Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@divine woman píše:
@martina.se le se 170 cm chlap není malý![]()
je menší, no.
Tak já mám 175 cm, pro mě maly je, ale neřeším
![]()
@vodolejka píše:
170 cm chlap maly je.
@vodolejka píše:
170 cm chlap maly je.
No, tak jsi nám to sdělila, je ti líp a teď mi řekni, jak si s tím má poradit ten chudák kluk.
@fera21 píše:
No, tak jsi nám to sdělila, je ti líp a teď mi řekni, jak si s tím má poradit ten chudák kluk.
Musi to resit! Ty jsi agresivni. Nasi znami to neresili, holka dostala ve 12 letech menses a bylo po srande. Na endokrinologii jim akorat rekli, ze to meli resit driv!!! Chlacholit tady kluka, ze ve 170 cm neni malej, to je urcite lepsi. Kor kdyz ma komplex ![]()
Muj syn - stejny vek, stejna vyska. Neresi to, zajem o nej by byl, ale ma v hlave akorat fyziku a tanec.
A ja jako hodne mala zenska jsem nikdy o cahouny nestala.
@Anonymní píše:
Ahoj, snad mi zde někdo ze zdejších maminek nebo někdo kdo ma zkrátka s tímhle zkušenost poradí. Je mi za pár dní 17 let a měřím jen 170cm, na kluka dost málo. A mám tedy dotaz, pomalu už mi začínají růst vousy, ale výška ani náhodou. Je to poněkud deprimujicí, když jsou i holky ve vašem věku vyšší, než sami jste. Dříve jsem byl za svou výšku šikanován/posmívan. Mám šanci ještě vyrůst? Dříve jsem si myslel, že se jedná o opožděnou puberta, tedy do té doby než jsem postřehl, že mi začínají „růst“ vousy. Výška mýho otce je poměrně velká, má 187cm a výška matky 163/164cm. Podle počtů bych měl měřit a dosáhnout výšky 181,5cm/182cm. Z 95% 172cm-191cm. Snažím se stravovat zdravě, ale je to bez úspěchu. Každé odpovědi nebo rady si budu cenit.Kategorii jsem zvolil jen z důvodu výběru kategorie před zveřejněním a tahle je snad nejbližší
Nebudu ti dávat falešné naděje, pokud to nedotáhneš aspoň na těch 175 cm, budeš mít při seznamování velké problémy. Díky své výšce prostě nejsi v očích žen dostatečně sexuálně atraktivní. Je to trochu paradox chlape, malými muži povětšinou opovrhují ty nejmenší ženy, které následně rodí malé syny (ikdyž má otec 195) a kruh se uzavírá.
Tady je to perfektně zmíněno:
https://www.emimino.cz/…zeny-261129/
To. že tě někdo chlácholí Tomem Cruisem nebo tím z Harryho Pottera je ti k ničemu. Pokud tedy nejsi světoznámá filmová hvězda s miliony na kontě.
V podstatě by mohl napsat, že šikanován už budeš do konce života pouze od žen, ne od mužů. Každá správná žena totiž ví že malý muž=malý penis (https://www.emimino.cz/…enis-383269/).
Nicméně každý problém má své řešení. Začni trénovat bojové sporty a při seznamování to vždy nezapomeň zmínit. Budeš vypadat více mužně a žena se bude cítit v bezpečí.
A druhá věc, falešné vložky do bot nebo boty s vyšším (maskovaným) podpatkem. Přidají i 5 cm.
https://prozeny.blesk.cz/…echteji.html
https://www.lui.cz/…osobni-zivot
Myslím, že v 17 ještě vyrosteš o pár centimetrů… ideální by bylo aspoň do těch 175. Můj táta má 176 (stejně jako moje mamka) - a považuji ho teda za „malého“, jen výškou, samozřejmě
Já vyrostla do 172, což je na holku tak průměr… ale třeba pro některé moje (zvlášť ty menší) kamarádky jsem vysoká, jelikož jsem štíhlá (50 kg), takže i těch 172 působí opticky vysoce. Bohužel, holkám se obecně líbí vyšší muži - aspoň nad 180. V mojí vyvdané rodině máme zase opačný problém - všichni mají ke 2 metrům, což je u kluků fajn, holka nad 185 ale už často vypadá jako „kobyla“ ![]()
@vodolejka píše:
170 cm chlap maly je.
