Mainská mývalí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4411
12.12.17 12:45

@Kakika Ja právě fb nemám a vybrala jsem chs Maivelien z Prostějova. Uz jsme s nimi v kontaktu a utekl nám krásný červený kocourek. Vecer jsme si s manželem lehli a zacali si povídat, ja mu ukázala tu ChS a on paní hned psal. No a dopadlo to tak ze vcera odpoledne si ho zarezervovali lide a rovnou dali zálohu. Ovšem plánuje v polovině příštího roku další spojeni ze kterých by mohla byt červená koťátka tak asi zkusíme vydržet. Kdyz nebude červené bude jiné. Super dekuji za radu, alespoň vím na co se ptát pri návštěvě. Klidně me můžeš dát typ na ty správné otázky. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.12.17 13:04

@Ivčis No jo, vy jste úplně z druhé strany republiky :lol: No, asi takhle. Pokud máš +- vybráno, že by jste si vzali od ní, určitě se můžete domluvit a jet se podívat i třeba z jara, kdy ještě koťata mít nebudou. Seznámit se, představit sebe a co máš s kocourkem v plánu (že zvažuješ, že by jsi zkusila výstavu…protože podle toho Ti pak vybere typově vhodné kotě) a přitom se podíváš na případné rodiče budoucího kotěte (většina chovatelů kryje svými kocoury, takže je mají doma), zjistíš, v jakých prostorách žijí (zda mají čisto, zda jsou samotná zvířata v pohodě, nejsou plachá nebo nemají výtok z očí apod.). Můžeš se i zeptat i jí na zkušenosti se značkováním nekastrovaných kocourů. Zeptáš se, čím krmí, aby jsi věděla, co si pak připravit. No a mimo to, že Ti jde zejména o zdravé zvíře a jestli mají kočka i kocour dělané testy na HCM, SMA, FeLV, FIV a víc teď z hlavy nedám :lol: a zda by jste se mohli podívat. On solidní chovatel s tím nebude mít vůbec žádný problém a ten, který se bude cukat, tak u toho bych byla ostražitá. Každopádně podívat se do prostředí chs je žádoucí a chovatel se rád blíže pozná s případnými zájemci o kotě. Jen je tedy důležité dodržovat zásadu…nejezdit v jeden den do dvou chovatelských stanic. Je to ze zdravotního důvodu…aby se případná skrytá infekce neroznášela jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
12.12.17 13:18

@Kakika No bezva ty jsi super. Tak se s pani domluvime a asi tam sjedem. Přeci jen maji ted kotaka k prodeji. Tak se podíváme jak maji čisto a to co popisujes. Řekneme ji nás záměr, jestli teda bude vůbec udržitelný. Každopádně me mainka nadchla a to hlavně její povahou. Protože jsme vzdy měli dvorove, vesnické kočky. Co buď mrančeli jak najaté a nebo co ma aktuálně babička je splasene jako divoká zvěř. Pak ta britka od tchýně (tu zakousl pes při prvním útěku z domu) bylo ji devět let a ta byla naprosto odtazita. Nechtěla se mazlit a lezla nám az do krku jen když mrouskala. Takova byla vyscaná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
12.12.17 13:34

Máme doma 2kočičky a kocoura a můžu říct že je to hodně o povaze. Jedna kočka je mazlivá jako blázen a druhá je fajnovka a nosí se jako dáma ta není skoro vůbec mazlivá. Musí mít náladu aby přišla sama ale taková je až po koťatech. Zase kocour se mnou chodí i na záchod a leží na klíně. Ve směs to jsou mazlíci ale občas se najde výjimka. Jinak je plně doporučuju když člověk trochu rozdýchá ty chlupy všude po bytě a péči o srst je to miláček k nezaplacení. Snese se i s fretkou i s malým 3letým ďáblem co je tahá za ocas a honí po celém domě. Za mě spokojenost a neměnila bych. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.12.17 13:40

@Ivčis O britkách (že jsou takové odtažité) už jsem to četla od více lidí. Mně pes také zakousl jednoho kocoura. Ovčák u našich, nesnášel kočky. Když byl Berrymu rok, tak s ním byl manžel u mých rodičů. Jeli jsme společně na chalupu, tak doladit podrobnosti. Já byla v práci. Při všem tom řešení Berry proběhl a hrozně ho běsnící pes za mřížemi zaujal. Zaujal ho natolik, že do té ohrady vlezl k němu. Manžel dodnes vzpomíná, jak mu přišel ten šroub, kterým byl pes zajištěn, nekonečný, než ho rozšrouboval. Myslel si, že o kocoura přijdeme. Berryho jsem pak léčila se zatrženým drápkem, na který jsme přišli až na chalupě. (manžel samozřejmě kocoura vzal hned na veterinu, ale veterinář na něm v tu danou chvíli nenašel krom slin od psa nic) Pes bral 14 dní ATB, protože mu zhnisal ten poškrábaný čumák. :zed: Pes pak nesnášel kočky ještě víc, než do té doby a Berry byl hrozně namachrovaný, že si troufl pak i na vlkodava… s tím jsme se potkali u veteriny. Vlkodav na něj koukal se shora, hlavu nakloněnou ve výrazu „co to je za divnou drzou myš“, Berry našponované vodítko, aby se dostal co nejblíž a majitel psa se za břicho popadal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
12.12.17 13:58

