Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
S manželem jsme před 15 lety jsme koupili chalupu. Byla to výhodná koupě, protože to je přímo vedle tchána. Nabídla mu to sousedka za dobrou cenu. Manželova sestra tehdy nechtěla. Měla stejnou nabídku.
Dali jsme to tam dohromady. Máme tam 2+kk a z bývalého chléva jsme udělali „vejminek“. Tam vždy jsou návštěvy. Moji rodiče, kamarádky, manželova sestra s rodinou.
Jezdíme tam 2× za měsíc, protože už máme rodinný dům se zahradou, takže ji nevyužíváme jako na začátku.
Teď vymyslela manželova sestra, že bychom se na chalupě mohli střídat. Oni bydlí v paneláku a chtěli by jezdit nejlépe každý týden. Prý si predelaji půdu a budeme mít chalupu společně. Přiznávám, že jsem naprosto proti tomu a tady jsme narazili. Manžel je taky proti, ale podle všech jsem ho navedla já.
V rodině jsem teď za vyvrhela a sobce. Manželova sestra by měla mít taky možnost jezdit na chalupu. My to tam nevyužíváme… Tchyně dokonce vymyslela, že na vejminek bychom měli jít my, protože tam jezdime málo… S tím souhlasila i manželova sestra.
Jednu dobu jsme to zkusili, že by mohli jezdit, ale oni to měli jako rekreaci. Neposekali, nic neuklidili, se dřevem nepomohli, ale sklidili jahody, borůvky…
Opravdu jsem tak mimo, že nechci sdílet chalupu? Bojím se neoprávněně? Sdilite někdo chalupu a funguje to?
@Anonymní píše:
@alisekR my. Platili jsme i celou rekonstrukci. Občas pomohl tchán a jeho žena. Oni nám tam i zalévají záhony a občas posekaji, pomůžou se dřevem a tak.
My máme dřevo pro všechny, ale jak bydlíme dál, tak manžel dřevo nařeže a nastipe a oni rovnají.
Tchyně na začátku řekla, že to je nesmyslný žrout peněz. Švagrová s manželem na začátku slibovali, že projedou pomoc se dřevem a tak. Byli jednou, pak jsme tři roky slyšeli, že si tam švagr pohnul zády.
Není se o čem bavit. Je to vaše a vy rozhodujete, kdo tam může a nemůže.
Nechej si u právníka udělat smlouvu. Když si budou chtít chatu půjčit, tak hezky proti podpisu smlouvy. 1-2× to po nich budeš chtít, než si ji půjčí a víc máš klid.
@Kelsey půjčovat nechci. Mohou přijet po domluvě a spát na vejminku.
Pokud vím, že tam budou s námi, nechávám psa u mých rodičů.
@Anonymní píše:
@Kelsey půjčovat nechci. Mohou přijet po domluvě a spát na vejminku.
Pokud vím, že tam budou s námi, nechávám psa u mých rodičů.
Tak s tim prestan. A budes mit vyreseno.
Jinak je to u nas stejne. Kdyz manzel udela rozhodnuti, co se tchyni nelibi, nafoukne se na me, i kdyz s tim nemam vubec nic spolecneho ![]()
@PaníBovaryová píše:
Tak s tim prestan. A budes mit vyreseno.
Nebudu. Přijedou stejně. Zavírají si psa sami. Tím jak tam je vedle děda, chovaji se jako doma. Máme mezi zahradami vrátka. I když jsou u nich, chodí k nám.
@Anonymní píše:
S manželem jsme před 15 lety jsme koupili chalupu. Byla to výhodná koupě, protože to je přímo vedle tchána. Nabídla mu to sousedka za dobrou cenu. Manželova sestra tehdy nechtěla. Měla stejnou nabídku.
Dali jsme to tam dohromady. Máme tam 2+kk a z bývalého chléva jsme udělali „vejminek“. Tam vždy jsou návštěvy. Moji rodiče, kamarádky, manželova sestra s rodinou.
Jezdíme tam 2× za měsíc, protože už máme rodinný dům se zahradou, takže ji nevyužíváme jako na začátku.
Teď vymyslela manželova sestra, že bychom se na chalupě mohli střídat. Oni bydlí v paneláku a chtěli by jezdit nejlépe každý týden. Prý si predelaji půdu a budeme mít chalupu společně. Přiznávám, že jsem naprosto proti tomu a tady jsme narazili. Manžel je taky proti, ale podle všech jsem ho navedla já.
V rodině jsem teď za vyvrhela a sobce. Manželova sestra by měla mít taky možnost jezdit na chalupu. My to tam nevyužíváme… Tchyně dokonce vymyslela, že na vejminek bychom měli jít my, protože tam jezdime málo… S tím souhlasila i manželova sestra.
Jednu dobu jsme to zkusili, že by mohli jezdit, ale oni to měli jako rekreaci. Neposekali, nic neuklidili, se dřevem nepomohli, ale sklidili jahody, borůvky…
Opravdu jsem tak mimo, že nechci sdílet chalupu? Bojím se neoprávněně? Sdilite někdo chalupu a funguje to?
Sestra je teda pěkně vy@ůraná. Měla monost odkupu, nechtěla. Tak jste to koupili vy, dali to tam dokupy, a ona si teď dělá nároky? V dalším příspěvku píšeš, že máte psa, který nesmí ven, když tam ona je? No, ne vždy má člověk ustupovat pro klid v rodině, a tohle je ta situace. Oni si nárokují něco, co jim nepatří, a ještě vás omezují. Chalupa je vedle tchána, tak jim jistě polovinu svého domu daruje, aby měli kam jezdit ne? Oni si neuvědomují, že mít chatu není jen o tom, že tam přijedou a budou se válet, a když tam fakt nehnou ani prstem a jen berou, tak bych to zatrhla úplně.
@PaníBovaryová píše:
Jinak je to u nas stejne. Kdyz manzel udela rozhodnuti, co se tchyni nelibi, nafoukne se na me, i kdyz s tim nemam vubec nic spolecneho
TK ono je jednodušší se zlobit na ciziho, nez na vlastní dite.
@Anonymní píše:
Nebudu. Přijedou stejně. Zavírají si psa sami. Tím jak tam je vedle děda, chovaji se jako doma. Máme mezi zahradami vrátka. I když jsou u nich, chodí k nám.
Tak psa by mi zavreli jednou… Proste pes jw na nasi zahrade doma a at na ni nelezou.
@Anonymní píše:
V žádném případě na to nepřistupujte, na problém v rodině už máte zaděláno teď, že vůbec na takový nápad přišli. My sdílíme chalupu společně s rodiči, kterých byla původně, ale převedli to na mě a sestru, a je to noční můra. Věčné dohady, nic se nesmí zlepšit, když se něco stane, nikoho z nich to nezajímá.
@Anonymní píše:
No hele, oni se tak chovaj, protože jim to dovolíte. Psa bych pustila, žádný zavírání, nebo nechávání u rodičů. Naučte se říkat NE, fakt to dost pomáhá.
Píšeš to už v první větě, že jste koupili chalupu. Nevidim jediný důvod, proč by jste ji měli sdílet. Pokud tam jezdíte nabídněte sestře odkup.Pak si tam na může jezdit jak bude chtit.Ale tak nějak mi přijde, že tohle chtít nebude, levnější je přilepit se na cizí chalupu, protože vy tam budete na všechno co se má platit a oni na to co se má sklidit. Vymezte se teď, protože jak to jednou dovolíte, tak pak už není cest zpět.
Ano, máme dům.