Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky sem ho brala nekde od 30tt ale v 36tt mi řekla doktorka že ho mužu vysadit.
Ja tedy magnezko brala v praškach třikrat dene dve tablety a taky sem mivala občas prujem ono se to tak nak střidalo.Ale mimi by to určite ubližit nemelo
tak,ja jsem ho dostala na žíly,od gynekoložky ale ne.Občas si ho udělam ted a zjistila jsem,že mi po nem boli hlava.Prošlej neni a ani mi už nechutná jako v tehotenství.
Ahoj mám dotaz od čtvrtka mám křeče v břiše. Ve čtvrtek jsme dostala od doktorky magnesolv křeče povolily, ale dneska v (sobotu) se opět objevily. Beru 1× pytlík denně. Mám si zvýšit dávku na 2 pytlíky denně? Nebo co doporučujete? Jsem ve 21 tt děkuji
@Simkaa Sama bych si dávku nezvyšovala. Buď se poraď s Dr., nebo se snaž víc ležet. To bylo jediné, co mi celkem pomohlo ![]()
Dobře nechám dávku 1× denně a budu ležet a uvidím co zítra v neděli a kdyby to nepřešlo budu opět volat v pondělí na gyndu. Děkuji
@Simkaa píše:
Ahoj mám dotaz od čtvrtka mám křeče v břiše. Ve čtvrtek jsme dostala od doktorky magnesolv křeče povolily, ale dneska v (sobotu) se opět objevily. Beru 1× pytlík denně. Mám si zvýšit dávku na 2 pytlíky denně? Nebo co doporučujete? Jsem ve 21 tt děkuji
Ahojky holky ![]()
Včera jsem byla na kontrole u svého gynekologa, začali jsme 21tt ![]()
Všechno je v pořádku, miminko roste tak jak má, žádné tvrdnutí břicha nemám. Prostě mě nic netrápí. Jediné co je, že je mimčo po KET a v 7tt jsme byli v nemocnici kvůli silnému krvácení.
Doktor mi předepsal magnosolv, že prý uvolňuje dělohu. Když jsem se ptala, jstli je jeho braní povinné, tak řekl, že ne. Ale nakonec jsem si ho nechala předepsat. A pořád přemýšlím, jestli ho mám brát opravdu jednou denně, když nemám žádné potíže ![]()
V předporodním kurzu na netu, jsem slyšela, že magnézium zabraňuje pracovat svalům. Tím pádem nemůže děloha pracovat a připravovat se na porod. Také díky němu se hodně miminka přenáší.
Proto jsem se chtěla zeptat jak jste to měli s magnesolvem vy? Od kdy jste ho brali a proč? A také jestli jste nakonec miminko přenášeli?
Ja s nim zacala nekdy po 30tt, uz si nepamatuju presne, predepsali mi 1 sacek dvakrat denne, ale jak to bylo kysele, tak se mi po tom delalo blbe, tak jsem si ho nakonec snizila na pulku dvakrat denne a pomahalo to, byla jsem na cisari presne v terminu, ale nebyly zadne priznaky bliziciho se porodu, takze bych asi dost prenasela
@Niiika88 já brala magnosolv téměř celé těhotenství. Potíže mi nedělal žádné, rodila jsem v termínu, vlastně o 3 dny dřív než byl datum porodu ![]()
@Niiika88 no já se na to taky ptala a přímo PA a i Dr. a ty mě vyvedli z omylu kvůli hořčíku se určitě nepřenáší a uvolňuje a roztahuje dělohu prý to nemá nic společného s porodem. Já ho beru na tlak a tvrdnutí bříška ale jelikož už jsem u konce vysadila jsem ho. A vzhledem k tomu že jsi 21tt tak se nemusíš bát že by se děloha chystala na porod ještě je čas vysadit by se pak měl až ve 36tt ![]()
@Niiika88 Já ho beru kvůli křečem do nohou, zácpě a občasnému tvrdnutí břicha. Jeden sáček jednou denně. A můžu Tě uklidnit u 1 sem ho nebrala a přenášela sem víc jak 14 dní a nakonec mi vyvolávali takže magnosolv v tom prsty neměl ![]()
Tak jak to tak vidím, tak ho asi vyzkouším a uvidíme, co to se mnou a mrňouskem bude dělat
Hodně se bojím toho přenášení…ale když píšete, že jste rodili akorát nebo dřív, tak to asi hořčík nebude prodlužovat ![]()
Já beru 2 sáčky denně (tvrdnutí břicha) a když jsem se na to ptala, doktor se usmál a doslova řekl: „víte co, on když se porod rozjede, tak ho nezastaví vůbec nic, natož nějaké magnesium“. Já ho tedy beru, i když po něm bývá průjem (snažte se ho popíjet ve velké sklenici vody po jídle), ale já to beru tak, že je to určitě lepší než těhotenská zácpa. Jsem 28 tt, má se prý brát max do 36tt. Přenášení se taky bojím jak čert kříže
Ale břicho mě bolí míň a ustaly i noční křeče v nohou. Mimo jiné jsem se také dočetla, že se někdy předepisuje i na psychickou pohodu, to beru jako přídavek ![]()
Ahojky beru taky magnosolv dvakrát denně a k tomu čtyřikrát denně gynipral,od té doby co mi doktor zvýšil dávku na dva sáčky za den mám hodně řídkou až průjmovitou stolici,píšou to jako vedlejší účinek,nemáte s tím někdo zkušenosti?Je to jen jednou za den,ale mám strach aby to nebylo nebezpečné pro mimčo