Majetek mezi partnery

39
30.9.24 19:31

Majetek mezi partnery

Ahoj holky,
mám otázku, která je pro mě dost zapeklitá a doufám, že se najde někdo, kdo třeba řešil něco podobného. S přítelem jsme teďka rok, trávíme společně každý den. Jsme spolu relativně krátce, ale oba plánujeme budoucnost, děti, chceme se vzít. Když jsme se potkali, měl akorát postavený dům na hypotéku. Akorát řešil dveře, jenže ho vyšly docela na raketu a on si ještě půjčoval peníze od rodičů, které postupně zplácí. Já naštěstí nemám žádné velké výdaje, jako například tu hypotéku. Pochopitelně, že když platí hypotéku a má spoustu dalších výdajů, včetně dluhu rodičům, moc peněz měsíčně ušetřit nejde a má kolem nového domku spoustu dalších plánů, jako terasu, garáž, plot atd. Já bych mu ráda finančně pomohla, zaplatila třeba ten plot, jenže chci být „střízlivá“ a nesypat do toho peníze, kdybychom se nedej bože rozešli. S bývalou slečnou prý byla poslední kapka, když ona řekla, proč by na ni nemohl napsat půlku baráku, takže za ním s tímhle vůbec nechci chodit a svatba teď bohužel fakt nepůjde, protože nejsou peníze. Nevíte, jak to udělat, abych měla jistotu, že do toho nezahučí spousta peněz, která už by se mi nemusela vrátit? Díky za odpovědi. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4164
30.9.24 19:43

Tak jediná stoprocentní jistota je do toho žádné svoje peníze nedávat, ale to mi nepřijde fér, pokud ten barák užíváš nebo budeš užívat..
Na splátce hypo se podílíš? Jak máte rozdělené provozní finance?
Dalo by se to řešit půjčkou oproti směnce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 19:44

Když mu to takhle hezky řekneš, jak jsi to napsala sem, tak v tom nevidím problém, abyste se vzájemně nedohodli.

• Citovat
  • Upravit
39
30.9.24 19:50

@Karamba2020 na splátce hypotéky se zatím nepodílím, ale domluvili jsme se, že až se vezmeme, že se podílet budu. Provozní finance teďka řešíme tak, že se vším společným jdeme na půl a já platím elektriku, abych mu to trošku usnadnila. On hypotéku a každý svoje náklady, jako pojistky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.9.24 19:51
@Anonymní píše: Více

Já mu to právě říkala a on řekl, že by ho ani nenapadlo, že by mi to nezaplatil, že by ho hanba fackovala, kdyby mi dlužil peníze, jenže jako mně už toho chlapi nakecali…nerada bych věřila slovu, který ani nemusí být upřímné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.9.24 19:56
@smile_xxx píše: Více

To jsme řešili tak, že budeme posílat víc peněz na společný účet a z toho budeme brát peníze na všechny společné náklady. Takže i zaopatření dětí, jídla atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6232
30.9.24 19:58
@Pavla1010 píše: Více

Já kdysi manželovi peníze na rekonstrukci dala na dobré slovo. :mrgreen: Jeho maminka mi kdysi řekla, že by mi to vše splatila :mrgreen: A měla jsem štěstí, jsme spolu furt.
Nevím co bych udělala dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10868
30.9.24 20:01
@Pavla1010 píše: Více

Tak az se vezmete, pokud bude SJM, tak prave bude uplne jedno, kdo co plati

Ted bych to vse osetrila nejakou smlouvou, co platíš, kolik a ze te pripadne vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.9.24 20:03
@nikitice píše: Více

Což jste šťastná žena, je to velký risk, já se toho hrozně bojím. On je sice skvělej, taky si nemyslím, že by byl nějakej hajzl, ale člověk prostě nikdy neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.9.24 20:04
@Tarena píše: Více

Ok, nechám si to jako možnost řešení, děkuju. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.9.24 20:06

Což mi přijde skvělý řešení, já bych to klidně taky tak brala, ale děsím se jeho reakce, když s bývalou to pro něj byla „poslední kapka“. Já bych tím pádem mu s tou hypotékou pomáhala už teď, protože bych věděla, že investuju zároveň i do svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
30.9.24 20:07

Víš co, přepisovat kousky domu je sice fajn kratochvíle, ale jako pojistka pro případ rozchodu mi to moc vhodné nepřipadá. Co by s tím pak reálně dělala, kdo a za jakých podmínek by to koupil? Strašnej vopruz by to byl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.9.24 20:11
@Karamba2020 píše: Více

No musel by to koupit on a tím by mě jakoby vyplatil ne? : :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...