Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud je chvíli po rozchodu, tak si myslím, že to úplně není dobrý nápad. On se asi vrhat do nového vztahu hned nebude a jestli o tvých citech ví, tak by ti už nějaký náznak, že je volný dal.
Jinak pokud do toho chceš jít, tak pozvat ho někam je asi ideální než mu psát nějaké výlevy o svých citech. Takové věci se říkají do očí a ne po telefonu. Možná by ani nevěděl jak s tou informací naložit.
Souhlasím s Pajjjina- Nech ho. Neříkám že na něj nemáš mluvit, ale neriskovala bych. Možná se sice rozešel ale v srdci múže stále mít svou ex. A pak sem ženský píšou: Můj muž stále miluje svou bývalku, apod diskuze. ![]()
Objednej auto do servisu na čištění klimy. Nebo výměnu oleje. Ale do nějakého, co není v dosahu MHD nebo je ve vedlejším městě. A popros ho o odvoz. Rovnou se můžete někde projít.
Anebo nepotřebuješ třeba s něčím pomoct? Něco těžšího někam odvézt, převézt. Ale ne stěhovat v bytě. Abys ho nezvala hned k sobě domů. Třeba jen dopravit nějaký těžký balík někam.
Chlapi rádi zachraňují ženy v nesnázích.
A nebude to hned rande, ale kamarádská pomoc mimo firmu. Jen naťuknout a třeba pak převezme iniciativu o první rande.
Jsi úžasný. Bez tebe bych to nezvládla. Jak se ti můžu odvděčit?
Trochu klišé, ale, když sám bude chtít, velmi účinné:)
Zakladatelko, ty bys asi ideálně měla projevit zájem o setkání mimo práci, ale rozhodně ne ne tak, že budeš iniciátorka a on bude nečekaně postaven před volbu buď tvoje pozvání přijmout nebo ne. Kdyby ho nepřijal /třeba jen z důvodu, že se mu to navrhované časově nehodí, ale docela by šel jindy/, budeš zklamaná a už se pro příště stáhneš zpátky. Byla jsem párkrát v situaci, kdy mě zval člověk…byla to kulturní akce, oslava, výlet na konkrétní místo…nevím, zda si umíš představit, když fakt s tím druhým nikam nechceš jet, jak je to trapný pro oba. Takže to udělej tak, aby měl možnost volby a vlastního rozhodnutí. Jistě se v práci bavíte, nebo i s ním, co jste dělali o víkendu, co plánujete navštívit, jak Trávíte volno, jaké máte koníčky. Takže mezi řečí normálně říct třeba…občas jdu na akci v tom místním divadle, vybrané peníze jdou na charitu, člověk má pocit, že udělal dobrou věc a je to tam vždycky pohodové a pěkné. Nebo…mám chuť si vyjet na kole, dneska je fakt pěkně, kdoví, kolik takových dnů ještě bude. A taky…někdy člověk nemá chuť nikam jít, dá si dobrý čaj, vezme si knížku a je rád sám doma. Případně…kondici si musíme hlídat, je potřeba pravidelný pohyb. Ta plavecká hala se přímo nabízí. Je to blízko a mají příjemně teplou vodu. Zkus hodit nenápadně udičku. Ale lze i pracovně. Třeba…no já to dneska nestíhám, to si tu práci snad budu muset vzít na víkend domů. A chtěla jsem jít courat na Kampu…mam starou část Prahy ráda. Chlap, který o setkání stojí, si k tobě cestičku najde. Buď sám a nebo se chytne příležitosti v rozhovoru. Taky zkušenost. A umí si ten dotyčný i počkat. Když o tebe opravdu stojí. Musíš ho zaujmout ne tím, že mu budeš nutit setkání a aktivity, ale tím, že si řekne, to je pohodářka, s tou musí být radost někam vyrazit. Chlap vycítí zájem, ale nemysli. Taky třeba není jistý, zda by u tebe uspěl. Taky má strach z trapasu. Někdy pomůže náhoda. Společná cesta domů, opravdu náhodné setkání o volnu. Známí se třeba dali dohromady při dopravní nehodě, šli pomoct zraněnému na ulici. Hlavně z tebe nesmí sálat takové to zoufalství, co vyzařuje z žen, když se za každou cenu snaží někoho sbalit. Když berou všechno, co má kalhoty. Chlap není rád uháněn. Není rád, když se mu plánuje společná budoucnost. Ale je rád, když se může vidět s prima holkou, která je spokojená s tím, jak žije, umí si sama vyplnit volný čas a ví, co chce. Přeji ti hodně štěstí.