Pro mě ano. Ale pro 80% žen, které jsou menší ne. ![]()
@vodolejka píše:
Musi to resit! Ty jsi agresivni. Nasi znami to neresili, holka dostala ve 12 letech menses a bylo po srande. Na endokrinologii jim akorat rekli, ze to meli resit driv!!! Chlacholit tady kluka, ze ve 170 cm neni malej, to je urcite lepsi. Kor kdyz ma komplex
Ale na tom není co k řešení, 170 cm je normální výška na dospělého chlapa, podle růstových tabulek je cca na 50.percentilu. co myslíš, že s ním udělají?
Jinak zakladateli, mě by to přišlo v pohodě, mezi kamarády mám i páry, kde je muž menší než žena a jsou spokojení. Je šance, že ještě vyrosteš, ale kdyby ne, tak to fakt není žádná tragédie ![]()
@DeeSocialWorker píše:
Ale na tom není co k řešení, 170 cm je normální výška na dospělého chlapa, podle růstových tabulek je cca na 50.percentilu. co myslíš, že s ním udělají?Jinak zakladateli, mě by to přišlo v pohodě, mezi kamarády mám i páry, kde je muž menší než žena a jsou spokojení. Je šance, že ještě vyrosteš, ale kdyby ne, tak to fakt není žádná tragédie
Přesně tak, ono to k řešení není.
Můžou mu leda říct, zda ještě poporoste. Kamarádka řešila u syna předčasnou pubertu, klukovi je 14 a opravdu už víc neporoste, protože mu puberta skončila. Doktor jim řekl, že na 170cm to kluk dotáhne, takže to je normální výška a řešit se to nijak nebude…
Nicméně, zakladateli, pokud nemáš problém s předčasnou pubertou, můžeš růst ještě cca 2 roky a za tu dobu můžeš vyrůst třeba 10cm. Ale vzhledem k tomu, že mamka je menší, asi to na 190 nevypadá. Držím palce.
Takže: Já měřím 180 cm, jsem štíhlá, takže působím ještě vyšší. Všichni mí partneři byli vždy menší, než já ( ne, není to úchylka - prostě nekoukám jen na vzhled), dokonce i můj manžel je o trošku menší, než já. Sám vidíš, že názory jsou různé. Já osobně si myslím, že 170 cm není žádný extrém a já sama mám v okolí dost mužů tohoto vrůstu - nikdo si na ně neukazuje, protože jsou to vesměs pohlední a upravení chlapi. Prostě, jak už tu bylo zmíněno: Pracuj na jiných svých přednostech, sportuj, vzdělávej se…nedopusť, aby se z tebe stal tlouštík (to působí, že seš ještě menší) a zakomplexovaný morous. Jestli jjsi fajn povaha, máš smysl pro humor, nebudeš mít s partnerkami problém. Já taky nejsem všech typ, to myslím, že nikdo
![]()
170 cm je běžná výška, je to trochu handicap, holt budeš mít zúžený výběr, ale zas to není ještě pořád žádná tragédie. Být Tebou, zapracuju na kondici a vzhledu obecně. Jinak vypadá 170 cm s hubenýma ručičkama a pivním pupkem a jinak 170 cm s vypracovanou postavou. Můj exmanžel měl cca 174 cm, já 170, vdávala jsem se bez podpatků, ale jinak jsem to neřešila… měl široká ramena a rozložitý hrudník, tak jsem se vedle něj cítila dostatečně v bezpečí. ![]()
Můj partner spoléhá na to, že až začne pupkatět a scvrkávat se, tak budeme vypadat jako ideální zazobaný italský pár, kde si ten dědek vedle sebe vodí gazelu (mám 181 cm). ![]()
v 17 letech jsem svoji výšku taky hrozně řešila, ve 30 už mi to je jedno. Naštěstí existují boty s vyšší platformou, i pánská elegantní obuv se dnes vyznačuje podpatkem. Mě asi těžko někdo uřízne kotníky ![]()
Já bych se tím netrapila, pokud je to 165+,tak už to není žádný extrém. Manžel měl 168 a o ženské nouzi nikdy neměl a teď mám kamaráda taky tak, možná je i menší a taky s tím nikdy neměl problém. Oba jsou pořád asi o 10 cm vyšší než já
A malých holek je spousta a taky je dost vyšších holek, kterým na pár cm rozdílu nesejde…to není o tom, jak vysoko si nosíš hlavu, ale co máš v ní
Navíc kluci vždycky rostli ještě i na vojně, tak máš ještě tak tři roky…
@notachemicalromance dobrá rešerše
Přidal bych napoleonský komplex, který zaručeně má každý malý muž. A zakomplexované co? Nebrat!!! ![]()