Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný den, chtěl bych se Vás zeptat na radu. S přítelkyní jsem byl cca 2 a půl roku. Je to můj druhý sexuální i vztahový partner. První vztah mě dosri poznamenal, neměl jsem štěstí a chytnul jsem holku, co na tom nwbyla dobře po rozchodu s bývalým, špatné vztahy s rodinou, prášky atd. S aktuální jsme se seznámili pres tinder. Zavolali si strasne jsme si rozumeli. Uplne stejna minulost problemova rodina, bolest, nazory na rodinu, na zivot vse. Vse fungovalo, ale zhruba rok zpet to zaclo skripat v komunikaci. Ja byl psychicky vycerpany, jelikoz jsem resil dluhy z minulosti, praci, zivot atd overthinker. Ona o rom nic nevedela. Ona zacla byt spatnq z prace, jelikoz pracuje se seniory a nemela doma oporu. Chtela na terapeuta abych ji pochopil a ja kyvnul ze ano, ale vzdy jsem to odlozil a spise cekal ze to zaridi ona. Tohle obdobi bylo cca pul roku, kdy jsme fungovali vse, ale ji vnitrne pripravilo na odlouceni, jelikoz citila ze mi za to nestoji. Nedivim se. Ja jsem spise peovider. Nosil jsem kytky, daval logicka reseni, planoval kam kde co. Varil jsem ji, masiroval ptal se obcas ale spatne naslouchal. Az to doslo k vyroci, kdy uz mala hadka zapricinila ze chtela definitivne rozchod. Nakonec jsem ji uprosil ze rozchod nechci ale sli jsme od sebe kazdy do sveho. Vydali se neustale, ale ja uz vnitrne bojoval s rim ze chci vswchno perfektni a mel nejistoty z toho jak se chovam. ze jsem prestal byt sam sebou. Ona naopak emocne uzavrena, ztratila duveru a uz neveri ze se nekdy obnovi, takze jsme se par dnu rozesli nadobro. Pobreceli jsme si, podekovali si, omluvili jsme sw jeden deuhemu ze jsme si nechteli ublizit obejmuli se a konec. Me to hrozne mrzi, jelikoz vim jak jsme si rozumeli a vim ze bych ji ziskal zpet, ale musela by se mi plne otevrit. A plne chapu, ze po te bolesti nemuze. Rekla ze by rada ale uz tomu nwveri. V praci dale setrvava ale chce to v obdobi par mesicu zmenit. Ja budu mit za par mesicu tez podstatne lepsi financni situaci o dluzich vse vi. Jde mi o to, ze jsme nebojovali jen my ale velky tlak na nas melo okoli. Myslite si ze ma cenu to zkusit znovu? Momentalne ji necham mesic samotnou, pak mame mozna rodinnou seslost kam je pozvana a pak letim opet na mesic pryc. Jde mi o to ze jsem o ni nikdy neprestal bojovat, jen jsem bojoval zcela jinak nez potrebovala. dekuju a pripadne se ptejte urcite jsem zapomel na soustu veci já 26 let ona 25 a mela 3 vztahy a celkove 8 sex partneru
Já osobně si myslím, že s takovým typem osoby není moc dobrá perspektiva do budoucnosti… Můj názor.
Na to jak jste spolu celkem krátce je všechno moc komplikované.
Ani jeden vlastně nevíte co chcete a čekáte od druhého, že on tomu dá směr. ![]()
Počet předešlých lásek je v tomto případě myslím zcela vedlejší.
Strašně blbě se to čte, ale i tak jsem dočetla. Nech to být, netlač na pilu. Ono bude v tomhle případě asi lepší to nechat vyšumět. Uvidíš časem.
Říká se že lidi co se milují by měli být spolu i v těch těžkých časech, ale před lety mi muž řekl že jestli nezačnu chodit k psychologovi, tak se rozejdeme. A naprosto jsem ho chápala
To co jsem předváděla, za to se i dneska stydím. Nicméně- nech to vyšumět, ONA se musí srovnat se svou psychiku, proč si každý hned myslí že partner je tu od toho aby nás učinil šťastným? To není tvá povinnost. Ano, podpora, porozumění, to všechno se cenní, ale ONA musí na sobě zamakat.
@nikka323 Mockràt děkuji za odpověď. Mohla bx jsi to prosím více rozvinout? děkuju
@Lu66 Mockrát děkuju za čas a odpověď. Souhlasím s tebou. Jde mi o to, že jsem opravdu přehlížel její potřebu párového terapeuta. Byla zoufalá z toho, že jí nerozumím. Mrzí mě fakt, že to vzala ze začátku tohohle krušného období tak, že jsem přehlížel její potřeby. Já se snažil na x dalších frontách celý vztah, nikdy jsem to nebral jako jistotu. Vážil jsem si vztahu. Uvědomuji si, že jsem byl ale ignorant a minimálně jí nedal prostor. Na druhou stranu mě ale ničí, jak jsem viděl že dělá přesně to co dělat nemá. Vyhoření z práce psychika v pytli a namísto klidu na duši a času pro sebe volno trávila neustále v zápřahu s kamarády a už mi přislo, že neboji pouze za nás, ale že bojuji i s prací.
@arinecka Mockrát děkuju za odezvu ano omlouvám se. V časovém talku na mobilu. ![]()