Tak je ti blbé ho pozvat na kafe, ale není ti blbé vylít mu srdce.
Osobně bych možná zintenzivnila přátelský kontakt- kafe, kino, nějaký společný sport… jako kamarádi a počkala, co se z toho vyvine.
Je dost divné, když spolu vlastně nic nemáte, vylívat si srdce, že ho miluješ. ![]()
@adusinka píše: Více
Takových věci bych par měla ale tohle je zrovna takova netypicka situace kdy já se musím vyjádřit i o tom co cítím nebo co řeším protože to tak nějak visí pro mě ve vzduchu, máme mezi sebou něco nevyreseneho. Musím to zmínit. A to je asi nejhorší, nevím jestli se k tomu dokopu. Říct mu o nějakou laskavost mimo práci by bylo pro mě ještě divnejsi. Ale jak už by se v tomto vyčistil vzduch tak už bych by to bylo dobrý a šlo by to jak pises..
@bigl píše: Více
Já vím že je to divné ale nechci říkat že ho miluju, jen že něco cítím apod, takové nespecifické věci spíš..
Jak píšou holky, jedině rafinovaně si třeba říct o pomoc, radu, dát se s ním do řeči..ale přijít k němu a někam ho pozvat, vylít si srdce, tak 0 % šance na úspěch.
ale stejně na tvém místě bych osobně nedělala nic, kdyby měl zájem, tak to poznáš.
hodně štěstí ![]()
Tak říct mu to můžeš. Ale nikam to asi nepovede. Takhle měl potřebu mi něco takového říct kolega. Párkrát jsme se objali, hodně si řekli a chemie tam byla taky. Ale pak když to řekl nahlas, tak sice mě to asi potěšilo, ale už jsem s ním nechtěla dál pokračovat v tom jak to bylo, protože jsem měla pořád pocit, že chce víc a prostě to řekl moc brzo. A já jsem nevěděla co chci já a nechtěla ho dál namotávat. Kdyby se mnou pořád jen laškoval jak to bylo před tím, tak se tam dost možná z mé strany taky něco utvořilo, ale takhle jsem to hned zasekla.
@sonnaaa píše: Více
Já tomu nevěřím ze by to neslo, já mu nechci vylit srdce jen říct jak to mám.. to je tak strašný? Chlap přece má rad jednání na rovinu a rad ví na čem je pokud to není úplný nesvéprávný člověk který potřebuje být neustale manipulovany. Nebo ne? Já po něm nechci hned slib že se mnou bude do konce života a taky počítám s tom že mi muze říct že on to tak vůbec nevidí. Tyhle vaše řeči mi vůbec napomáhají, spíš naopak.
Víš něco blíž ohledně toho rozchodu? Abys pak nebyla zklamaná, když ti dá košem, protože se z něho ještě nedostal nebo tam jsou ještě city k jiné apod.
Navíc si myslím, že pokud by po tobě taky nějak pokukoval tak bys to poznala, resp nějaký zájem z jeho strany by byl zřejmý a pak by to bylo jednodušší. Ale samozřejmě, pokud se ti uleví, když mu to řekneš, tak prosím, jen si raději dopředu nedělej velké naděje (pak to zklamání nebude tak velké).
Ahoj, potřebovala bych dodat odvahu. Už dlouho se mi libi jeden muž
Příspěvek upraven 08.10.24 v 21:05