@Kakika Tak to měl Berry z pekla kliku ze byl jenom trochu nagelovanej. Pes chudák dopadl krapet hůř.
No ona jejich Mia si o to koledovala, chodila ho prudit za balkonove dveře, on tam na ni vzdy tak blbě civěl. No ale pro ni to dopadlo tedy mnohem hůř, bylo to rychlé. Ale co uz na psa se zlobit nemohlinemohli, jedině na sebe. A to prosím utekla z koupelny ventilackou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
12.12.17 16:04
@Endyyy píše:
Máme doma 2kočičky a kocoura a můžu říct že je to hodně o povaze. Jedna kočka je mazlivá jako blázen a druhá je fajnovka a nosí se jako dáma ta není skoro vůbec mazlivá. Musí mít náladu aby přišla sama ale taková je až po koťatech. Zase kocour se mnou chodí i na záchod a leží na klíně. Ve směs to jsou mazlíci ale občas se najde výjimka. Jinak je plně doporučuju když člověk trochu rozdýchá ty chlupy všude po bytě a péči o srst je to miláček k nezaplacení. Snese se i s fretkou i s malým 3letým ďáblem co je tahá za ocas a honí po celém domě. Za mě spokojenost a neměnila bych. :palec:

Přesně :lol: rodiče mají namyšlenou dámičku a moje kočka je strašně bázlivá, lekavá, ale oddaná. Vždycky jsem preferovala kocoury, ale ted tu naši holčičku :lol: miluju nejvíc. Neotravuje, neřve po mě(když má hlad, když chce hladit)neruší, nevtírá, nezavazí…naprosto nenápadná a přijde jen někdy a to se ještě packou zeptá(hladí mě po noze)jestli mám čas.
Chlap kočky nemusel a ted si s nima povídá jak s dětma. Sice mu zabírají vetšinu postele, ale snesl by jim modré z nebe :lol: :srdce: takové relaxační chlupaté polštáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
12.12.17 16:57
@jankajj píše:
Určitě vybírej chovku (kotě s PP samozřejmostí) pečlivě, zejména u takových velkých plemen je nutné mít rodiče řádně otestované a vyloučené genetické choroby. Trpívají na srdce a ledviny /kočky obecně, ale velká plemena extra.

Jojo, PP je samozřejmost, jiná koťátka jsme ani nehledali. Tak doufám, že jsem chovku vybrala správně. S paní majitelkou se skvěle komunikuje, vždy mi na vše odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
12.12.17 17:27

Lady anne: Myslela jsem zeptat se na to, zda rodiče miminek jsou testovaní na genetické choroby - zejména srdce, ale i ledviny /např. PKD gentest, HCM/ http://www.naceradska.cz/…oroby-kocek/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
12.12.17 20:42
@jankajj píše:
Lady anne: Myslela jsem zeptat se na to, zda rodiče miminek jsou testovaní na genetické choroby - zejména srdce, ale i ledviny /např. PKD gentest, HCM/ http://www.naceradska.cz/…oroby-kocek/

Testovaní by být měli, bylo to i přímo v inzerátu, ale určitě to budu chtít doložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
13.12.17 08:44

Lady Anne: nech si ukázat negativní výsledky - doporučuju.
A zajdi k nim na osobní návštěvu před závaznou rezervací, solidní chovka toto umožňuje. A kdyby se ti cokoliv nelíbilo, dej na svoje dojmy, instinkty, a rezervaci nedávej. Prostředí, čistota, chování dospělých koček… Třeba kdyby byl jeden z rodičů plachý, to bych kotě nerezervovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
14.12.17 06:26

@jankajj Děkuju za rady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
2.1.18 18:50

Ahoj holky, :mavam:

tak se Vám jdu pochlubit s novým mazlíkem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
2.1.18 22:06

Jee to je fesacek ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
29.4.23 12:00

Dobrý den, mám na vás dotaz co máte mainskou kočku. Dnes jsem si převzala od jedné paní kočku která má už 3 ročky ale má úplně chuchvalce na zádech až tak že je to tvrdé a vypadá to jako by měla hrb. Nemáte nějakou radu jak ji to vyčesat? nebo ostříhat? Dávám fotku to na zádech je ta srst má to opravdu hodně… A ještě jedna věc ukápla ji hnědá slza když jsem ji vezla v autě je to také v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný