Mainská mývalí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
251
11.12.17 10:09

Super. Děkuju, holky. :palec:

@Kakika Už se těším. Včera jsme si právě koťátko zamluvili a mezi svátky si pro něj jedem. :) Já už po něm toužím hrozně dlouho a přítel teď konečně povolil. :mrgreen: A nemáš nějaký typ jak seznámit dva kocoury? Máme doma už jednoho, je to obyč kočka domácí a je mu 1,5 roku. Trochu se toho bojím. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
11.12.17 10:30

@Kakika krásný fotky. Až je ukážu manželovi, tak bude rozhodnuto. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.12.17 10:41

@Lady_Anne Hlavně nenásilně. Nenutit je se potkat, nechat klidně jednoho z nich zalezlého, ať se rozkouká (někdy může být zalezlý pan domácí) no a jsou to chlapi…takže se nejlíp seznámí přes jídlo :mrgreen: Nemyslím společnou misku, ale misky kus od sebe a ládovat baštou. Pana domácího pořádně mazlit. Určitě bude chvíli syčet. Když jsem vezla kotě k mému maincoonovi (ujala jsem se ani ne dvouměsíčního mimina), tak ten velikostní rozdíl byl propastný. Měla jsem strach, že mi kotě během vteřiny zakousne. Nejdřív jsem mu předhodila deku, v které bylo kotě zabalené. Až pak jsem vypustila kotě. U vás bych možná nechala nového chvíli v přepravce, aby se domácí přišel podívat. Po očichání přepravky teprve otevřít dvířka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.12.17 10:59

@Kakika Děkuju za rady. Doufám, že seznámení proběhne v pohodě. Hodně jsem na internetu v diskuzích četla, že se třeba vůbec nesnesou, takže z toho mám hrůzu. :( I když přítelovo rodiče mají dva kocoury a ti jsou spolu v pohodě. Dokonce když nám hlídali v létě kocoura, tak on si na ně taky za ten týden zvykl a řádili, ale pořád byl opatrný. On je trošičku srab. :mrgreen: Jinak máš opravdu nádhernýho kočičáka. :kytka: Jak se jmenuje? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.12.17 11:22

@Lady_Anne Občas se najdou jedinci, kteří si nesednou. Ale na pár těchto jedinců připadají stovky pohodových soužití. Vidíš, v létě kocour další dva ustál, tak není čeho se bát :hug: Na fotce je moje životní láska Berry. Bohužel nás před dvěma měsíci ve 13ti letech opustil, zradilo ho srdíčko. Ale naší rodině toho dal tolik, že bych mohla vyprávět dlouhé hodiny. Opravdu Pan Kocour, který s námi procestoval velkou část republiky, na veterinu si chodil na vodítku po svých :lol:, všichni psi z okolí z něj měli respekt (potkávali jsme na procházkách pořád ty samé a stačil jen Berryho pohled a každý pes věděl, že to myslí vážně :lol: ) a doma takový gaučák. Chůvička pro naše mimina (staršímu je 8 let, mladší 6 let) a pořád byl v centru dění. Na každém kroku o něj člověk někde zakopával a asistoval i při čištění zubů. Byl něžný, v noci buď předl jak traktor nebo chrápal jak dřevorubec :lol: Druhý kocour je spíš takové vybavení bytu. Vyskytuje se, ale moc nás nevyhledává (v podstatě vůbec), takže to je jak kdyby jsme kočku neměli. Ta vlídnost, vrkání a nadšené vítání i když jsem byla jen vynést odpadky, teď doma chybí. V lednu se stěhujeme konečně do našeho zrekonstruovaného domečku, takže kotě je jasná volba. Mrzí mě, že se nestěhuje s námi Berry, ale chodil tam s námi často, „pomáhal“ celé ty tři roky s rekonstrukcí, takže mu to tam i tak patřilo. Už se těším zase na ten kočičí ocásek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.12.17 11:44

@Kakika Musím říct, že teď jsi mě hrozně uklidnila. :hug: Tak to mě mrzí, ztráta zvířátka je vždycky těžká. :( To chápu, náš má taky radši svůj klid. Mazlí se vždycky ráno a hlavně, když chce jíst. :mrgreen: Během dne za námi moc nepřijde. On je šťastný, že jsme doma a to mu taky stačí, takže spí ve stejné nebo i v jiné místnosti a běda jak si dovolím na něj sáhnout, když zrovna nechce. :mrgreen: Když jsme se vrátili z dovči, tak se od nás týden nehnul. Ale je to naše zlatíčko. :srdce: A ty máš kocourka s PP nebo bez?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
11.12.17 11:50

…to byla moje kočanda :lol: jak si jí bývalý bral, to byla jako scéna, když matkám obebírají děti :? ale má se s ním dobře, tak mě to tolik netrápí…ale se mnou by jí bylo samozřejmě nejlépe ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.12.17 11:54

@axlpol Tak ta je nádherná. :srdce: Já tyhle zrzavý miluju, ale druhej už zrzoun nebude. Mám zákaz. :lol: To by mi asi trhalo srdce, pokud bychom se rozešli a přítel chtěl kocoura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
11.12.17 12:02

@Lady_Anne …já si hned vzala z venku malého kocourka- černobílého, potom po roce aby nebyl sám(to už s nynějším manželem :lol: )jsme mu pořídili kočičí kamarádku, taky venkovní, maličkou -želvovinovou, pouliční směs :lol:…a ted po třech letech jsme narazila na malinké bílé, zubožené koťátko. Takže máme tři kočky v bytě, mají se rádi, jen ten bílý je hluchý, ale ti dva se k němu chovají hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.12.17 12:10
@axlpol píše:
@Lady_Anne …já si hned vzala z venku malého kocourka- černobílého, potom po roce aby nebyl sám(to už s nynějším manželem :lol: )jsme mu pořídili kočičí kamarádku, taky venkovní, maličkou -želvovinovou, pouliční směs :lol:…a ted po třech letech jsme narazila na malinké bílé, zubožené koťátko. Takže máme tři kočky v bytě, mají se rádi, jen ten bílý je hluchý, ale ti dva se k němu chovají hezky.

