale mám dva a oba jen rádi berou, ale neoplatí. Já bych se rozhodně nevzdávala chalupy a šla na vejminek. To rozhodně ne..
Ti známí, co to tak mají, tak mají s bratrem a jde jim to dobře. Podílejí se půl napůl finančně, pracovně na chalupě. Mají založený účet, kam se posílají peníze, z toho se dělá rekonstrukce a dřevo a mají normálně rodinný rezervační systém. Ví, kdo jak bude na chalupě. Berou si tam známí, kamarády. A tenhle systém jim funguje. Vždy se jede z chalupy a musí být nachystaný dřevo, uklizeno…pro další návštěvu
Jako mají každý svůj pokoj, který využívají…
Je to asi o domluvě, oni jsou rádi dle mě, i to tak z ní cítím, když jsme se bavili, že by takový čas nebyl jen na chalupu, tak to prostě sdílí s bráchou…
Pokud bych se měla vzdát něčeho svého..to bych neudělala nikdy. Nebo pokud by se roztahoval jen jeden sourozenec..výčitky. atd. Dle mě..musíš vědět ty, jak by jste vycházeli…
Jestli je jeho sestra schopná a dá se s ní jednat tak proč ne. Nic bych nepřepisovala. Ale domluvila se tak.
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová nemá a nikdy neměl kotec. Nemá ani boudu. Spí normálně doma a v chalupě. Zavřou ho do kůlny nebo do stodoly.
Pokud jsme tam, tak ho zavřou do chalupy.
Tak bych ho šla pustit s tím, že se potřebuje proběhnout a jestli a tím mají problém, tak ať jdou k dědovi.
@Azeretereza píše:
Nebyl to majetek rodiny, jak jsem pochopila já. Ale pozemek vedle tchána, od sousedky. Jinak naši taky řešili vypořádání teď, a to je táta čerstvě v důchodu a máma normálně pracuje. Brácha si vzal hypo na jejich dům, bydlí tam všichni, a nás se sourozenci vyplatil. Dědictví se nebude muset řešit, a my jsme měli peníze na svoje bydlení. Sestra má dům s manželem a já jsem si koupila byt. Win win pro všechny.
Ve vasem pripade to chapu. Bracha tam bydli a je to vyresene. Chatu bych za zivota deti neprevadela, abychom tam meli posledni slovo(to nebyla reakce na zakladatelku, ale na nekoho jineho). Kdyby byl jen 1 dedic, tak pak ano.
Sbalte psa a kufr, přijeďte k nim do paneláku neohlášeně na víkend, jejich děti zavřete třeba na záchod a chovejte se, jako by vám to tam patřilo. Buď je to trkne nebo se alespoň tak nas…, že bude klid.
A nezapomeňte, že vaše chata bude jednou vašich dětí - tak jim ji uchovejte.
@uběhaná máma neřeším, že tam jezdí. To mi nevadí a chápu, že chtějí vypadnout, navštívit dědu. Takže takové dětinské „ať vám ukážeme“ mi přijde zbytečné vyhrocení a povede to jen k tomu, že to nenávratně poškodí vztahy.
Chalupu prodávat nebudeme a ani přepisovat na ně. Stačí mi, když to zůstane, jak to je. Tzn. když se nahlásí a bude tam volno, mohou přijet. Nebudou mít svoje klíče a svůj přístup.
@Anonymní píše:
@uběhaná máma neřeším, že tam jezdí. To mi nevadí a chápu, že chtějí vypadnout, navštívit dědu. Takže takové dětinské „ať vám ukážeme“ mi přijde zbytečné vyhrocení a povede to jen k tomu, že to nenávratně poškodí vztahy.Chalupu prodávat nebudeme a ani přepisovat na ně. Stačí mi, když to zůstane, jak to je. Tzn. když se nahlásí a bude tam volno, mohou přijet. Nebudou mít svoje klíče a svůj přístup.
Tak pokud chtějí vypadnout, tak do svého, ne? Tohle je mega pohodlné…pro ně…a ještě by si dělali u vás půdičku
pokud bych měla s někým podobným jednat, tak klidně vztahy vyhrotím, protože do budoucna stejně vymyslí něco dalšího…na to bych nervy neměla…vymezit si hranice hned na začátku…a na zavírání psa by mohli zapomenout úplně…ten je tam doma…
@Anonymní píše:
@uběhaná máma neřeším, že tam jezdí. To mi nevadí a chápu, že chtějí vypadnout, navštívit dědu. Takže takové dětinské „ať vám ukážeme“ mi přijde zbytečné vyhrocení a povede to jen k tomu, že to nenávratně poškodí vztahy.Chalupu prodávat nebudeme a ani přepisovat na ně. Stačí mi, když to zůstane, jak to je. Tzn. když se nahlásí a bude tam volno, mohou přijet. Nebudou mít svoje klíče a svůj přístup.
Možná jsem to v diskuzi přehlédla, ale oni nemohou bydlet u rodičů?
@Anonymní píše:
Já se obávám, že ty vztahy se stejně vyhrotí, když už napadlo, že byste jim to mohli pomalu přenechat. Protože se budete muset vymezit rázně, aby to zůstalo aspoň tak, jak to je. A budete za zlé-protože chudák švagrová a vy tam stejně nejezdíte apod.
@Hanney píše:
Možná jsem to v diskuzi přehlédla, ale oni nemohou bydlet u rodičů?
Švagrová o to nestojí. Tchán se ženou mají méně prostoru nez my. Mají jen 2+kk. Vždy jim sice uvolní ložnici, ale tolik prostoru, aby se tam pohodlně vyspalo 6 lidí, tam nemají.
U nás je to zařízené na plnohodnotné spaní 4 lidí. Je to jak garsonka s vlastním sociálním zařízením.
co si to vůbec švagrovka dovoluje? oni mají klíče? ty jsi hodná až bl-bá, že..
když už někomu z rodiny či přátel půjčuju chalupu (a občas se to stává), tak je tam vždy udělaná nějaká práce, nebo aspoň naturálie (víno, maso apod.), peníze bych si nevzala, ale prostě všichni víme, že nic na světě kromě mateřské lásky (většinou) a slunečního svitu není zadáčo!! švagrová je vychcaná jak díra do sněhu, pokud bych jí chalupu půjčila, tak by aspoň posekala, vyvětrala, utřela prachy, vymetla pavučiny… a na stole lahvinka.. tak nějak to funguje u nás..
vůbec si do toho nenechte s mužem kecat, odsouvat se do vejminku a už vůůůbec aby si tam švagrovka dělala podkroví, to snad nemyslí děvčica vážně!? nechť si laskavě pořídí vlastní chatku, tam si může jezdit jak často chce!
@Lucy75 Ale ona se jede rekreovat, ne pracovat…tys to asi nepochopila
a hezky si udělají ložnici nahoře a o zbytek se postarají majitelé
…jako ta by jela jak namydlený blesk, i kdybych s ní neměla do smrti promluvit…vztahy nezvtahy…co je moc…za chvíli vymyslí další věc…budou si zvát svoje kamarády a když tam budou chtít jet majitelé, tak ještě budou uražení, že chtěli oni…že vždycky takoví vychcánci narazí na druhé straně na hodné lidi…mě by se asi ani nezeptali… ![]()