Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Už si to úplně nepamatuju. Že jsem hrozně hodná, že mě má rád, že na mě často musí myslet a cítí ke mě něco s čím si neví rady, že se mu o mě často zdá atd.
Tam bylo blbý, že jsem neměla úplně vyřešený vztah k ex. Kdyby mi to neřekl, tak by se to s ním třeba časem překlopilo do něčeho víc, takhle jsem měla pocit, že on cítí víc a není z mé strany fér mu dávat nějaký naděje.
@Pajjjina píše: Více
Tak takové věci ze na nej myslím a zda se mi o něm mu nemám v plánu zatím říkat.
A co bys mu chtěla rict? Podle me ti tu vetsina dobre radi, at ho city zbytecne nevyplasis.
Zakladatelko, ty nám říkáš, že vnímáš naše reakce spíš negativně. My ti ale radíme spíš opatrnou zdrženlivost a myslíme to dobře. Když už člověk nezíská, tak aspoň aby neztratil. Jestliže mu řekneš, že k němu dlouho něco cítíš, riskuješ to, že než on si uvědomí, že k tobě něco cítí on, tak to od tebe přijme jinak, než ty chceš. Chlap chce usilovat. Chlap chce dobývat. Chlap chce být ten, kdo je pyšný, že tě přesvědčil, aby ses rozhodla pro něj. Kam spěcháš, že mu chceš vyjevit svoje city? Nešlo by to vzít tak, že zapomeneš na to, co bylo, když jste byli tehdy oba zadaní a že bys teď zkusila začít od začátku? Tedy…mám v blízkosti kolegů, ráda ho potkávám, on mě možná asi taky, uvidíme, co z toho bude. Vždyť to je přece fajn. Jsi mladá, ne? Nepíšeš, kolik vám je. Pokud jsi ho tehdy tak nějak odradila, když projevil zájem, a cítíš, že to chceš napravit, měl by vědět, že jsi sama. Možná to ví. Stejně, jako to víš ty o něm. Jak to je dlouho, co je sám on a co jsi sama ty? To je myslím pro tvou situaci důležité. Jinak ještě dodám, že pro tebe budou plusové body, aby tě viděl min a abys mu chyběla spíš, než aby tě potkával napadne často a abys ho uháněla. Ty to možná tak nevidíš. Ale my ano.
A jak dlouho je po rozchodu? Aby ses ve finále jen nestala prevoznici nebo akorát takovou fajn partackou na pivo a procházku.
A když už máš tu potřebu, tak mu o citech nic neříkej. Bude to vypadat divně. Radši ho pozvi jen na kafe.
Souhlasím, jinak budeš čekat a nakonec zjistíš, že už někoho znovu má. Ty máš problém ho někam pozvat?
Tak to nema smysl ho zvat na rande a chtit ho za partnera, ne? A uz vubec nema smysl mu vykladat neco o svych citech. Jedine, co bych mu rekla, by bylo, at se ke mne chova slusne a resi se mnou jen pracovni zalezitosti. Ale na tom se partnersky vztah asi nevybuduje…
No a hlavne o tebe ocividne jako o partnerku nestoji.
Aha, a do takového ses zabouchla?
Jinak nechápu ten náhlý obrat
Ahoj! 😄 Hele, možná by stálo za to najít si chvilku, kdy budete sami a upřímně mu to říct, odpálíš to 😊. Kdo ví, třeba sdílí tvoje pocity a risk je zisk, ne? A pokud ne, mistře trapasový situace, už brzy budeš chráněna revolucí ¤rozptýleno z jiné pobočky¤! 🚀 Šup, do toho! 💪