Páni, tak to máš zvěřinec. :mrgreen: To je dobře, že se mají rádi, toho já se bojím nejvíc. Ale trvalo mi skoro rok než jsem přítele přesvědčila, že potřebujeme další kočku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
11.12.17 12:22

My chtěli ke kocourkovi kámošku a protože jsme chtěli udělat dobrý skutek, našli jsme inzerát, kde stará paní darovala kočičku, že se nezvládala starat.
Jeli jsme ve sněhové vánici asi 80km pro kočku :lol: paní měla malinký byt, kočka nádherná(na fotce jsme viděli jen černý flek s očima :lol: )ale v realu fešanda, asi lízla Britkou :nevim:
Hodná byla jen než jsme jí dovedli domů. Na mého kamarádského kocoura syčela, mlátila packama no běs…takže po pár hodách šla k rodičům do domku.Otec miluje černé kočky, hned jí bral a kočka miluje zase jen jeho.Na ostatní lidi, kočky syčí, je nekamarádská, hraje si jen s otcem. Prostě taková namyšlená kočičií feministka. :lol:
Takže mě výběr na poprvé nevyšel, tak přeju at máte štastnou ruku na koťátko. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.12.17 12:52

@axlpol Jéje, tak snad to bude v pohodě. Kotě si myslím, že bude v pohodě, to je zatím zvyklé být mezi kočkama. Spíš se bojím, jak se na to bude tvářit ten náš. :mrgreen: Tak hlavně, že kočička je teď spokojená. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
11.12.17 13:05

@Kakika Mám ještě dotaz, tedy spíš manžel…Stačí jim obyčejný kočičí záchod s horním krytem, nebo nějaký extra velký nebo jen sundat kryt? A vyplatí se koupit nebo je nutné koupit kočičku papírovou nebo je to jedno? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.12.17 13:11

@Lady_Anne Berry měl PP, Tazmán…ten druhý, to je míchanice, ten by mohl dostat leda tak papíry na hlavu :lol: Ale aspoň je roztomilý :lol: Mám ho na emiminu jako avatara :mrgreen:

@axlpol pár hodin syčení je nic, mohli jste zkusit vydržet pár dní a třeba by si to sedlo. Každopádně šťastný domov přeci jen má a výraz namyšlená kočičí feministka mě tedy hodně pobavil :lol:
Kočička je krásná, taky bych vyváděla, kdyby mi ji chtěl sebrat :lol: Ale pokud víš, že se má dobře, tak není co řešit. Berry byl velkou část života přímo závislý na mně, pak se hodně věnoval dceři (ta v sobě tu lásku ke zvířatům má od narození), ale pořád hodně lpěl ke mě. Posledních pár měsíců se pověsil na manžela a ten z toho byl nešťastný, že mu pořád leze v noci do obličeje, pořád se chce mazlit, pořád ho zalehává :lol: Já se tomu vždycky strašně smála a říkala si, ať si tu náklonnost kouká hezky užívat. Pokud bychom se rozváděli v těch posledních pár měsících, ač by mi srdce krvácelo, nechala bych ho u manžela. To bylo vidět, že ho úplně zbožňuje. Manžel hrál na počítači a Berry seděl kus od něj a vzhlížel k němu, jak ke zbožnému obrázku :lol: Je to těžké, že tu není, ale už jsem se s tím nějak vyrovnala a vzpomínám na všechny ty veselé roky. Je na co vzpomínat a chci na něj vzpomínat s úsměvem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.12.17 13:20

@ivonadv Říká se, že doma by měl být o jeden záchod víc, než je koček. Pravdou je, že naši kocouři měli jeden záchod velikosti Jumbo. Rozhodně to chce krytý, protože jinak ti vyhrabe vše ven. A jestli s nebo bez PP? Já bych do bez PP nešla. Mainská je teď hodně populární. Bohužel má i pár neduhů…nemocí, kterými může trpět. Ať jde o ledviny nebo o srdíčko. Nemocná zvířata nesmí do chovu. A mnohdy právě na těch nemocných flákají lidé bezpapíráky. Šance, že kotě bez PP bude opravdu po rodičích, kteří PP mají (jak je často uváděno v inzerátech) je malá, tudíž si můžete koupit předraženého křížence. Nebo právě jedince, který má v genech velkou pravděpodobnost onemocnění. Teď už se většina chovatelů brání tím, že na mazlíka prodávají kotě rovnou kastrované. Zajistí tak, že kotě v budoucnu nebude využito na kšeft. Na to aby produkovalo další a další bezpapírové mainky. Hodně jsem o tom četla, protože chci kocoura a já (stará škola) měla za to, že brzkou kastrací může mít potíže s močovými cestami. Zjistila jsem, že to tak není a tak si na jaře povezu domů už vykastrovaného kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný