Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyz by mel partner dite, tak bych za cas straveny s nim byla rada = dite si uzivala. Pece o dite by mi pomahala prekonat chmurne casy s cekanim na sve dite.
Partnerovymu diteti bych dopravala a nenapadne v obchodech vyhlizela veci pro mimco, protoze brzy se urcite zadari
.
Ja deti muluju a to i ty cizi (pokud to nejsou drzy rozmazleny floutkove).
Nechápu tohle sebemrskačství…proč se dobrovolně takhle týrat, když Vám to nedělá dobře. Jak jiné by to bylo s bezdětným partnerem, kdy byste řešili jen sebe, jen svou budoucnost, jen svou budoucí rodinu…
@truelly píše:treba protoze ho milujes a je vam spolu krasne. Protoze se mate radi a ccete prozit zivot s polu a hlavne -protoze to male, ktere te ma taky rado, za to vubec nemuze!!!
Nechápu tohle sebemrskačství…proč se dobrovolně takhle týrat, když Vám to nedělá dobře. Jak jiné by to bylo s bezdětným partnerem, kdy byste řešili jen sebe, jen svou budoucnost, jen svou budoucí rodinu…
Aby měli oba stejně a aby můj na tom byl samozřejmě o trošku líp???
Cože?
Myslím, že potřebuješ ještě dospět…
@Anonymní píše:
treba protoze ho milujes a je vam spolu krasne. Protoze se mate radi a ccete prozit zivot s polu a hlavne -protoze to male, ktere te ma taky rado, za to vubec nemuze!A od jaké části vztahu víš, že už dítě má??
Od začátku? Pak nevím, proč jsi do toho šla? A pokud to tajil…
Než jsem měla svoje o nevlastní jsem se hodně starala. Hlídala, sama brala na výlety, chodili jsme plavat, chodila s ním k lékaři, hlídala jsem ho i několik dní v kuse když manžel musel do práce. Měl hodně častý styk, určeno i soudem, protože jsem byla s mužem i na ospodu potvrdit, že jsem ochotná se starat. Pak jsem otěhotněla a to co začala tchyně s exkou dělat to popisovat nebudu, ale teď v necelých třech letech našeho dítěte je to ve fázi, že pozdravím a maximálně namažu rohlík. Není to o tom, že mám své dítě, ale o tom co dokáže lidská zloba a nenávist a ještě do toho zatáhli malé dítě. Bohužel no, stává se.
Příbuzná (31 let, bezdětná)má asi 6letý vztah s mužem (35) s desetiletou dcerou, kterou má ve střídavce. Na první pohled harmonická rodinka, až na dva detaily:
1. ona holce vaří, pere, kupuje, hlídá, učí se, rozmazluje, ale pozor, je přísně zakázáno kárat, trestat, vychovávat! Jak jen na ni zvýší hlas, už je zle.
2. Její partner jí nedávno oznámil, že další dítě už nechce.
Podle mě by tahle maceška bez vlastního dítka měla rychle zdrhnou ![]()
@Kelliee a toto chce někdo za bezdětna riskovat? Blázen
Kdyby už děti mela, ale takto je to silene. Doufám, že začne hledat jinde rychleji, než ji ujede vlak. Na to, aby se starala o cizí je dobra dost a na vlastni dítě ne? ![]()
@Kelliee píše:
Příbuzná (31 let, bezdětná)má asi 6letý vztah s mužem (35) s desetiletou dcerou, kterou má ve střídavce. Na první pohled harmonická rodinka, až na dva detaily:
1. ona holce vaří, pere, kupuje, hlídá, učí se, rozmazluje, ale pozor, je přísně zakázáno kárat, trestat, vychovávat! Jak jen na ni zvýší hlas, už je zle.
2. Její partner jí nedávno oznámil, že další dítě už nechce.Podle mě by tahle maceška bez vlastního dítka měla rychle zdrhnou
a proč to dělá? ![]()
@Kelliee píše:
Proč? Protože ho miluje
koho?
Tak milovat nemusí ze sebe dělat idiota. Jetli má k dítěti nějaké povinnosti, tak to ruku v ruce nese i nějaká práva. Teda nevim,, co přesně je myšleno pod pojmem kárat, trestat vychovávat. Je trest a trest. Každopádně neí to její povinnost a budu to dělat jen za těch a těch podmínek. Nikdo nenutí nikoho na ty podmínky přistoupit, pak at se starají vlastní rodiče. ![]()
Ono je to těžký, když miluješ, tak miluješ. Jak říkám, na pohled harmonická rodinka
Vadilo mi, když jsem viděla, jak nakupuje vánoční dárky, peče dorty a z toho, když chtěla, aby malá vypla telku a šla spát, tak její chlap reagoval: „Co proti ní máš?“ Hlava mi to nebrala. Mohli jsme si v rodině plíce vymluvit. Až jí to teď řekl, že už dítě nechce, tak doufám, že procitla. Jo a mimochodem, žijí v JEJÍM bytě (prý je nechce vyhodit). Nechápu. Vadí mi to, podle mě ji prostě chlap jen využívá a to i finančně (ač se k ní jinak chová hezky)
@Kelliee a to ji to někdo nemůžete říct natvrdo? Že mnohem méně dostává než dáva?
@Kelliee tak to je mega hnus. Musí myslet i na sebe, bohužel.
Chtela js se zeptat zen ktere aspon obcas vidaji a mivaji deti partnera z predchoziho vztahu a sve se zatim nedari nebo sve nemaji… jak to zvladate, jestli vas nerozesmutnuji nekdy treba pocity kfyz partmerovu ditku kupujete treba bagra a rikate si…tohle bych koupila svemu diteti… nebo kdyz vam maly riks co novyho ve skolve tak vam bezi hlavou tohle by mi rikalo moje dite… a pak vam to ditko zas odjede k mamince…a vy jste zas jen dva - par… neni to pak nekdy s pocity jak na houpacce? Ja jsem partnerovo ditko nejvic milovala v obdobi kd jsem byla tehotna. Zaroven jsem se ale priserne bala srovnavani…priserne. co jeden co druhy..aby meli oba stejne aby byl na tom samozrejme muj trosku lip… A pak prisel potrat. Vyleceni. Co vy maminky macesky bez vlastniho ditka, jak to snasite a zvladate…co je prima a co je naopak tezke a co vam pomuze? Co vas bavi a co naopak frustruje a jake na to mate figle…