Máchání rukama u ročního dítěte

6
16.3.24 18:02

Machani rukama rocni dítě

Dobrý den, potřebuji poradit. Můj syn poslední dobou začal machat rukama, jako když by chtěl lítat, takovy trepotani. Nevím jak to popsat. Dělá to většinou, když se třeba zeptám jestli chce mlycko, tak mi jakoby radosti a na souhlas tohle udělá. Nebo když běhá radosti po chodbě. Trošku mě to vydesilo. Myslíte si, že to mám nějak řešit? Může to být znak autismu? Jinak je malý moc šikovný, chodí od 11 měsíců, říká zhruba deset slov, napodobuje nás atd. Všem moc děkuji za rady. Ptám se nejdřív tady, nechci hned hystercit u doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
438
16.3.24 18:41

Dobrý den.
Asi buďte v klidu, pozorujte to. Ale asi prostě takto projevuje radost. Náš syn se točil dokola jako pes :roll: a pak ho to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42042
16.3.24 19:02

Dcera mávala rukama a běhala po bytě ještě ve školce - když měla velikou radost. A do toho mlela tak, že jí nebylo rozumět. Syn zase poskakoval na místě jako když je na perko. Oba jsou dospělí a v pořádku.
Samozřejmě pozoruj, jestli se +/- vyvíjí jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.3.24 19:10

Moc děkuji, vůbec to nemůžu dostat z hlavy. Furt ho pozoruji a hledám další znaky :( Jinak se za tim vyvíjí normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.3.24 21:53

Nevyzrálá nervová soustava, do třech let by to mělo vymizet. U syna třeba nevymizelo, dělá to furt. U něj je to přetrvávající primární reflex, cvičíme neurovyvojovou terapii. Ale v roce bych byla zatím v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí